Mi Abonyunk - Megbénult Budapest a diáktüntetés miatt
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2012.12.12. 19:39

Folyamatos frissítéssel beszámoló a tüntetésről ITT olvasható.- Délután négykor, a Műegyetem főépületének aulájában kezdődött a HÖOK demonstrációja, amelyen több hallgatói csoport, szakszervezet és a Magyar Rektori Konferencia is felszólal majd. A beszédek után az egyetemisták az Erzsébet hídon át az Astoriára mentek, onnan pedig a Kossuth térre. Percről percre tudósítunk.

19:38- Nagy Dávid sem tudja, most mi lesz- Az eduline tudósítója megtalálta Nagy Dávidot, aki azt mondta, egyelőre ő sem tudja, merre tovább. Mindenesetre elkezdik felolvasni az egyetemisták követeléseinek ötpontos listáját. A rendőrök még mindig sorfalat alkotnak, így zárják el a bejáratot.

Edupress: A tüntetések ellenére kitart a Diákhitel2 jogosultsága mellett az oktatási államtitkárság - mondta el Hoffmann Rózsa december 11-én a nemzetközi mérési eredményekről tartott sajtótájékoztatót követően. A hallgatók legitim képviselője nem a Hallgatói Hálózat, hanem a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK), amely elutasította a minisztérium meghívását egy mai megbeszélésre - tette hozzá az oktatásért felelős államtitkár.

Hoffmann Rózsa elmondta, nem érti, miért azonosítják a kormánnyal, és miért követelik lemondását, az új keretszámokat és költségeket azonban jogosnak és megfelelőnek tartja. A diákhitel2 konstrukció mellett, amely 35 éves korig nem kötelez a visszafizetés megkezdésére, továbbra is kiáll a kormány, hiszen az a legszegényebbek számára is lehetőséget nyújt a továbbtanulásra, valamint a későbbi törlesztésre- fejtette ki az államtitkár.
Hoffman Rózsa úgy véli, a tegnapi megmozdulásokban szerepet vállaló Hallgatói Hálózat nem legitim képviselője a diákságnak, ezért nem szükséges a velük való egyeztetés. A HÖOK szervezetével tárgyalnának, amellyel eddig is egyeztetett a tárca, azonban ők a mai megbeszélés lehetőségét elutasították. Az államtitkárság egy napig még vár a szervezet egyeztetésekkel kapcsolatos visszajelzésére.

MTI- Kövér László úgy fogalmazott: nem érti, hogy mi ellen tiltakoznak a tüntetők, hiszen őket már nem érinti a keretszám csökkentése, bent vannak a felsőoktatásban. Ha a következő generációk iránti szolidaritásból teszik, és az utánuk jövők esélyeit szeretnék megőrizni, miért demonstrálnak az általuk röghöz kötésnek nevezett hallgatói szerződésekkel szemben? - tette fel a kérdést a házelnök.

A politikus szerint szomorúan kell konstatálniuk, hogy szükség van a hallgatói szerződések bevezetésére, mert nem evidens a köz pénzéből tanuló egyetemisták számára, hogy ezt az országot kell szolgálniuk azzal a tudással, amelyet itt megszereztek.

"Azt pedig roppant cinikusnak, aljasnak tartom, hogy az MSZP szóvivője nyílt jogsértésre, törvénytelenségek elkövetésére buzdítja a demonstrálókat. Olyan törvénysértésekre, amelyekért ők bíróság elé citáltak embereket a 2006-os, zavaros időszakban" - hangsúlyozta Kövér László.

Az Országgyűlés elnöke arra kérte a tüntetőket, hogy szigorúan tartsák be a törvényeket, és ne hagyják magukat beugratni, provokálni olyanok részéről, "akik tandíjat akartak bevezetni a felsőoktatásban, az országot a csőd szélére juttatták és akik miatt valódi áldozatokat kell hozniuk".

Oktatás:
 7 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

A pedagógusnap margójára

Biztonságos lesz az érettségi lebonyolítása

Mesebeli várak és kincses bányavárosok a Felvidéken - Itt jártak a somogyisok

A csoda folyatódott: 52. évfordulós osztálytalálkozón ünnepelte az osztály Katona Csöpi néni 90 szülinapját

Így épül a kézilabda pálya a Gyulai suliban

Búcsúzik a gimnázium igazgatónője

Augusztus végén érkeznek a szeptemberi családtámogatások

2,5 milliárd forintot kapnak hangszervásárlásra a zeneiskolák

Megint parkolj hülyén

A gyógypedagógus hiány ellen küzdenek Abony térségében

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Sajnálom

ellike51 -

2012.12.14. 01:02:39

azt a gimnazista diákot, aki egyedül maradt az osztályteremben és nem állt be osztálytársai mellé, amikor azok tiltakoztak...

 

Egyszál maga az osztályból ezentúl - nagy valószínűséggel - az osztály kiközösítettje lesz.

Vajon ezt érdemli?

Lehet, hogy tovább sem akar tanulni, de az is lehet, hogy mindenből eminens, nem tudom.

Képességei ha vannak, minden bizonnyal bejuthat a "felső" tízezerbe... 

Az osztály többi tanulója közül pedig vajon mindenki alkalmas főiskolai vagy egyetemi tanulmányokra?

Ha igen, az nagy érdeme a középiskolai oktatásnak!

Az eddigi tapasztalatok sajnos mást mutatnak, ezeket szépen felvázolta előttem napraforgó és statisztikák is készültek.

 

Szomorú az, hogy olyan diákok - pedagógusi közreműködéssel - tesznek cselekedeteket, akik csak egy jó balhé tanítás nélkül - élvezői ennek az egész akciónak!

Csak úgy megkérdezem: ki nem menne bele ilyen akcióba, ahol lehet lógni igazoltan a tanításról?

 

Van egy stréber az osztályban?, aki szokásosan a tanításra ment be és nem kapta! Jogai sérültek?

 

Vajon ezt érdemli?

 

Attól tartok, hogy a fene nagy demokráciában...

az ovis és napközis szülők kezdenek hamarosan megmozdulni... aránytalan a sok főzelék ebédeltetés alkalmával... (sárga buborék)

Tárgyilagosság..........

napraforgo -

2012.12.13. 18:32:07

Ebben az ügyben elkelne! Miért? Mert Az un." bolognai rendszer" itt csak rosszul működhet, nem ez volt a korábbi külföldön is elismert egyetemi oktatásunk, képzésünk sarokköve. Az új renszerben fizetősként bárki bekerülhet, mert a támogatott és a fizetős határpontszáma nem azonos. Magyarul gyenge jegyekkel lehetsz fizetős hallgató. Ez a torz rendszer még torzul a "kredit" fogalmával is, 12 félévig lébecolhatsz (buli, külföldi cserepartnerség, stb.) mert fizeted a TANDÍJADAT (szerintem a hülyeséged árát) amit az intézmény hálásan köszön. Arról már nemis beszélve, hogy direkt új, divatos szakmai ágazatok lettek meghirdetve, majdnem direkt ilyen elkötelezett hallgatók részére. Ezen  diplomák értéke a mai munkaerő piacon közelít a nullához. Ez eredményezi döntően szerintem a diplomás munkanélküliség jelentős részét. Ha az új rendszert bevezetik, akkor az oktatói gárda (pedagógusok) létszáma is várhatóan csökken, ezért szimpatizálnak a diák tüntetőkkel, sőt intéz-mények is megszünnek várhatóan. Továáb bonyolítja az összképet, ha valaki állami finaszírozottra bekerül és végez, boldogulását külföldön keresi, jól lehet az adózók pénzén tanult. Régen erre mondták, hogy diszidens. Ő jól járt, mert kinti keresete többszöröse volt az itthon maradoktaltól. Sőt, nyugdíjas éveit már a "rendszerváltás" után nevetve, marci a hevesen módjára élheti. No miről is beszélünk kedves jövő nemzedéke, a társadalom értelmisége nevét bitorolva!?????

A hír

ellike51 -

2012.12.13. 14:28:35

forrása volt a bírálat tárgya!

Ez úgy gondolom érthető volt sokaknak, sajnálom ha valaki nem értette. Ha nem emlékeznél, volt nem is oly régen egy cikkcím itt a honlapon; a hír24.hu-tól ollózás vasúti vonalbezárásról, amit persze a cikkben meg sem említettek (és nem is volt igaz).

Korábban már jeleztem hitelesség tekintetében jöhetnének ide tanulni...

(csak úgy mellesleg egy régi kollégám ... fia is ott tudósító - minősítésem: a tíz év alatt el nem végzett főiskolai tanulmányaival idáig jutott...)

Sínhead...

Süllő -

2012.12.13. 13:26:13

Hogy jön ide mámmmeg a vasúti vonalbezárás? Jah, csak a szokásos főnökaszony frocli. Ejnye-bejnye...{#emotions_dlg.sm}

Könny?

ellike51 -

2012.12.13. 11:12:55

Ugyan miért?

A meghatottságtól, vagy a hír24.hu híreitől?

Akik előttem már leszerepeltek; olyan címet adnak a cikknek, amiről szó sincs még a cikk tartalmában sem, itt pedig közre is adták (vasúti vonalbezárás).

ülősztrájk a gimiben

veroniq -

2012.12.13. 09:55:31

Komolyan mondom, hogy könny szökött a szemembe, amikor megnéztem a képeket..... Mi lesz a jövő nemezedékével? Csak a gazdagok kiváltsága lesz a diploma? Íme, a cikk arról, hogy már a gimisek is sztrájkolnak:

http://www.hir24.hu/belfold/2012/12/13/elolanccal-es-ulosztrajkkal-tiltakoznak-a-pecsi-diakok/~~fokusz

Orbán tüzelte fel a diákokat......

veroniq -

2012.12.13. 09:51:29


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok