Mi Abonyunk - Szüntessük meg egyszerűen a dugulást!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7043, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2017.05.04. 13:52

 

Minden háztartásban előbb-utóbb jelentkezik a dugulásos probléma, amelynek megszüntetése többféle módon történhet. A legegyszerűbb megoldás, ha duguláselhárítókat hívunk ki, ám ennél léteznek jóval olcsóbb módszerek is, amelyeket érdemes kipróbálni, mielőtt a telefonhoz nyúlunk.

 


A leggyakoribb problémák

 


A dugulásos problémák többsége a lefolyóknál szokott jelentkezni, hiszen itt olyan kanyarulatok vannak, amelyek könnyen összegyűjtik azokat a szennyeződéseket, amelyek egy-egy használat során a lefolyóba jutnak. A konyhai lefolyó esetében a zsíros lerakódások okoznak problémákat általában, melyek a mosogatóvízzel kerülnek a lefolyóba, és ott a csövek falára rakódnak le, ezzel szűkítve azok átjárhatóságát. A zsír mellett gondot okoznak még az ételmaradékok is, melyek szintén átjárhatatlanná tehetik a mosogató lefolyóját.


A másik problémás terület a fürdőszobai mosdónál jelentkezik leggyakrabban, ahová leginkább hajszálak, szappan- és fogkrémmaradékok kerülnek be, és megakadályozzák a víz szabad áramlását. Ugyanez a helyzet a kád esetében is.


Ha körültekintőek vagyunk, akkor a WC szokott a legkevésbé eldugulni, persze csak abban az esetben, ha nem esnek bele nagyobb, dugulást keletkeztető tárgyak, úgymint fültisztító pálcika, WC-papír tekercs vagy guriga, tisztasági betétek, stb. Ezek mind olyan tárgyak, amelyek a WC-be kerülve komoly dugulást képesek okozni, amelyeket már tényleg csak duguláselhárítók tudnak majd eltávolítani, és örülhetünk, ha nem kell hozzá bontási munkálatokat végezni.


Elsősorban megelőzés


A dugulásokkal kapcsolatosan is az első és legfontosabb tudnivaló, hogy minden dugulást meg lehet előzni, így vagy egyáltalán nem merül fel a probléma, vagy sokkal kevesebbszer, mint megelőzés nélkül. A konyhában a forró víz csodákat művel, hiszen oldja a zsírt, a csövek faláról is képes hatékonyan eltávolítani a lerakódásokat. Éppen ezért megelőzésképpen havi egyszer öntsünk egy-két liternyi forró vizet a mosogató lefolyójába, ezzel előzve meg a dugulás kialakulását.
A fürdőszobában szintén megelőzésképpen alkalmazzunk szűrőket, melyek kiszűrik a vízből a hajszálakat és más szennyeződéseket, amelyek így be sem jutnak a lefolyóba, emiatt dugulást sem tudnak kialakítani. Higgyük el, még mindig könnyebb ezzel a pár apró odafigyeléssel megelőzni, mint később megszüntetni a dugulást.


Házi szerek dugulás ellen


Ugyanakkor jó, ha tisztában vagyunk vele, hogy a dugulást házilag készített szerekkel is ugyanolyan hatékonyan megszüntethetjük, mint a boltban kapható drága vegyi anyagokkal. Ha már kialakult a dugulás, akkor éjszakára szórjunk szódabikarbónát a lefolyóba, majd öntsünk rá forró vizet, és hagyjuk állni egy éjszakán át. A szódabikarbóna helyettesíthető sütőporral vagy konyhasóval, és alkalmas a dugulás megszüntetésére a bórax is.

 


Ha komolyabb a probléma, akkor a szódabikarbóna után még egy-két deciliternyi ecetet is öntsünk a lefolyóba, és a forró vizet csak ezt követően öntsük bele, mert az ecet hatékonyabbá teszi a szódabikarbónás módszer alkalmazását, és a makacsabb dugulásokat is képes eltávolítani.
Ha ezek a szerek sem használnak már, és a probléma, vagyis a dugulás továbbra is fennáll, akkor mindenképpen hívjuk ki a duguláselhárító szakembereket, aki segít megszüntetni a dugulást.
 

Közélet:
Közélet   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Csakis a PURINA!

Tudta ezeket a pályázatfigyelő cégekről?

Pályázat vállalkozások részére

Las Vegas- bakancslistás hely

A magyar férfiak és a pálinka

INNOVEN CATERING- Csodálatos rendezvényi vendéglátás

Lesznek-e táborok és drágábbak lesznek-e?

JÖNNEK AZ ENYHÍTÉSEK MEGYÉNKBAN

Két tornyot épít a DIGI Abonyban

Ön szerint milyen az abonyi városi kommunikáció?

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön szerint milyen az abonyi városi kommunikáció?
   
 Kiváló, tudunk mindenről, köszönjük 
 Egész jónak tartom..... 
 Nem jó, semmiről sem tudunk 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok