Mi Abonyunk - Márton napon remekeltek az ici- pici kézis lányok
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7200, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2016.11.16. 10:33

 

Márton napi kézilabda torna Tápiószentmártonban -  November 10-én az Abonyi KC Ügyes Kéz U8-as leány csapata elutazott Tápiószentmártonba, ahol a dobogó harmadik fokára állhattak fel a mi becsületes kis amazonjaink két igazán nehéz idegenbeli mérkőzés után.  Az első mérkőzést a házigazda csapatával játszották a lányok, s a második félidő közepéig szorosan tartották is a lépést (4:4) a nem túl szabályosan játszó ellenféllel szemben. Végül a szentmártoni lányok aratták le a babérokat 6:4-es győzelemmel. Fontos megemlíteni, hogy fej-fej mellett haladt a két csapat s csak az utolsó percekben kapott két góllal nyerhetett az ellenfél. A kis kapusunk nélkül mindez lehet nagyobb különbséggel zárult volna, de lentebb majd említést is teszek, hogy miért is gondolom ezt jogosan.

 

 

 


Ez után, pihenő nélkül folytattuk tovább a tornát. A következő mérkőzést Kóka csapatával játszották a lányok, ahol már érezni lehetett a fáradságot és látható volt, hogy egyre több a technikai hiba is. Az előző mérkőzésen kapott sok ütés, és nem feltétlen egészséges test-test elleni játék megtörte őket. Az abonyi kislányok azonban nem adták fel és 8:8-ig fej-fej mellett lépkedtünk előre. A Kóka már sokkal szebb kézilabdát játszott és a valóban rutinosabb irányító poszton játszó leány azonban előbbre tudta húzni a csapatát és győzni tudtak 13:8-ra ellenünk. Mindenesetre szép játék volt, jó volt nézni őket a mérkőzés alatt, itt már a szabályok szerencsére uralták a játékot.

 

 

 


A torna végén minden csapat oklevelet és szép érmet kapott, esetünkben bronzérem csillogott a gyermekek nyakában. A torna szervezői kihirdették a torna legjobb kapusát is, aki az abonyi Kecskeméti Eliza lett. Lizusnak egyszerűen nem lehetett gólt lőni. Én, mint edzője biztosan tudtam a pálya széléről, hogy nem lesz könnyű dolga az ellenfélnek, ha gólt szeretne szerezni. Így tovább Eliza, reméljük sokat hallunk még a sikereidről. A tornán gólt szereztek: Kiss Anna 5, Kecskeméti Hanga 2, Gazsovics Nóra 2, Kecskeméti Eliza 1, Sass Blanka 1, Schwarczenberger Lili 1, a csapat tagjai továbbá: Bazsó Hanna, Földi Panna, Rimóczi Zora, Benyus Anna. Kislányok, nagyon büszke vagyok rátok, mindannyian nagyon szépen helytálltatok, így tovább, inkább nyerjétek el becsületesen a bronzérmet, mintsem erőszakosan, nem tiszta játékkal kapaszkodjatok fel az ellenfeleiteknek fájdalmat okozva, a dobogó legfelső fogkára.

 


Mint edző azt gondolom, hogy a szabályok betartása és betartatása egy-egy mérkőzés vezetése során elengedhetetlen. Most ültetjük el ezekben a gyermekekben a kézilabda palántáit, s ha már most nem megfelelően gondozzuk őket, félő, hogy a későbbiekben nem megfelelően alakul a pályafutások, s durva játékukkal nem lesznek képesek jó eredményeket elérni, egy-egy csapatba beilleszkedni.
Hajrá Abony!
ÜGYES KÉÉÉZ!
Tóth Renáta
Edző

Sport:
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Fergeteges program

Abonyi is indul a Nemzeti Vágtán

Új jegyzője van Városunknak!

Sakkozóinknak most nem sikerült a bravúr, de még így is jól állunk!

Szakmai egyeztetés az abonyi új birkózócsarnok ügyében: Sok éves álom válhatna valóra

Tárt kapus program

Tárt kapus program

A KID FC nyerte az első Abony kupát

Abonyi lányok szárnyalnak az Euronovex kézilabda csapatában

Az abonyi Nagy Gergely a görög élvonalban játszó csapathoz igazolt

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok