Mi Abonyunk - Abony büszkeségei: Csomor és Major!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7514, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2012.09.21. 13:23

Természetesen az itt olvasható levélben foglaltaknak boldogan teszek eleget.- Tisztelt Szerkesztőség!- Örömmel látom, hogy portálukon szívesen írnak a triatlonról. A közelgő Ironman Világbajnokságról szeretnék küldeni Önöknek egy beharangozót szíves felhasználásra. Major József és Csomor Erika is Abonyban születtek és nőttek fel. Családjuk most is ott él. A jövőben is szívesen tartanám Önökkel a kapcsolatot, amennyiben további képre vagy információra lenne szükség. Az eseményen jelen leszek, mint médiás és szívesen küldök anyagot, beszámolót.

Köszönöm szépen! Kérem fogadják szeretettel rövid beharangozómat szíves felhasználásra. És ezúton is köszönöm a lehetőséget a megjelenésre.


Az esemény hivatalos honlapja: www.ironman.com

Major József 9. helyen a világranglistán

Az utóbbi idők legnagyobb sikere született triatlonban, a 33 éves magyar sportoló kilencedik helyen áll a világranglistán és ezzel egyenes ágon kvalifikált a legendás Hawaii Ironman Világbajnokságra.
Kővári Luca


Minden évben október második hétvégéjén rendezik az ironman világbajnokságot a triatlon őshazájában, a Hawaii-szigeteken, ahol az elmúlt évekhez hasonlóan idén is kiváló triatonversenyzők képviselik hazánkat.

Major József ötödször utazik a Nagy-szigetre, hogy összecsapjon a világ legjobbjaival. A győri Széchenyi ESE versenyzőjének egész évben keményen kellett küzdenie, hogy elegendő pontot gyűjtsön a kvalifikációhoz. Többször volt a legjobb 5 között, de a legutóbbi 3. helyezése a New York-i Ironman-en hozta meg a végső sikert, és így a világranglista élére került.
- Óriási motiváció ez a vb szempontjából, ahol a ranglista helyezésemnek köszönhetően a 9-es rajtszámot fogom viselni – mondta a hétszeres ironman magyar bajnok.

Csomor Erika szintén ott lesz a legjobb profi nők között, akik kvalifikáltak hawaii-ra, és nem titkolt szándéka, hogy egy jól sikerült szezon után, ismét az élmezőnyben végezzen. A Budaörsi TK versenyzőnője, két top 10-es helyezéssel büszkélkedhet eddig, 2007-ben 10., míg 2008-ban a 4. helyen végzett.

A profi sportolók mellett Hawaii-on az amatőrök is megmérkőznek egymással, így az összes indulók száma eléri az 1800-at. Míg a profik versenyről versenyre járnak és a világ különböző pontjain kvalifikációs pontokat gyűjtenek, az amatőrök (szaknyelven age-group-osok) egyetlen verseny alkalmával kivívhatják az indulási jogot saját korosztájukban.

Vatai Miklós (Vasemberek Klubja) és Kis Gyula (ELTE BEAC Polythlon Triatlon Klub) a 30-34 évesek között, Nemes Tibor (Formula Tri Club) a 40-44 évesek között, Szunyog Zsolt (Proathlon) a 45-49 évesek között kvalifikálta magát az októberi világbajnokságra.

Bár amatőröknek hívjuk őket – mivel a profikkal ellentétben ők nem ebből élnek -, ugyanúgy kell teljesíteniük a 3,8 km úszást az óceánban, a 180 km kerékpározást és a 42,2 km futást a hawaii szélsőséges időjárás közepette.

Magyar idő szerint október 13-án, 18:30-kor indul a verseny, amit online lehet követni a www.ironman.com oldalon.


 

Sport:
Triatlon   
 0 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Fergeteges program

Abonyi is indul a Nemzeti Vágtán

Új jegyzője van Városunknak!

Sakkozóinknak most nem sikerült a bravúr, de még így is jól állunk!

Szakmai egyeztetés az abonyi új birkózócsarnok ügyében: Sok éves álom válhatna valóra

Tárt kapus program

Tárt kapus program

A KID FC nyerte az első Abony kupát

Abonyi lányok szárnyalnak az Euronovex kézilabda csapatában

Az abonyi Nagy Gergely a görög élvonalban játszó csapathoz igazolt

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok