Mi Abonyunk - Szüntessük meg egyszerűen a dugulást!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 6949, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2017.05.04. 13:52

 

Minden háztartásban előbb-utóbb jelentkezik a dugulásos probléma, amelynek megszüntetése többféle módon történhet. A legegyszerűbb megoldás, ha duguláselhárítókat hívunk ki, ám ennél léteznek jóval olcsóbb módszerek is, amelyeket érdemes kipróbálni, mielőtt a telefonhoz nyúlunk.

 


A leggyakoribb problémák

 


A dugulásos problémák többsége a lefolyóknál szokott jelentkezni, hiszen itt olyan kanyarulatok vannak, amelyek könnyen összegyűjtik azokat a szennyeződéseket, amelyek egy-egy használat során a lefolyóba jutnak. A konyhai lefolyó esetében a zsíros lerakódások okoznak problémákat általában, melyek a mosogatóvízzel kerülnek a lefolyóba, és ott a csövek falára rakódnak le, ezzel szűkítve azok átjárhatóságát. A zsír mellett gondot okoznak még az ételmaradékok is, melyek szintén átjárhatatlanná tehetik a mosogató lefolyóját.


A másik problémás terület a fürdőszobai mosdónál jelentkezik leggyakrabban, ahová leginkább hajszálak, szappan- és fogkrémmaradékok kerülnek be, és megakadályozzák a víz szabad áramlását. Ugyanez a helyzet a kád esetében is.


Ha körültekintőek vagyunk, akkor a WC szokott a legkevésbé eldugulni, persze csak abban az esetben, ha nem esnek bele nagyobb, dugulást keletkeztető tárgyak, úgymint fültisztító pálcika, WC-papír tekercs vagy guriga, tisztasági betétek, stb. Ezek mind olyan tárgyak, amelyek a WC-be kerülve komoly dugulást képesek okozni, amelyeket már tényleg csak duguláselhárítók tudnak majd eltávolítani, és örülhetünk, ha nem kell hozzá bontási munkálatokat végezni.


Elsősorban megelőzés


A dugulásokkal kapcsolatosan is az első és legfontosabb tudnivaló, hogy minden dugulást meg lehet előzni, így vagy egyáltalán nem merül fel a probléma, vagy sokkal kevesebbszer, mint megelőzés nélkül. A konyhában a forró víz csodákat művel, hiszen oldja a zsírt, a csövek faláról is képes hatékonyan eltávolítani a lerakódásokat. Éppen ezért megelőzésképpen havi egyszer öntsünk egy-két liternyi forró vizet a mosogató lefolyójába, ezzel előzve meg a dugulás kialakulását.
A fürdőszobában szintén megelőzésképpen alkalmazzunk szűrőket, melyek kiszűrik a vízből a hajszálakat és más szennyeződéseket, amelyek így be sem jutnak a lefolyóba, emiatt dugulást sem tudnak kialakítani. Higgyük el, még mindig könnyebb ezzel a pár apró odafigyeléssel megelőzni, mint később megszüntetni a dugulást.


Házi szerek dugulás ellen


Ugyanakkor jó, ha tisztában vagyunk vele, hogy a dugulást házilag készített szerekkel is ugyanolyan hatékonyan megszüntethetjük, mint a boltban kapható drága vegyi anyagokkal. Ha már kialakult a dugulás, akkor éjszakára szórjunk szódabikarbónát a lefolyóba, majd öntsünk rá forró vizet, és hagyjuk állni egy éjszakán át. A szódabikarbóna helyettesíthető sütőporral vagy konyhasóval, és alkalmas a dugulás megszüntetésére a bórax is.

 


Ha komolyabb a probléma, akkor a szódabikarbóna után még egy-két deciliternyi ecetet is öntsünk a lefolyóba, és a forró vizet csak ezt követően öntsük bele, mert az ecet hatékonyabbá teszi a szódabikarbónás módszer alkalmazását, és a makacsabb dugulásokat is képes eltávolítani.
Ha ezek a szerek sem használnak már, és a probléma, vagyis a dugulás továbbra is fennáll, akkor mindenképpen hívjuk ki a duguláselhárító szakembereket, aki segít megszüntetni a dugulást.
 

Közélet:
Közélet   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

INNOVEN CATERING- Csodálatos rendezvényi vendéglátás

Áprilisban nyertünk: Sportpark létesül a Városi Játszótéren

Kik engedték el a magánállatkertet Abonyból?:

Elköszönt az abonyi polgármester

NYUGDÍJPRÉMIUM ÉS NYUGDÍJKIEGÉSZÍTÉS IS JÖN NOVEMBERBEN

Kire szavazna Ön a 7. választókerületben?

Bontsa a vonalat!

Átadták az üzleti parkot Abonyban

Így választunk!

Te kinek adnál kitüntető címeket? November 4-ig várják a javaslatokat

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Kire szavazna Ön a 7. választókerületben?
   
 Antal- Láng Edina 
 Czagány Zsolt 
 Guti Tivadar 
 Retkes Mária 
 Sulyok Istvánné 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok