Mi Abonyunk - Az EU bekeményített: Felfüggesztik a támogatásokat
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2012.03.13. 17:04

Fónagy János államtitkár egy hete még cáfolta, hogy baj lenne, de ezzel szemben döntöttek az uniós pénzügyminiszterek: jövő évtől felfüggesztik hazánk kohéziós támogatásának közel egyharmadát. Ezt viszont júniusban hatályon kívül helyezhetik, ha az Orbán-kormány teljesíti az Európai Bizottság elvárásait. Csak bízni lehet abban, hogy a folyamatban lévő fejlesztéseket ez nem érinti.


Tabajdi Csaba MSZ-s EU képviselő szintén fel van háborodva: "Fontos összeurópai kérdés, hogy szabad-e a kohéziós támogatások megvonásával büntetni azokat az országokat, amelyek amúgy is nehéz költségvetési és gazdasági helyzetben vannak" - mondta az MSZP EP-delegációjának vezetője. A pénzügyi fegyelmet - tette hozzá - minden kormánynak be kell tartania, "de még ha egy kormány meg is érdemli a szankciókat, a kohéziós politika forrásainak megvonása az önkormányzatokat, a régiókat, a vállalkozásokat, a lakosságot bünteti, ezért is igazságtalan" - vélekedett.

Az uniós pénzügyminiszterek tanácsa (Ecofin) döntött a Magyarországnak szánt kohéziós támogatások közel egyharmadának felfüggesztéséről. Eszerint, ha hazánk nem teljesíti az Európai Bizottság (EB) túlzottdeficit-eljárásban megfogalmazott elvárásait, akkor 2013. január elsejétől 495 millió euró (körülbelül 143 milliárd forint) kohéziós forrástól eshetünk el. Viszont az EU június 22-én tart egy felülvizsgálatot, és ha a kormány addig teljesíti az elvárásokat, akkor lekerülhet a napirendről a támogatások felfüggesztése. A korábbi tervek szerint az Ecofin fél évet adott volna arra, hogy a magyar kormány fenntartható hiánycsökkentő lépéseket tegyen, az új határozatban ennek a helyére került a júniusi dátum. Vagyis az Ecofin elvileg sürgeti a magyar kormányt, aminek a pozitív következménye az lehet, hogy a piaci bizonytalanság legalább ebben az ügyben nem húzódik sokáig.

Orbán szerint mindössze technikai ügyről van szó és hogy hazánk jövőre egyetlen peták támogatást sem bukik el. A miniszterelnök azt is hangsúlyozta, a kormány fél év alatt bebizonyítja, hogy képes eleget tenni az elvárásoknak. Ennek egyik eszköze lehet az az új kiigazító csomag, amelyet a kormány február végén bejelentés nélkül, egy kormányhatározatban hozott nyilvánosságra. Az új csomag részleteit még nem ismerjük, de a jelek szerint az idei 1400-1500 milliárd forintos csomaghoz hasonlóan ez is egyszerű megszorítás lesz, kevés hosszú távú megtakarítást eredményező szerkezeti átalakítással: idén a gyógyszerkassza és az állami intézmények további kiadáscsökkentéséből, jövőre pedig a BKV támogatásának csökkentéséből és az elektronikus útdíj bevezetéséből fog állni.

Az EU fenyegetésével kapcsolatban Fónagy János államtitkár pont egy hete ezt mondta Nagykőrösön:

„ Ez a beígért fenyegetettség nem a teljes európai finanszírozási rendszerre tagozódik, hanem a Phare és ISPA programokra. Ez a korlátozás erre vonatkozik, ez önmagában is furcsa dolog…. Formális logikai szabályai szerint sem igazán megy. Megalapozatlannak és méltánytalannak tartjuk az egészet. 27 európai tagállamból tizenvalahány ellen folyik ilyen eljárás. Velünk szándékoznak példát statuálni. A Magyarországon 2010-ben vereséget szenvedett hazai baloldal a nemzetközi baloldal segítségével akarja a hazai pozícióit javítani. Ez a 130- 140 milliárdos kilátásba helyezett elvonás a folyamatban lévő fejlesztéseket nem érinti. Ha vonatkozik valamire, akkor az a jövőre vonatkozik. A fenyegetettség megvan, de egyre inkább úgy tűnik, hogy ez nem válik valóra, ezt technikailag is nehéz lenne kivitelezni. A 2013-ig megítélt pénzek azok futnak, azokba nem lehet belenyúlni. A 2013. utáni időszakra még ők maguk sem tudják, hogy melyek a keretek. Magát az eljárást azt méltatlannak és megalapozatlannak tartom és tartjuk. „
 

Politika:
EU   
 1 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Zágráb Nándor a Jobbik országgyűlési képviselő jelöltje a választókerületben

Közadatok Antal- Láng Edináról- II. rész

Közlemény az abonyi Jobbik alapszervezetéről- Szeremi Anikó feloszlatta

Ők készítik majd elő a döntéseket: Abony Város Bizottságainak tagjai értünk dolgoznak

Október 28-án megalakul az új abonyi képviselő- testület: Ünnepélyes eskütételek, illetmények, alpolgármester

Közadatok Antal- Láng Edináról- III. rész

Közadatok Antal- Láng Edináról- I. rész

Egyhangú igen az abonyi műjégpályára! Szép volt!

A helyi Fidesz elnök, Balangó László NEM vállalja, hogy beüljön a képviselő- testületbe

Abonyban 1341 Fideszes is Pető Zsoltot támogatta!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
érdekes

leho -

2012.03.13. 22:07:06

http://kuruc.info/r/2/93427/{#emotions_dlg.lego}


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok