Mi Abonyunk - A hivatalos verzió
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7162, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2011.11.25. 14:40

A piacprojekttel kapcsolatban megírtuk, hogy aranyáron akarják mérni az új létesítményben az üzlethelyiségek négyzetméterét. Az ott jelenlévő vállalkozások teljesen megdöbbentek a számokon. Ennek ellenére a város hivatalos honlapján megjelent tájékoztató anyag szerint minden a legnagyobb rendben. Menet közben kiderült, és a polgármester szájából is elhangzott, hogy még egyetlen négyzetméternyi üzlethelyiséget sem adtak el, annak ellenére, hogy Romhányiné Dr. Balogh Edit a meghívóban utalt arra, hogy megkezdődött az üzlethelyiségek értékesítése. Mindezt örömmel közölte a meghívó szerint, ugyanakkor a dolog még az előkészítési szakaszban van. Íme a hivatalos verzió a piacról:

 

Vállalkozói fórumra invitálta az Abonyi Városfejlesztő Kft. november 22-én a város vállalkozóit, ahol tájékoztatást kaptak a „Lehetőségeink Fő Tere” integrált városfejlesztési projekt részét képező Abony Piac és Üzletház beruházásról. A fórumra a cégvezetők, vállalkozók mellett a városvezetők, illetve a képviselőtestület tagjai kaptak meghívást.

Abony Város Önkormányzata 2009-ben integrált városfejlesztési akcióra nyújtott be pályázatot. A kétfordulós eljárásban támogatást nyert. A program egyik része a helyi gazdaság élénkítése, amely a piac fejlesztése és az önerőből vállalt üzletház megépítéséből áll. Előreláthatólag 2012 tavaszán kezdődik el az Abony Piac és Üzletház üzleteinek és lakásainak kivitelezése, a várható átadás ideje 2012 telén lesz. A helyi kereskedelmi központ a jelenlegi piac helyén kerül megépítésre. Elhelyezkedése és esztétikai megjelenése alapján méltán mondhatjuk, hogy Abony kereskedelmi és szolgáltató központjává válik, amely egyben a környékbeli települések központja is lehet e téren. A vállalkozói fórum célja volt, hogy a helyi gazdaság szereplői információt kapjanak a Piac és Üzletház befektetési lehetőségeiről illetve tájékozódjanak, hogy az ingatlan-beruházásokhoz milyen támogatási lehetőségeket tudnak igénybe venni.


A fórumot Romhányiné dr. Balogh Edit polgármesterasszony nyitotta meg, aki Abony Város gazdaságpolitikájával kapcsolatban kiemelte, hogy fontosnak tartja a város fejlődését és megújulását. Reményét fejezte ki az irányba, hogy a tervezett Piac és Üzletház minél több helyi vállalkozónak kelti fel az érdeklődését és, hogy a meghívott előadók hathatós információt nyújtanak a támogatási lehetőségekről a helyi vállalkozóknak.

Palotai Sándor az Abonyi Városfejlesztő Kft. ügyvezetője kezdte meg az előadássorozatot, aki a „Lehetőségeink Fő Tere” integrált városfejlesztési akció részleteit mutatta be az érdeklődőknek. Elmondta, hogy Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP5.2.1/B-09-1f jelű pályázat keretén belül felépítésre kerül a Közösségi Ház és Zeneiskola, megtörténik a Szilágyi Erzsébet utca rehabilitációja és környezetrendezése, a Főtér II. üteme is elkezdődik, illetve a Piac és Üzletház projekt részleteiről számolt be. A Piac és Üzletház részletes tervrajzát is megismerhették a vállalkozók.

A fórumon Szőke István a Kopping Tanácsadó Bt. ügyvezetője prezentálta a Piac és Üzletház projekt üzleti ajánlatát. A üzletházban lehetőség lesz az üzletek bérlésére illetve megvásárlására is. Szerkezetkészen kerülnek átadásra az üzlethelyiségek, amit mindenki a saját igényeinek megfelelően alakíthat ki. Az árak meghatározásánál fontos szerepet játszott, hogy az üzletház megépítése a város önerős vállalása, így az üzlethelyiségek bérleti, illetve eladási díjai arányban legyenek a bekerülés összegével.

A Pro Régió Ügynökség részéről Dr. Gordos Tamás program iroda vezető a mikro vállalkozások fejlesztéséről, támogatási lehetőségekről tájékoztatta a vállalkozókat. Két fő feladatot határozott meg a befektetés ösztönzését és a kereskedelem fejlesztését. Felhívta a figyelmet az Új Széchenyi Tervben szereplő pályázatokra, amely elsősorban a kis- és középvállalkozások számára nyújt aktuális pályázati lehetőséget.
Az előadássorozatot Barna István, a Széchenyi Programiroda munkatársa zárta, aki felajánlotta a Programiroda közreműködését az Új Széchenyi Terv pályázataihoz.
Bízzunk benne, hogy a vállalkozói fórum elérte célját s érdekes információkkal szolgált a vállalkozásokat érintő lehetőségekről és pályázatokról és reméljük, hogy az Abony Piac és Üzletházban viszontláthatjuk a fórumon megjelent helyi vállalkozókat.

Köszönjük a rendezvényen megjelentek részvételét, és észrevételeit.

Abonyi Városfejlesztő Kft. 

 

Forrás: www.abony.hu

Közélet:
Abony   
Piac   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

INNOVEN CATERING- Csodálatos rendezvényi vendéglátás

Letölthető a Közeli Bolt mobil APP-ja!

Útcserék, felújítások Abonyban

Ezek az ingyenes koronavírus-teszt feltételei

Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?

Munka!

Az online fogadóirodák széles kínálata

Strand étlap!

Óvakodj a hamis CBD termékektől - hogyan tudsz megbizonyosodni egy termék megbízhatóságáról?

Ford Focus ST - Kíméletes sportosság

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok