Mi Abonyunk - Király Izabella: Nyílt nap az abonyi Speciális Otthonban
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8042, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2018.06.01. 18:19

 

2018. május 31-én rendezték az abonyi Speciális Otthon immár kilencedik NYÍLT NAPJÁT. A szándék nem csak az volt, hogy a lakók családtagjainak, és a szakma képviselőinek bemutassák magukat, számot adjanak a munkájukról, hanem hogy az abonyi helyi lakosság is megismerhesse egészen közelről az intézmény életét, és több bizalommal, együttérzéssel viszonyuljon az otthonhoz és lakóihoz.


Én gyakran megfordultam már a Kazinczy-Beöthy kúriában. A Kazinczy évfordulókon tartott emlékező rendezvényeken, a bejáratnál, (valaha volt) Kazinczy mellszobornál. Aktív tanár koromban osztályokkal adtunk rövid műsorokat Öregek napján már benn, a kúria épületében. Mostanában az otthon lakóinak műsorát szoktam meghallgatni, amit nemzeti ünnepekre állítanak össze óriási lelkesedéssel.


Azzal, hogy a Speciális Otthon nem csak a kúria épülete, hanem egy hatalmas épület-komplexum egy gyönyörű ligetben, 2018.május 31-én, a nyílt napon szembesültem. És csak ámultam, bámultam! Verőfényes napsütésben álltak a sátrak, kék és fehér széksorok páholy-szerűen rendezve, műsoros sátor tele érdeklődőkkel, a zeneiskola kisfúvósai és énekesei, no meg a lakók tanáraik vezetésével, nagyszerű műsort adtak. Közben hatalmas bográcsban főzték a dánszentmiklósi betyárok az ötszáz adag babgulyást. (Adomány volt, annak örömére, hogy egy falubelijük is az otthon lakója lett…)
Olyan valószínűtlenül szép volt. Mintha nem is e világon élnénk! Mindenki ünneplőben. A lakók vakítóan fehér ingekbe, legszebb ruháikba öltözve. A „személyzet” ugyancsak ropogós fehérben! Olyan tiszta, derűs, jókedvű, szeretet-teljes volt az egész!
Tényleg jó lenne, ha egyre több abonyi megismerné, legalább egyszer látná ezt az otthont – belülről. Hogy ne ítéljen felületesen! Az egy hete történt tragikus baleset után ez a nyílt nap különös válasz volt… 

Közélet:
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Adidas sportmezeket kaptunk adományként

Magyar Kultúra Napja

Szervezés alatt a XX. Városi Sportbál

Folyamatban a jövő évi költségvetés kidolgozása

Nem emelkednek a helyi adók 2023-ban Abonyban

Galambkiállítás

Pásztor Roland lett Kőröstetétlen polgármestere

Támogassa Ön is a tábor felújítását!

Felújítják a víztornyot

Átszervezik a sportcsarnok működését

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok