Mi Abonyunk - Gyakrabban fertőtlenítik a MÁV járműveit és külföldi menetrendi változások is vannak
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8067, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2020.03.14. 20:59

 

Gyakrabban fertőtlenítik a MÁV járműveit

A MÁV korábban azt közölte: a vasúttársaság a különböző vírusok és betegségek terjedése ellen általános gyakorlata szerint naponta többször végeztet tisztítást, amelynek során fertőtleníti a személykocsik ajtónyitóit, kilincseit és fogantyúit, valamint a mosdókat, WC-ket. Ezt most kiemelten, fokozott ellenőrzés mellett végzik. Azt írták: állandó kapcsolatot tartanak a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzzsel, az egészségügyi hatósággal, és iránymutatásuk alapján jár el az állomásokon és a vonatokon, biztosítva a szükséges feltételeket. 

A koronavírus elleni védekezés érdekében hozott intézkedések a belföldi vasúti személyszállítási közszolgáltatási feladatok ellátását nem érintik. A vonatok jelenleg a meghirdetett menetrend szerint közlekednek.

Nemzetközi vasúti korlátozásokkal kapcsolatos információk 

A schengeni határellenőrzés március 12-től visszaállításra került. A határvizsgálati intézkedések miatt, az Ausztria, Szlovénia és Horvátország felől érkező vonatok esetében megnőhet a menetidő.

Szlovákia: A szlovák vasúttársaság tájékoztatása szerint, további intézkedésig, 2020. március 13-án 7:00 órától, nem fogadnak és nem indítanak nemzetközi vonatokat. A szlovák belföldi forgalomban közlekedő vonatok, szombati menetrend szerint közlekednek.

Ez érinti a Magyarország és Csehország, Lengyelország, illetve Németország közötti járatokat is. Az intézkedés érinti még, a Hidasnémeti határállomáson át, Kassára közlekedő Rákóczi és Hernád InterCity vonatok közlekedését is – ezek csak a belföldi szakaszon közlekednek. A Szobon keresztül Szlovákia felé – Párkány, Érsekújvár, Pozsony irányába – közlekedő EuroCity és EuroNight vonatok nem közlekednek. Szlovákia felől Párkányból (Sturovóból) érkező nemzetközi utasok esetében, (akik átjönnek Esztergomba) a MÁV-START, nemzetközi jegyeket a 2-es számú, Budapest-Nyugati-Esztergom vonalon, Budapest-Nyugatiig elfogadja.

Csehország: Csehország is leállította a nemzetközi vasúti közlekedést, március 13-án 7:00 órától Németország, Ausztria, Szlovákia és Lengyelország irányába. Az intézkedések így érintik, a Csehországba közlekedő nappali Metropolitan EuroCity járatokat, a Hungária és a Báthory EuroCity vonatot, valamint az éjszakai Metropol EuroNight vonatot is.

Lengyelország: A fenti intézkedések így érintik, a Szlovákián és Csehországon át Lengyelországba közlekedő Báthory EuroCity, valamint az éjszakai Metropol EuroNight járatot is.

Németország: A fenti intézkedések így érintik, a Szlovákián és Csehországon át, Drezdán, Berlinen keresztül Hamburgba közlekedő Hungária EuroCity járatot is. Továbbá érinti a Berlinbe közlekedő éjszakai Metropol EuroNight vonatot.

Magyarország: A MÁV-START fekvőhelyes- és hálókocsijai március 13-tól kezdve, további intézkedésig nem indulnak a magyarországi állomásokról a nemzetközi forgalomban. A forgalomból kieső kocsikat a lehetőség szerint ülőkocsival pótolják. Az érintett vonatok: Corona Intercity (407/406-os számú), Kálmán Imre EuroNight (462/463-as számú, Wiener Walzer EuroNight (40462/40467-es számú).

Ausztria-Svájc: Az osztrák járványügyi intézkedés miatt, a vasúti személyforgalom Ausztria és Svájc között is korlátozásra került március 14-től, a leállás fokozatos.
A Nightjet 467 sz. vonat Zürich – Bécs viszonylatban, március 14-én még közlekedik, közvetlen kocsikkal Budapestre, valamint a Nightjet 466 sz. vonat, pedig rövidebb viszonylatban, Bécs - Feldkirch között közlekedik, közvetlen kocsikat továbbít Budapestről.

Románia: A román vasúttársaság március 14 -én 15:30-tól, nem indít és nem fogad személyszállító vonatokat, további intézkedésig Nyírábrány –Érmihályfalva, valamint Kötegyán-Szalonta és Tiborszállás-Ágerőmajor kishatárforgalmi határátmenetben. Romániába a vasúti eljutás, jelenleg Biharkeresztesen és Lőkösházán keresztül biztosított.

Továbbá a román vasúttársaság, további intézkedésig, nem közlekedteti saját fekvőhelyes- és hálókocsijait március 15-től, illetve16-tól kezdve. Az érintett vonatok: Dacia gyorsvonat (346/347-es számú), Ister EuroNight (472/473-as számú).

A vonatok újraindításának időpontja jelenleg nem ismert! 

Közélet:
MÁV   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Kinizsi szoboravató

Örökség- Kiállításmegnyitó

Mobilitási hét

Terménybemutató felhívás

Vámos Zsolt emlékére

Rózsaszín séta

Könyvtári Napok

Mezőgazdasági kiállítás

Éjszakai Tarka Tér

Dumaszínház

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok