Mi Abonyunk - Majdnem megjártam...
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

tyb - 2010.11.11. 14:34:59

Sok pletykát hallottam már a fővárosi parkolással kapcsolatos anomáliákról és a parkolóőrök sokszor gátlástalan gyakorlatáról.
Nos, volt "szerencsém" személyesen is megtapasztalni azt a milliőt, melyben bűnös és bűntelen autósokat válogatás nélkül tesznek ki nemtelen ellenőrzéseknek. Csak a jutalékért...

Október 13-án egy budapesti üzletet kerestem fel az Astoria környékén. A Kiskörút felújítása miatt, a környék gyakorlatilag járhatatlan volt. A parkolás lehetősége a lottónyeremény esélyével vetekedett. De szerencsém volt! A Dob utcában két "fél" parkolóhely szabad volt, két "nagyétvágyú" gépkocsivezető által elfoglalt négy parkolóhely közti szűk helyen. Természetesen rögtön borsos árú parkolójegyet váltottam, kitettem azt jól láthatóan a szélvédő mögé, majd rohantam a közeli üzletbe.

A sikeres vásárlás örömével futottam is vissza a kocsimhoz, mielőtt a korábban hallott "parkoló-hiénák" megkeserítik a napomat.

Már az utcasaroktól láttam, hogy egy szerencsétlen alak bóklászik a kocsik között, s az enyémhez érve megáll. Szaporáztam a lépteim, a délelőtti órák ellenére szinte üres utcában, nehogy elszalasszam az akkor még óvatlan gépkocsifeltörőnek vélt alakot. Közelebb érve megnyugodtam - sajnos csak átmenetileg - ugyanis a hanyag eleganciájú 20 év körüli, görbehátú, szemüveges férfi (?) egyik kezében mobilt, a másikban fényképezőgépet szorongatva, bámult be több irányból a kocsim utasterébe.

-Segíthetek? - kérdeztem.
A fura alak, fura modorral közölte, hogy pótdíjat fogok fizetni, mert nem látszik teljesen a parkolójegy, a szélvédő mögött.

Kezdett felmenni a vérnyomásom, de mivel láttam, hogy a jegy vélhetően a naptól összekunkorodott és lejjebb csúszott, igazat adtam a láthatóság tekintetében az ellenőrnek. Kinyitottam a kocsit és felmutattam neki a még vagy 15 percig érvényes jegyet.

Ekkor ért az első meglepetés, ugyanis az ellenőr kijelentette, hogy Ő már fényképezett, ezért esélyem sincs rendezni vele ezt a "láthatósági" problémát. Nem sikerült meggyőznöm arról sem, hogy az érvényes jegy felmutatása vélhetően kiküszöböli a természet által velem űzött szokatlan tréfát és annak jogi következményeit.

Kértem én a nevét, az azonosítóját, az igazolványát, de semmit sem volt hajlandó mutatni. Ekkor szakadt el a cérna és fényképezni kezdtem a mobilommal hősünket. Úgy látszik, hogy nem csak a házalók félnek az objektívtől, hanem a parkoló ellenőrük is, ugyanis fejét takarva futott el a Kiskörút irányába. Persze nem kezdtem el kergetni, bár a helyzet ennél sokkal kevésbé barátságos megközelítése is megfordult a fejemben...

A kocsiba ültem hát és indulnék, amikor látom, hogy emberünk előkerült és "análisan" közelítve a gépkocsimhoz, újabb felvételek elkészítésével kísérletezik. Ha nem sportfotós volt valamikor, akkor nyilván egyetlen képe sem sikerült, hiszen kiugorva a kocsimból ismét futásnak eredt a kis szemtelen.

A kaland nyilván sok embernek okozott a környéket szórakoztató perceket, akik meg-megállva nevetgéltek a futólecke többszöri végrehajtásán.

Ha valaki mesélte volna, nyilván kétkedve fogadtam volna a történetet a teljes valóságtartalmát illetően... Végre elindultam és felocsúdva a hihetetlennek tűnő "ellenőrzés" után, tárcsáztam a jegyen szereplő parkolási céget.

Hitte is, nem is a vonal túlsó végén dolgozó hölgy, de az ellenőrzés és a pótdíjfizetési kötelezettség tényét az on-line rendszerükön keresztül azonnal megerősítette.

Instrukciói alapján írtam hát egy visszafogott hangú méltányossági kérelmet, mely akkor terjeszthető elő eredményesen - mindenféle indokkal -, ha az adott hónapban még nem éltem ezzel a lehetőséggel és nincs tartozásom a cég felé.

(Nagyításhoz kattints a képre!)

Ma kaptam kézhez a válaszlevelet, melyben foglaltak alapján megmenekültem 5.600 Ft. pótdíj megfizetésétől.

(Nagyításhoz kattints a képre!)

(Nagyításhoz kattints a képre!)

Az igazság végsősoron győz, gondoltam, azonban a mai napig nem hagy nyugodni a parkolási társaság egyes alkalmazottainak ilyen hiénaszerű tevékenysége. A jutalék, az jutalék mondhatni... BármiÁron... Emlékezve egykori abonyi politikusunk vicces megszólítására is...

Persze, az én kálváriám talán súlytalan ahhoz képest, hogy ma Budapesten valamennyi mozgáskorlátozott igazolvánnyal parkoló "pilóta" nélküli gépkocsit feljelentenek. Az ügyfélnek kell igazolnia, hogy aktuálisan és jogszerűen élt a státuszából eredő kivételes lehetőséggel. Sok a hamis igazolvány... indokolta a humánusnak kicsit sem nevezhető eljárásukat és szokatlan intézkedésüket a parkolási társulás vezetője...

2010. Magyarország.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Kilencedik perét is elvesztette Antal- Láng Edina

Égett a szemét Cegléden

Vad csapódott az utastérbe a 44-es úton

Csaló nő: Vakcinafejlesztő kutatóorvosnak adta ki magát

Szörnyű tragédia történt ma a temetőben

Nyolcadik perét nyolc ember ellen veszítette el első fokon Antal- Láng Edina

Csúnya baleset történt Cegléden

Jogerős ítélet: Antal- Láng Edina bűnös rágalmazás vétségében

Baleset a Szelei úton: gyermekeket ütöttek el

Szabadidős rendőr fogta el az abonyi vasútállomáson a szatírt

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 6-os választókerületben?
   
 Gulykáné Gál Erzsébet Függyetlen 
 Juhász Petra Fidesz- KDNP 
 Krupincza János VFE 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok