Mi Abonyunk - Rizikó, azaz életveszélyes játszma
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7975, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2012.02.27. 08:53

A terv jelenleg az asztalon van, hamarosan a padlóra kerülhet miatta egy egész város. - Abony város életét döntően, hosszú évtizedekre meghatározó döntést fog hozni a helyi képviselő testület hamarosan. A település vezetői arról határoznak, hogy megépül-e a teljes piacprojekt minden eleme, avagy hagyják a csudába az üzletházat és az annak tetejére tervezett lakásokat, melynek kalkulált bekerülési költsége mintegy 800 millió forint. Ezt önerőből, egyetlen forint támogatás nélkül szeretné megépíteni a város első asszonya, Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester. Lapunk nem hivatalos információi szerint még egy képviselő támogatja elképzeléseit, Habony István is igent fog mondani a projektre.

Tennék mindezt úgy, hogy a kibocsátott Kéttorony kötvény utolsó fillérjeit, az úgynevezett tőkerészt áldoznák be a szerintük elengedhetetlenül fontos beruházásra. Mindezt úgy tennék, hogy svájci frank alapú hitelként működne a kötvényből kivett pénzeszköz, tehát óvatos becslések szerint is csaknem kettőmilliárd forintot kellene majd a banknak visszafizetniük. Lassan már senki sem érti, hogy miért nem győz a józan paraszti ész a gigantomán beruházás felett, csakis egy lehetséges magyarázat van azon túl, hogy Balogh Editnek nyilván mellszobrot emelnének, hogy valamilyen felsőbb érdekek fűzik a városi kassza, vagy kamra teljes kisöpréséhez.

Abony totális eladósítása valósulna meg úgy, hogy gyakorlatilag nincsen vevő vagy bérlő az üzlethelyiségekre, még az eredetinél nyomottabb áron sem. A Városfejlesztő Kft. impotensen tartja fel kezét, nem tehetnek róla ők sem, hogy nem kelendő a portéka. A jelenlegi válságos környezetben az lenne a csoda, ha valaki egyáltalán beköltözne a gigaplázába. Az Abonyi Városfejlesztő Kft az abonyi szolgáltató és kereskedelmi vállalkozásokat megkereste, összesen 76 levelet küldtek ki az érintetteknek, mely egy kérdőívet is tartalmazott. Benne volt az is, hogy mennyit lennének hajlandóak egyáltalán áldozni a célra. Az eredmény lesújtó, összesen nyolcan voltak hajlandók egyáltalán visszaküldeni a válaszukat. Ezek közül hatan nemet mondtak, egy lenne hajlandó bérelni üzletet, igaz nevetségesen alacsony áron. Egy másik, nem abonyi vállalkozás hajlandó lenne venni ingatlanrészt, de 200.000 forint plusz ÁFA lenne a maximum, amit kifizetne érte.

A gigapláza mellé épülne a fedett piaccsarnok is, amire akad 30 %-os állami támogatás, hiszen a klasszikus piac fenntartása, üzemeltetése önkormányzati feladat. Viszont ezt is jelentősen elméretezték, hiszen a becsült építési költsége ennek félmilliárd forint körül van. Ebből 3-400 millió az önerő. Már ez is eleve megrogyaszthatja a város likviditását, de ezt megfejelni még egy alaphangon 800 milliós plázával, enyhén szólva is életveszélyes. A polgármestert ez azonban cseppet sem izgatja fel, arra hivatkozik, hogy képesek megcsinálni mindent, hiszen ha a multifunkciós művelődési ház megépül, akkor is lesz a kötvényalapban 903 millió forint. Ez úszna el…. Ráadásul ettől függetlenül is el kell kezdeni visszafizetni az eddig felhasznált, hitelként működő kötvénypénzt, ami éves szinten a jelenlegi árfolyamon kalkulálva 211 millió forint kiadást jelent a városnak.

Hogy érzékeltessem a pláza nagyságrendjét, csak a folyosók 397 m2-en futnak a megalomán épületben. A lényeg még az, hogy az üzemeltetés, fenntartás költségei is iszonyatosan durvák lehetnek. Mindenesetre annak ellenére, hogy erre a fejlesztésre a 12-ből az előzetes hírek szerint 10-en nemet fognak mondani, a polgármester ragaszkodik hozzá, hogy bontsanak le mindent, amit csak lehet. Szerinte így a befektetői bizalom megmarad. Ekkor viszont üresen tátong majd a régi vasbolt helye. Egy tájseb képződik, melyet majd előbb utóbb meg kell gyógyítani. Talán Romhányiné abban bízik, hogy a rondaság láttán mégis megjön a testületének az esze és épít milliárdokért. Mindent azért mégsem bontana el Balogh Edit. Megmaradna az az ominózus épület, mely a RED- REX Q Kft. tulajdona, és volt már belőle botrány bőven. A vállalkozás vezetője felháborodottan kérdezte tőlem, hogy tudom-e hogy a polgármester ezt körbeépítené és meghagyná. 

A dolog tehát enyhén szólva nem egyszerű. Hatalmas a felelőssége most a települési képviselőknek. Ha nem akarják, hogy „ A piszkos tizenkettő „ jelzővel illesse az utókor a munkásságuk miatt őket, akkor mindenképpen nemmel kellene szavazniuk a plázára. És legyen itt végén még egy extra adalék. A nagypolitikai sem kedvez a beruházásnak. Az EU azt a döntést hozta, hogy megregulázza az országot. Ennek következtében 2013-tól megvonhatják az összes uniós támogatást! Mikor is számol majd el Abony a Főtér II. programmal és a piaccsarnokkal? Éppen akkor.

Lőrinczy Veronika

Ezen írás egy cikksorozat első része. Hamarosan újabb részletek, információk következnek, konkrét számadatokkal, tényekkel. Meg fogjuk azt is mutatni Önöknek, hogy más városokban mi a helyzet a piacokkal és plázákkal.

 

Lőrinczy Veronika

Ezen írás egy cikksorozat első része. Hamarosan újabb részletek, információk következnek, konkrét számadatokkal, tényekkel. Meg fogjuk azt is mutatni Önöknek, hogy más városokban mi a helyzet a piacokkal és plázákkal.

Közélet:
Abony   
Piac   
 41 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Elkészült Magyarország kóbor állat rendelete

Jótékony fodrászat: 347.000 forint lett az eredménye

Már nem a négyes a legdurvább halálút

A járvány miatt már a lakásfelújítás is online zajlik

Hogyan csökkenthetjük a kiadásainkat, ha padlófűtésre váltunk?

Megnyitott a Stelázsi! Környezetkímélő és abonyi!

Jótékony fodrászat: Nekik gyűjtenek

Tárt kapus program

Tanfolyamok folyamatosan

Tanácsot adunk, hogyan vásárolj bútorokat az interneten

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Gratulálok!

ellike51 -

2012.03.02. 21:00:55

Akkor még nem voltam köztetek, bocs, ezt nem tudtam.

Legalább ennyi összejött, hogy még csak - gondolom - milliók röpködtek felelős emberek döntései nyomán ki az ablakon...

 

No akkor az a piac is úgy lesz, mint térségünkben a gigacsatornázás, 2007-ben a kistérségi település vezetői megalkották a társulatot, 2008-ban megkérdezték a településeket, 2011-ben Brüsszel rábólintott (tizen valahányszori hiánypótlás után), most sokadik szerződéskötések és egyre kisebb hajlandóság, mert szegényebbek lettünk és hamarosan behajtók jönnek, mert már a fele se akarja (és tudja vállalni) a házankénti 285 ezer Ft-os hozzájárulást fizetni.

Mi "polgárháború" előtt állunk, Ti pedig így piac nélkül maradtok (sajnos). 

Ezért..

Svoboda -

2012.03.02. 20:55:29

...is érzem késeinek a megvilágosodást....értem én az érveket, de az érvek alapjául szolgáló adatok jó ideje ismertek.....a  látványtervek isbjó ideig közszemlén lógtak....most meg hirtelen nem tetszik a tetö,stb.....a múlt hónapban még rendben volt,de most hirtelen......nagyon nem értem...

Szerinted

Steve968 -

2012.03.02. 20:47:19

miért indult ez a projekt még 2009-ben ?

 

Csaó-csaó: {#emotions_dlg.steve968}

Nem teljes

ellike51 -

2012.03.02. 20:42:40

szerintem még ez a lista... ha tudnátok, gondolom találnátok még képbe jöhető olyan hivatalos dolgokat, amivel a lehető legkésőbbi átadás azért csak összejöhet...

 

Gondolom mindenki mindent megfellebbez... aki kívülről névtelenül tesz feljelentést illető helyen... vizsgálódások... 

 

Azért csak elérhető lenne, hogy ebben az évtizedben meg se valósuljon a fedett piac (ha már a pláza nem jött össze... miért pont ez jöjjön össze?).

 

Valóban így is lehet(?)

Nem egészen

Steve968 -

2012.03.02. 20:37:57

{#emotions_dlg.ellike51}, mert bármikor benne van, hogy valaki megtámadja a közbeszerzést, mint ahogy ez már nem egyszer megesett ...

 

... ha a bontás nem lesz, akkor eredménytelennek kell nyílványítnai, ha új elképzelés, akkor új közbeszerzést kell kiírni a bontásra ...

 

... tervezésnél előbb meg kéne egyezni milyen legyen, hiszen a mostanit nem fogadták el - úgy néz ki ... - ha megvan akkor is legalább egy hónap mire papírra vetik ...

 

... egedélyezés - a jelenleg érvényes szabályok szerint 60 nap áll rendelkezésére az eljáró hatóságnak, amit előbb persze meg kell kérni - kormányhivatal ... (ez ugye a kis településnél nincs, mert eleve Cegléd dönti el nekik)

 

... na és már az őszben járunk ...

 

Csaó-csaó: {#emotions_dlg.steve968}

ami..

Svoboda -

2012.03.02. 20:35:40

esetleg még kimaradt a felsorolásból, a teljesség igénye nélkül: az épitési engedélyeztetési eljárásban eljáró hatóság kijelölése a kormányhivatal által, az épitési engedély kiadása ellen a telekszomszédok fellebbezhetnek, jogeröre emelkedés, stb.....és ehhez még hozzájön a pályázat módositásával kapcsolatos egyeztetés és még ki tudja mi....nem egyszerü történet ez...kicsit késve érzem a megvilágosodást....

Természetes

ellike51 -

2012.03.02. 20:26:05

az, ha mindegyik hónapokat vesz igénybe?

 

Mert gondolom egyiket követi a másik, párhuzamban talán nem mehet, csak a bontás esetleg... (az is az negedély birtokában)

 

No szóval hozzáállás kérdése is... (szerintem)

Folytassuk...

Süllő -

2012.03.02. 20:20:58

Bontás után hiánypótlás bekérése. Kiértékelés. Eredményhirdetés. Vesztes részéről eredmény megtámadása a közbeszerzések tanácsánál...{#emotions_dlg.boss}

Arról nem is beszélve

Steve968 -

2012.03.02. 20:17:57

hogy még bontani is kéne ...

 

Csaó-csaó: {#emotions_dlg.steve968}

Na nézzük ...

Steve968 -

2012.03.02. 20:14:59

A tervező kiválasztása - közbeszerzés ...

Tervezés ...

Közműegyeztetés ...

Engedélyeztetés ...

Kiviteli tervek ...

Kivitelező kiválasztása - közbeszerzés ...

Kivitelezés ...

 

Csaó-csaó: {#emotions_dlg.steve968}

Egy év

ellike51 -

2012.03.02. 20:06:06

alatt annyi mindent meg lehetne valósítani ott, ahol tud is és szeretne is tenni az endegélyezésre jogosult hatóság!

Szerintem.

Most, amikor az építkezések, beruházások a mélyponton vannak? Mi tarthat hónapokig? A levelezések és papírtologatások? (Tudom, sokan fontosnak érezhetik magukat és mindent alaposan átrágnak... talán éppen az Ő döntésük akadályozhat meg egy katasztrófát, hogy be ne szakadjon a piac teteje?) 

Az a tervező - szerintem - menjen a búsba, aki nem tud az építésügyi- (és egyéb....) szabályoknak megfelelő tervekkel szolgálni a megrendelő felé. Az engedélyezés utáni teendők a közbeszerzéstől a kivitelezésig sem tarthatnak oly sokáig, hiszen munkára vágyik az építőipar... talán lesznek helyben foglalkoztatottak is(?).

 

Ha más településen megoldható rövid idő alatt a tervezéstől a megvalósításig egy beruházás, itt miért vonható kétségbe?

Még mindig a korábban említett példát említem; talán ma eldőlt a csemői piac végleges arca a tervezőasztalon?(nem voltam ma itthon, nincs még infóm) még ezután lesz engedélyeztetve... stb, de ebből piac lesz a Falunapra, július 6-án pénteken lesz az átadás! 

 

Bátran mernék írni egy meghívót. 

Ott miért tudják hogy kell csinálni?

Amit szerettek volna, az mind összejött, ha volt rá keret; erre a piacra nyert pénzzel pedig nagyon gyorsan még el is kell számolni, nem várhat egy évig!

Sajnos..

Svoboda -

2012.03.02. 17:03:21

nem válasz a kérdésre,hogy ezt sem kell....a válasz a mit kellene lehetne....de ez nem fog úgy müködni,hogy tegyétek elém az alternativákat,majd kiválasztom,mi tetszik....

Ha jövő március ...

Steve968 -

2012.03.02. 16:50:06

... az átadás, akkor most kíváncsi lennék ebbe, hogyan fér bele egy új tervekre épülő piac, annak minden engedélyezésével, építésével, stb. ???

 

Csaó-csaó: {#emotions_dlg.steve968}

na ez az....

veroniq -

2012.03.02. 16:38:01

Igen, akkor egyre gondolunk. Pontosan ezért nem kell még a Pláza terhet is felvállalnia a településnek. 

valaki..

Svoboda -

2012.03.02. 16:35:41

....nem jár jól, valaki meg jól jár...ilyen az élet....olyan sokat emlegetödött az utóbbi idöben a kötvény viszafizetés... jelenlegi helyzetben a költségvetést megszoritásokkal lehetett elfogadni....jövöre elkezdödik a visszafizetés....bevételnövekedés lesz a városnak valamiböl? Újabb adókivetés nem járható út, politikai öngyilkosság.....hogyan lehet a törlesztést kigazdálkodni?

"Valaki" mondott olyasmit

ketila -

2012.03.02. 16:15:26

Merjünk nagyot álmodni!

Csakhogy ezt nem teheti meg mindenki.

savanyú a szőlő

veroniq -

2012.03.02. 16:01:53

Nem kellett volna gigaplázában gondolkodni. Minden megoldható! Jövő év márciusára kell átadni. Inkább vesszen el pár tízmillió forint, minthogy belerokkanjon Abony egy monstre gazdaságtalan, üzletileg hulla építkezésbe, mellyel azért pár ember jól járna.... Okos, bölcs döntés volt a testületi tagok részéről. LŐVE

És akkor...

Svoboda -

2012.03.02. 15:14:50

...hiába az eddig belefektetett munka, az eddig beleölt több mint kétszáz millió forint? Tulajdonképpen így is lehet...

Így nem lesz

Steve968 -

2012.03.02. 15:06:24

semmit. Mert a piaccsarnokot is át akarják terveztetni, így új tervek kellenek, engedélyeztetni, közműszolgáltatókkal egyeztetni az új igényekrtől, stb. Ez hónapok. Csak az engedélyeztetés. Utána kiviteli tervek - újabb hónapok, azaz akkor az idén már nem lesz. Az idő behatárolt a kivitelezőnek lenne cca. 1-2 hónapja az építkezésre, azaz lehetetlen ...

 

Ha a piacot nem lehet időben megépíteni, akkor a művházhoz és az új zeneiskolához sem szabad hozzáfogni, mert nem fogja kifizetni a közreműködő szervezet.

 

Így innentől vége ...

 

Csaó-csaó: {#emotions_dlg.steve968}

Eredetileg...

Svoboda -

2012.03.02. 14:03:51

....sem bontottak volna mindent......egy épület maradt volna, ha jól emlékszem.....

belemerültek

veroniq -

2012.03.02. 07:36:52

Maga a piaccsarnok meglesz, a mellé tervezett gigapláza egyelőre nem. Tegnap döntött a testület: nem bontanak le mindent. Győzött a józan ész. LŐVE

Támogatom.

Mund -

2012.03.01. 20:05:08

Néhány hete írtam,hogy szégyen ahogy az abonyi piac kinéz.50-es évekre,és a Beregszászi piac igénytelenségére emlékeztet.Én mindenképpen támogatom a piac építését.

A közpénzek eltűnését nem ezen kell keresni.Sok millió kúszik el.A képviselőknek egy kicsit bele kéne merülni a kiadások összetételébe.

Fotó később

ellike51 -

2012.02.28. 08:30:29

lesz, nincs még abban a fázisban a piac építése. Még csak a helyét lehetne fényképezni.

Az előkészületekről a ceglédi tv is beszámolt, íme a cikk:

 

www.ctv.hu/kisterseg/6934-lesz-piac-csemben.html 

épül?

veroniq -

2012.02.27. 23:20:25

Nincsen aki fotózna nekem egyet a csemői épülő piacról véletlenül? Üdv: Veronika

Korábban

ellike51 -

2012.02.27. 20:31:08

mikor volt már itt példa a piac, említettem példákat is, ami tényleg piac és nem "kombi pláza".

 

Azt is említettem, hogy a Csemőben most épülő piac a kistérség legszebb piaca lesz, el fog készülni július első napjaira a Falunapra.

 

Akit érdekel járjon utána, vagy nézze meg a Falunapon július első szombatján.

Töredékébe kerül, de ha négyszer akkora is, hasonló megfelelhetne Abonynak is. Szerintem.

És

Svoboda -

2012.02.27. 20:16:53

egyébként egy idióta Pesten 12000 m2-es plázát épített! Most és ekkorát....lehet már tud valamit....?

Ha privát véleményem

Svoboda -

2012.02.27. 20:11:08

érdekes,akkor egy kultúrált piacra igent nyomnék. A jelenlegi helyzetben az üzletház nehéz kérdés...haldoklik az épitöipar,most érdemes lehet épittetni,mert a versenyhelyzetet a legjobban ki lehet használni,olcsóbb az anyag....de lehet kicsit szerényebbet,késöbb bövithetöt terveztetnék és épitenék....privát vélemény!!!!!!

én

veroniq -

2012.02.27. 20:07:39

Én nyomnék egy igent a fedett piaccsarnokra, úgy, hogy levinném a költségeit 300 millióra és egy nemet a gigaplázára. Mindjárt megspórolnék egymilliárdot a városnak, sőt kettőt, mert ha ezt vissza kéne fizhetni, akkor ennyi lenne belőle..... 

de furcsa

veroniq -

2012.02.27. 20:05:43

Nagyon sok minden furcsa Svoboda... Te milyen gombot nyomnál? Angyalka szmájli következik

Én nem

Svoboda -

2012.02.27. 20:05:30

csúsztatok! A bevásárló központról egy szót sem írtam eddig! Mi is az én csúsztatásom?

Ellike!

Svoboda -

2012.02.27. 20:01:17

Az én bajom az egésszel csak annyi,hogy sokan mondogatták,nem kell ez, miközben az igen gombot nyomták......nem furcsa ez egy kicsit?

PIACRA

veroniq -

2012.02.27. 19:58:53

Piacra van szükség és nem megalomániás gigaplázára! Csinálja meg egy befektető ezt az utóbbit! Ha megéri! Ne csúsztass, a két dolog teljesen MÁS

Normális

Svoboda -

2012.02.27. 19:57:34

piacra szükség van. Ha fejleszteni szeretnénk a mezögazdaságon,akkor mindenképpen! Adja el a termelö,ne a multi vegye meg,hogy kidobja! Mindenki szeretne kultúráltan vásárolni,nem a sárban tocsogva......és az új itt marad nekünk,az unió nem viheti el. Meg kellene teremteni a kultúrált értékesítés lehetöségét!

Ennyire egyszerű

ellike51 -

2012.02.27. 19:44:48

és nem vagy rövidlátó! Én is így tenném.

 

De ettől nem lesz piac - vagy nem olyan lesz amit a kisebbségbeli döntéshozók szeretnének...

 

És ami szomorú, a piac kapcsán eddig kidobott milliók már soha vissza nem jönnek!

Elherdált....

Svoboda -

2012.02.27. 19:33:50

....milliók pedig a piac kérdésben már hosszú évek óta voltak,vannak....remélem már nem lesznek.....mondjuk én,ha nem értek egyet valamivel,nem szavazok a megtervezésére....de én ilyen rövidlátó vagyok....

Idézet

ellike51 -

2012.02.27. 19:33:32

volt a dőltbetűs utolsó rész az előttem hozzászólótól (az előző hozzászólásomban).

 

Lemaradt a végéről a kérdőjel és a sárga buborék, (de egy kis fantáziával pótolható).

Újabb...

Svoboda -

2012.02.27. 19:21:04

...rosszfát tettünk az EU tüzére? Mert az eddigi hírek arról szóltak,hogy a támogatás egyharmada kerül befagyasztásra,ha nem teljesül az államháztartás hiányát a kívánt szinten tartása...most meg azt olvasom, megvonják a támogatást.....valamiröl biztos lemaradtam......

nem vagyok kibic

veroniq -

2012.02.27. 19:17:58

Egyetlen egy abonyi ember sem kibic, hiszen a mi bőrünkre megy ki a  játék. Ha ez így megvalósul, akkor vagy húsz évig nem lesz egy fejlesztés sem a városban, csak nagy büdös hitelállomány! Mindenkié ez a pénz..... {#emotions_dlg.ah}Enyém, Tied, Övék! Mert ez KÖZPÉNZ! Ennek a céltalan elherdálása BŰN. Ennyi a véleményem.

Igazad van,

ellike51 -

2012.02.27. 19:10:20

de mi arra a biztosíték, hogy a kisebbségben döntéshozók hozzák a leghelyesebb döntést?

 

Nagyobb horderejű - többségi - született milliárdos döntésekben pedig napjainkban sorra történnek vizsgálatok.

 

Miért pont a kisebbségben történő "akkor is megcsináljuk" döntés lenne a leghelyesebb? 

 

Azt pedig, hogy tettem összehasonlítást? csak az ÜRESEN ÁLLÓ MILLIÓK kidobására gondoltam.

Lehet, hogy tényleg még Te sem láttál üresen álló eladó házakat beleölt közpénzekkel? Vajon hány milliárd ment el így, felelőtlen döntések miatt? Biztosan olvasol Te is Bugi újságot.

Talán azt is olvastad, hogy Abony totális eladósítása valósulna meg úgy, hogy gyakorlatilag nincsen vevő vagy bérlő az üzlethelyiségekre még az eredetileg nyomottabb áron sem. 

 

Az igaz, hogy se a Te, se az én közpénzem nem bánja... a döntéshozók meg felelősen döntsenek talán joggal elvárható (még így kívülről nézve is).

 

...a kibic meg csaholjon kívülről befelé...

szerintem

Bugi -

2012.02.27. 12:59:46

meg az lenne a jó ha mindenki maradna a kaptafánál,a döntéshozó döntsön felelősen,a tervező tervezzen,az elemző elemezzen,a kibic meg csaholjon kívülről befelé.....Főleg az olyanok akik csak az orrukig látnak és el se tudják képzelni a 15-20 év múlva felmerülő igényeket.Ne hasonlítsunk már egy kastélyhoz egy bevásárlóközpontot,de fürdőhöz se...Nem Abonyon túl kell látni a döntéshozónak hanem a jövőbe....emberek.....ne csak az orrunkig.....

Szerintem

ellike51 -

2012.02.27. 10:26:20

nagy fejetlenség lenne még mindig oly hatalmas beruházásban gondolkodni. Azok után amik már eddig is felszínre kerültek nagy valószínűséggel üresen kongana, mint az a több, mint 3000 új és már átadott lakás Budapesten, amiről a közelmúltban olvashattunk több internetes portálon.

 

Talán ugyanaz a sorsa lenne, mint a többszázmillióért elkészült kisbéri Monarchia fürdőnek?

 

Vagy a csernelyi Sturmán kastélynak? iszonyú pénzek beleölve, üresen állnak!

 

Ettől már csak az a szebb, amikor néhány éve egy kis baranyai faluban elkészült a falu tornaterme/sportcsarnoka állami pénzekkel; következő évtől az iskolások a szomszédos városba járnak.

A falucskának annyi pénze sincs, hogy a kihasználatlan - szinte ingyen kapott - új létesítményt fenntartsa. De elkészült a nagy mű, mely átment egy közbeszerzési pályázaton is... talán csurrant is valakinek belőle?

 

Nem lehet, hogy ezt a gigapláza is hozna valakinek valami zsebbemászó hasznot

Megvalósítani minden áron, aztán majd lesz valahogy?

 

Azért javaslom a Polgármester asszonynak és H. elvtársnak lássanak már túl Abony határain, vessék el a gigapláza tervet és egy tisztességes, de az igényeket kielégítő piac megépítésében gondolkozzanak.

Ezt talán a többi képviselő is támogatni fogja!


Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok