Mi Abonyunk - Szüntessük meg egyszerűen a dugulást!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7967, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2017.05.04. 13:52

 

Minden háztartásban előbb-utóbb jelentkezik a dugulásos probléma, amelynek megszüntetése többféle módon történhet. A legegyszerűbb megoldás, ha duguláselhárítókat hívunk ki, ám ennél léteznek jóval olcsóbb módszerek is, amelyeket érdemes kipróbálni, mielőtt a telefonhoz nyúlunk.

 


A leggyakoribb problémák

 


A dugulásos problémák többsége a lefolyóknál szokott jelentkezni, hiszen itt olyan kanyarulatok vannak, amelyek könnyen összegyűjtik azokat a szennyeződéseket, amelyek egy-egy használat során a lefolyóba jutnak. A konyhai lefolyó esetében a zsíros lerakódások okoznak problémákat általában, melyek a mosogatóvízzel kerülnek a lefolyóba, és ott a csövek falára rakódnak le, ezzel szűkítve azok átjárhatóságát. A zsír mellett gondot okoznak még az ételmaradékok is, melyek szintén átjárhatatlanná tehetik a mosogató lefolyóját.


A másik problémás terület a fürdőszobai mosdónál jelentkezik leggyakrabban, ahová leginkább hajszálak, szappan- és fogkrémmaradékok kerülnek be, és megakadályozzák a víz szabad áramlását. Ugyanez a helyzet a kád esetében is.


Ha körültekintőek vagyunk, akkor a WC szokott a legkevésbé eldugulni, persze csak abban az esetben, ha nem esnek bele nagyobb, dugulást keletkeztető tárgyak, úgymint fültisztító pálcika, WC-papír tekercs vagy guriga, tisztasági betétek, stb. Ezek mind olyan tárgyak, amelyek a WC-be kerülve komoly dugulást képesek okozni, amelyeket már tényleg csak duguláselhárítók tudnak majd eltávolítani, és örülhetünk, ha nem kell hozzá bontási munkálatokat végezni.


Elsősorban megelőzés


A dugulásokkal kapcsolatosan is az első és legfontosabb tudnivaló, hogy minden dugulást meg lehet előzni, így vagy egyáltalán nem merül fel a probléma, vagy sokkal kevesebbszer, mint megelőzés nélkül. A konyhában a forró víz csodákat művel, hiszen oldja a zsírt, a csövek faláról is képes hatékonyan eltávolítani a lerakódásokat. Éppen ezért megelőzésképpen havi egyszer öntsünk egy-két liternyi forró vizet a mosogató lefolyójába, ezzel előzve meg a dugulás kialakulását.
A fürdőszobában szintén megelőzésképpen alkalmazzunk szűrőket, melyek kiszűrik a vízből a hajszálakat és más szennyeződéseket, amelyek így be sem jutnak a lefolyóba, emiatt dugulást sem tudnak kialakítani. Higgyük el, még mindig könnyebb ezzel a pár apró odafigyeléssel megelőzni, mint később megszüntetni a dugulást.


Házi szerek dugulás ellen


Ugyanakkor jó, ha tisztában vagyunk vele, hogy a dugulást házilag készített szerekkel is ugyanolyan hatékonyan megszüntethetjük, mint a boltban kapható drága vegyi anyagokkal. Ha már kialakult a dugulás, akkor éjszakára szórjunk szódabikarbónát a lefolyóba, majd öntsünk rá forró vizet, és hagyjuk állni egy éjszakán át. A szódabikarbóna helyettesíthető sütőporral vagy konyhasóval, és alkalmas a dugulás megszüntetésére a bórax is.

 


Ha komolyabb a probléma, akkor a szódabikarbóna után még egy-két deciliternyi ecetet is öntsünk a lefolyóba, és a forró vizet csak ezt követően öntsük bele, mert az ecet hatékonyabbá teszi a szódabikarbónás módszer alkalmazását, és a makacsabb dugulásokat is képes eltávolítani.
Ha ezek a szerek sem használnak már, és a probléma, vagyis a dugulás továbbra is fennáll, akkor mindenképpen hívjuk ki a duguláselhárító szakembereket, aki segít megszüntetni a dugulást.
 

Közélet:
Közélet   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Megnyitott a Stelázsi! Környezetkímélő és abonyi!

Jótékony fodrászat: Nekik gyűjtenek

A járvány miatt már a lakásfelújítás is online zajlik

Hogyan csökkenthetjük a kiadásainkat, ha padlófűtésre váltunk?

Természetes fájdalomcsökkentő készítmények, amelyek kevésbé ismertek

Jótékony fodrászat: 347.000 forint lett az eredménye

Már nem a négyes a legdurvább halálút

Tanfolyamok folyamatosan

Tanácsot adunk, hogyan vásárolj bútorokat az interneten

Kerti grill és partisátor nem hiányozhat egyetlen kertből sem

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok