Mi Abonyunk - Megbénult Budapest a diáktüntetés miatt
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7573, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2012.12.12. 19:39

Folyamatos frissítéssel beszámoló a tüntetésről ITT olvasható.- Délután négykor, a Műegyetem főépületének aulájában kezdődött a HÖOK demonstrációja, amelyen több hallgatói csoport, szakszervezet és a Magyar Rektori Konferencia is felszólal majd. A beszédek után az egyetemisták az Erzsébet hídon át az Astoriára mentek, onnan pedig a Kossuth térre. Percről percre tudósítunk.

19:38- Nagy Dávid sem tudja, most mi lesz- Az eduline tudósítója megtalálta Nagy Dávidot, aki azt mondta, egyelőre ő sem tudja, merre tovább. Mindenesetre elkezdik felolvasni az egyetemisták követeléseinek ötpontos listáját. A rendőrök még mindig sorfalat alkotnak, így zárják el a bejáratot.

Edupress: A tüntetések ellenére kitart a Diákhitel2 jogosultsága mellett az oktatási államtitkárság - mondta el Hoffmann Rózsa december 11-én a nemzetközi mérési eredményekről tartott sajtótájékoztatót követően. A hallgatók legitim képviselője nem a Hallgatói Hálózat, hanem a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK), amely elutasította a minisztérium meghívását egy mai megbeszélésre - tette hozzá az oktatásért felelős államtitkár.

Hoffmann Rózsa elmondta, nem érti, miért azonosítják a kormánnyal, és miért követelik lemondását, az új keretszámokat és költségeket azonban jogosnak és megfelelőnek tartja. A diákhitel2 konstrukció mellett, amely 35 éves korig nem kötelez a visszafizetés megkezdésére, továbbra is kiáll a kormány, hiszen az a legszegényebbek számára is lehetőséget nyújt a továbbtanulásra, valamint a későbbi törlesztésre- fejtette ki az államtitkár.
Hoffman Rózsa úgy véli, a tegnapi megmozdulásokban szerepet vállaló Hallgatói Hálózat nem legitim képviselője a diákságnak, ezért nem szükséges a velük való egyeztetés. A HÖOK szervezetével tárgyalnának, amellyel eddig is egyeztetett a tárca, azonban ők a mai megbeszélés lehetőségét elutasították. Az államtitkárság egy napig még vár a szervezet egyeztetésekkel kapcsolatos visszajelzésére.

MTI- Kövér László úgy fogalmazott: nem érti, hogy mi ellen tiltakoznak a tüntetők, hiszen őket már nem érinti a keretszám csökkentése, bent vannak a felsőoktatásban. Ha a következő generációk iránti szolidaritásból teszik, és az utánuk jövők esélyeit szeretnék megőrizni, miért demonstrálnak az általuk röghöz kötésnek nevezett hallgatói szerződésekkel szemben? - tette fel a kérdést a házelnök.

A politikus szerint szomorúan kell konstatálniuk, hogy szükség van a hallgatói szerződések bevezetésére, mert nem evidens a köz pénzéből tanuló egyetemisták számára, hogy ezt az országot kell szolgálniuk azzal a tudással, amelyet itt megszereztek.

"Azt pedig roppant cinikusnak, aljasnak tartom, hogy az MSZP szóvivője nyílt jogsértésre, törvénytelenségek elkövetésére buzdítja a demonstrálókat. Olyan törvénysértésekre, amelyekért ők bíróság elé citáltak embereket a 2006-os, zavaros időszakban" - hangsúlyozta Kövér László.

Az Országgyűlés elnöke arra kérte a tüntetőket, hogy szigorúan tartsák be a törvényeket, és ne hagyják magukat beugratni, provokálni olyanok részéről, "akik tandíjat akartak bevezetni a felsőoktatásban, az országot a csőd szélére juttatták és akik miatt valódi áldozatokat kell hozniuk".

Oktatás:
 7 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Búcsúzik a gimnázium igazgatónője

Augusztus végén érkeznek a szeptemberi családtámogatások

2,5 milliárd forintot kapnak hangszervásárlásra a zeneiskolák

Megint parkolj hülyén

A gyógypedagógus hiány ellen küzdenek Abony térségében

Biztonságos lesz az érettségi lebonyolítása

Mesebeli várak és kincses bányavárosok a Felvidéken - Itt jártak a somogyisok

A csoda folyatódott: 52. évfordulós osztálytalálkozón ünnepelte az osztály Katona Csöpi néni 90 szülinapját

Így épül a kézilabda pálya a Gyulai suliban

Somogyi iskola: A Felvidéken jártunk...

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Sajnálom

ellike51 -

2012.12.14. 01:02:39

azt a gimnazista diákot, aki egyedül maradt az osztályteremben és nem állt be osztálytársai mellé, amikor azok tiltakoztak...

 

Egyszál maga az osztályból ezentúl - nagy valószínűséggel - az osztály kiközösítettje lesz.

Vajon ezt érdemli?

Lehet, hogy tovább sem akar tanulni, de az is lehet, hogy mindenből eminens, nem tudom.

Képességei ha vannak, minden bizonnyal bejuthat a "felső" tízezerbe... 

Az osztály többi tanulója közül pedig vajon mindenki alkalmas főiskolai vagy egyetemi tanulmányokra?

Ha igen, az nagy érdeme a középiskolai oktatásnak!

Az eddigi tapasztalatok sajnos mást mutatnak, ezeket szépen felvázolta előttem napraforgó és statisztikák is készültek.

 

Szomorú az, hogy olyan diákok - pedagógusi közreműködéssel - tesznek cselekedeteket, akik csak egy jó balhé tanítás nélkül - élvezői ennek az egész akciónak!

Csak úgy megkérdezem: ki nem menne bele ilyen akcióba, ahol lehet lógni igazoltan a tanításról?

 

Van egy stréber az osztályban?, aki szokásosan a tanításra ment be és nem kapta! Jogai sérültek?

 

Vajon ezt érdemli?

 

Attól tartok, hogy a fene nagy demokráciában...

az ovis és napközis szülők kezdenek hamarosan megmozdulni... aránytalan a sok főzelék ebédeltetés alkalmával... (sárga buborék)

Tárgyilagosság..........

napraforgo -

2012.12.13. 18:32:07

Ebben az ügyben elkelne! Miért? Mert Az un." bolognai rendszer" itt csak rosszul működhet, nem ez volt a korábbi külföldön is elismert egyetemi oktatásunk, képzésünk sarokköve. Az új renszerben fizetősként bárki bekerülhet, mert a támogatott és a fizetős határpontszáma nem azonos. Magyarul gyenge jegyekkel lehetsz fizetős hallgató. Ez a torz rendszer még torzul a "kredit" fogalmával is, 12 félévig lébecolhatsz (buli, külföldi cserepartnerség, stb.) mert fizeted a TANDÍJADAT (szerintem a hülyeséged árát) amit az intézmény hálásan köszön. Arról már nemis beszélve, hogy direkt új, divatos szakmai ágazatok lettek meghirdetve, majdnem direkt ilyen elkötelezett hallgatók részére. Ezen  diplomák értéke a mai munkaerő piacon közelít a nullához. Ez eredményezi döntően szerintem a diplomás munkanélküliség jelentős részét. Ha az új rendszert bevezetik, akkor az oktatói gárda (pedagógusok) létszáma is várhatóan csökken, ezért szimpatizálnak a diák tüntetőkkel, sőt intéz-mények is megszünnek várhatóan. Továáb bonyolítja az összképet, ha valaki állami finaszírozottra bekerül és végez, boldogulását külföldön keresi, jól lehet az adózók pénzén tanult. Régen erre mondták, hogy diszidens. Ő jól járt, mert kinti keresete többszöröse volt az itthon maradoktaltól. Sőt, nyugdíjas éveit már a "rendszerváltás" után nevetve, marci a hevesen módjára élheti. No miről is beszélünk kedves jövő nemzedéke, a társadalom értelmisége nevét bitorolva!?????

A hír

ellike51 -

2012.12.13. 14:28:35

forrása volt a bírálat tárgya!

Ez úgy gondolom érthető volt sokaknak, sajnálom ha valaki nem értette. Ha nem emlékeznél, volt nem is oly régen egy cikkcím itt a honlapon; a hír24.hu-tól ollózás vasúti vonalbezárásról, amit persze a cikkben meg sem említettek (és nem is volt igaz).

Korábban már jeleztem hitelesség tekintetében jöhetnének ide tanulni...

(csak úgy mellesleg egy régi kollégám ... fia is ott tudósító - minősítésem: a tíz év alatt el nem végzett főiskolai tanulmányaival idáig jutott...)

Sínhead...

Süllő -

2012.12.13. 13:26:13

Hogy jön ide mámmmeg a vasúti vonalbezárás? Jah, csak a szokásos főnökaszony frocli. Ejnye-bejnye...{#emotions_dlg.sm}

Könny?

ellike51 -

2012.12.13. 11:12:55

Ugyan miért?

A meghatottságtól, vagy a hír24.hu híreitől?

Akik előttem már leszerepeltek; olyan címet adnak a cikknek, amiről szó sincs még a cikk tartalmában sem, itt pedig közre is adták (vasúti vonalbezárás).

ülősztrájk a gimiben

veroniq -

2012.12.13. 09:55:31

Komolyan mondom, hogy könny szökött a szemembe, amikor megnéztem a képeket..... Mi lesz a jövő nemezedékével? Csak a gazdagok kiváltsága lesz a diploma? Íme, a cikk arról, hogy már a gimisek is sztrájkolnak:

http://www.hir24.hu/belfold/2012/12/13/elolanccal-es-ulosztrajkkal-tiltakoznak-a-pecsi-diakok/~~fokusz

Orbán tüzelte fel a diákokat......

veroniq -

2012.12.13. 09:51:29


Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok