Mi Abonyunk - Ford Focus ST - Kíméletes sportosság
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7980, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2020.09.01. 19:59

 

Az autógyárak talán a legjobbak a vásárlói igényeknek a felmérésében. Ennek köszönhetően mindenkinek azt tudják nyújtani, amit elvár. Így van ez a sportos modelleknél is.

Az autóeladásoknál jól látható a látványos, sportos modelleknek a térnyerése. Ezt a ligát azonban alaposan kiszélesítették a gyárak, így mindenki megkapja azt a mértékű sportosságot, amit kíván és elbír.

A Ford Focus-nál a csúcsot a már kifutott generációból készült RS képviseli. Az RS nyújtja a legtöbb lóerőt és dinamikát, ez a sportos liga csúcsa. Viszont ennyi erőt és keménységet nem mindenki bír el, mert a feszes rugózás, a hangos kipufogó és szoros kagylóülés hármasa a mindennapi használatban az autósok többségének túl sok.

A sportosság másik végletét az ST-Line széria jelenti. Itt - kis túlzással - az volt a jelszó, hogy sportosságot mindenkinek! Az ST-Line felirattal szerelt Focus-ok több karosszériaváltozatban is elérhetők. Ami plusz pont még ezen kivitelek mellett, hogy gyengébb motorokkal is megvásárolhatók, így aki nem Fittipaldi, annak nem lesz gondja a sportos kinézetű autójának az uralásával.

A vevő kap ST-Line feliratokat, piros cérnával varrt látványos üléseket és sok dögös apróságot. A szolid légterelők, a nagy átmérőjű keréktárcsák szintén részei az ST-Line kiviteleknek.

A két végletet ismertettük, miközben reménykedünk abban, hogy a Ford Performance részlege talán mégis dolgozik a következő Focus RS kivitelen. Az aktuális Ford Focus-on alapuló ST az említett két végpont között helyezkedik el. A most futó ST változat az előző generációhoz képest lépett egy szintet.

Az eddig bevált dolgok maradtak, tehát a Focus ST elérhető kombi és ötajtós kivitelben is. Az európai vásárlókból még nem veszett ki a nyomatékban gazdag, sportos dízeleknek a kedvelése sem. Ami változott, hogy az aktuális Focus ST széria benzines kivitelének a teljesítménye felkúszott 280 lóerőre, a dízelé pedig 190 pacit számlál.

Szerencsére a fókusz nem csak katalógusban jól mutató adatokra került, hanem a mechanikus dolgokra is. Ez alatt az alapban kiváló futóműre és a Performance csomagra gondolunk. Az előző generációhoz képest a fő eltérést ennek a csomagnak a megjelenése jelenti. A pakkban található az eletronikusan vezérelt, részlegesen önzáró differenciál (eLSD), ez jelenti a komoly különbséget az elődhöz képest. A kanyarokban a sebességet és stabilitást növelő extra nem mindegyik kompakt sportos autónál érhető el, főleg ennyiért.

A Focus ST aktuális kivitele a 280 lóerő mellett 420 Nm-t tud. Ezt a Mustang-ból és a Focus RS-ből ismerős, 2,3 literes turbómotorból préselték ki. Így némi önmérsékletet tanúsítva, 7 liter körüli fogyasztást is lehet produkálni a benzines Focus ST-vel.

Benedek Attila – Galambos Dániel

Cikkünk az Elektromos autók, a Milyen autót autós oldal, és a Ford alkatrész webshop együttműködéséből jött létre.
  

Közélet:
Abony   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

NAV: Célszerű minél előbb nyilatkozni az SZJA kedvezményekről

Elkészült Magyarország kóbor állat rendelete

Jótékony fodrászat: 347.000 forint lett az eredménye

Már nem a négyes a legdurvább halálút

A járvány miatt már a lakásfelújítás is online zajlik

A választás másik nagy nyertese

Megnyitott a Stelázsi! Környezetkímélő és abonyi!

Jótékony fodrászat: Nekik gyűjtenek

Tárt kapus program

Tanfolyamok folyamatosan

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok