Mi Abonyunk - Felkészült a hideg napokra a Katsztrófavédelem
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7065, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2016.11.12. 12:25

 

Hogy elkerüljük a képen látható szituációkat... A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság elvégezte a téli időszakot megelőző felkészülési feladatokat. Ez egyfelől a nyilvántartások pontosítását, másfelől olyan gyakorlatokat jelent, amelyek során az állomány felkészült a rendkívüli helyzetek kihívásaira.
A téli események hatékony kezelése érdekében a települések közreműködésével pontosítottuk az ún. „téli települési adatlapokat”.

 

Ezek amely tartalmazzák a fontosabb adatokat (polgármester és közbiztonsági referens elérhetőségeit, befogadó helyeket, műszaki mentésre bevonható, kijelölt eszközöket, a településen hóeltakarítással megbízott személyek elérhetőségeit, a külterületeken, tanyákon élők elérhetőségét, valamint a települési szivattyú kapacitásokat)

Előzetesen felkészültünk a főügyelet és műveletirányítás megerősítésére. Erre akkor van szükség, ha tömegével érkeznek segélykérések a műveletirányításra, például nagyobb vihar, baleset, vagy szolgáltatás hosszantartó kimaradása esetén.

Ellenőriztük a települési befogadó helyeket és a hajléktalanok befogadására szolgáló elhelyezési kapacitásokat is.

A felkészülés olyan részletekre is kiterjedt, amelyek a megyében élők életkörülményeit veszik számba, pontosítottuk a szülés előtt álló kismamák, a dialízisre szorulók, a krónikus fekvőbetegek, valamint a vadászok és mezőőrök adatait, lehetséges elérhetőségeit.

Készenlétben állnak az életmentő konvojok, és azok az önkéntesek, akikre számíthatunk például nagyobb balesetek, havaria-helyzet esetén. Ebben az évben még további 8 települési önkéntes mentőcsoport alakul megyénkben, amelyek szintén gyakorolják majd a „téli feladatokat”.

Felhívtuk a megyénk területén telephellyel rendelkező veszélyesáru-szállításban közreműködő gazdálkodó szervezetek figyelmét a téli felkészülés fontosságára, járműveik megfelelő felkésztésére és a szállításra vonatkozó szabályok fokozott betartására

Megvizsgáltuk, feltérképeztük azokat a kockázatos közlekedési útvonalakat, csomópontokat amelyek hóátfúvás, jegesedés, ónos eső miatt komoly fennakadást okozhatnak a közlekedésben. Főképp a 4-es és a 44-es főút bizonyos szakaszai jelentenek gondot a téli időszakban, ezekről valamennyi társszervvel egyeztettünk.

Összességében elmondható, hogy az eddigi tapasztalatok beépültek az idei előkészületekbe, ez, valamint a társszervekkel, önkéntesekkel és települési vezetőkkel folytatott közös munka széles biztonsági hálót épített ki. Minfez akkor működik leghatékonyabban, ha a lakosság is megteszi azokat az óvintézkedéseket, előkészületeket, amelyekkel saját környezete biztonságát erősíti. Fotó: illusztráció/JNSZ MKI archív

Ezzel kapcsolatban folyamatosan jelentkezik még igazgatóságunk, hogy ajánlásaival, tanácsaival éberen tartsa a figyelmet és megelőzze a bajt.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Iszonyú volt: Égett a ceglédi hulladéklerakó

Lekapcsolták a drogbanda tagjait

25 milliót sikkasztott egy nő a ceglédi kórházban

Gyermekprostitúció, rablás a 44-es út mellett

Kézzel készített ajándékot kaptak rendőreink

Leégett egy háztető Nagykőrösön

Szennyvízcsatornába zuhant kutyust mentettek meg tűzoltóink

Szolnok: Az autó eleje nélkül, részegen indult útnak gyerekeivel az apa

Megbukott az unokázós csaló bűnbanda, többen még külföldön bujkálnak

Késelés volt Ceglédbercelen

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön szerint milyen az abonyi városi kommunikáció?
   
 Kiváló, tudunk mindenről, köszönjük 
 Egész jónak tartom..... 
 Nem jó, semmiről sem tudunk 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok