Mi Abonyunk - Felkészült a hideg napokra a Katsztrófavédelem
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 6999, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2016.11.12. 12:25

 

Hogy elkerüljük a képen látható szituációkat... A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság elvégezte a téli időszakot megelőző felkészülési feladatokat. Ez egyfelől a nyilvántartások pontosítását, másfelől olyan gyakorlatokat jelent, amelyek során az állomány felkészült a rendkívüli helyzetek kihívásaira.
A téli események hatékony kezelése érdekében a települések közreműködésével pontosítottuk az ún. „téli települési adatlapokat”.

 

Ezek amely tartalmazzák a fontosabb adatokat (polgármester és közbiztonsági referens elérhetőségeit, befogadó helyeket, műszaki mentésre bevonható, kijelölt eszközöket, a településen hóeltakarítással megbízott személyek elérhetőségeit, a külterületeken, tanyákon élők elérhetőségét, valamint a települési szivattyú kapacitásokat)

Előzetesen felkészültünk a főügyelet és műveletirányítás megerősítésére. Erre akkor van szükség, ha tömegével érkeznek segélykérések a műveletirányításra, például nagyobb vihar, baleset, vagy szolgáltatás hosszantartó kimaradása esetén.

Ellenőriztük a települési befogadó helyeket és a hajléktalanok befogadására szolgáló elhelyezési kapacitásokat is.

A felkészülés olyan részletekre is kiterjedt, amelyek a megyében élők életkörülményeit veszik számba, pontosítottuk a szülés előtt álló kismamák, a dialízisre szorulók, a krónikus fekvőbetegek, valamint a vadászok és mezőőrök adatait, lehetséges elérhetőségeit.

Készenlétben állnak az életmentő konvojok, és azok az önkéntesek, akikre számíthatunk például nagyobb balesetek, havaria-helyzet esetén. Ebben az évben még további 8 települési önkéntes mentőcsoport alakul megyénkben, amelyek szintén gyakorolják majd a „téli feladatokat”.

Felhívtuk a megyénk területén telephellyel rendelkező veszélyesáru-szállításban közreműködő gazdálkodó szervezetek figyelmét a téli felkészülés fontosságára, járműveik megfelelő felkésztésére és a szállításra vonatkozó szabályok fokozott betartására

Megvizsgáltuk, feltérképeztük azokat a kockázatos közlekedési útvonalakat, csomópontokat amelyek hóátfúvás, jegesedés, ónos eső miatt komoly fennakadást okozhatnak a közlekedésben. Főképp a 4-es és a 44-es főút bizonyos szakaszai jelentenek gondot a téli időszakban, ezekről valamennyi társszervvel egyeztettünk.

Összességében elmondható, hogy az eddigi tapasztalatok beépültek az idei előkészületekbe, ez, valamint a társszervekkel, önkéntesekkel és települési vezetőkkel folytatott közös munka széles biztonsági hálót épített ki. Minfez akkor működik leghatékonyabban, ha a lakosság is megteszi azokat az óvintézkedéseket, előkészületeket, amelyekkel saját környezete biztonságát erősíti. Fotó: illusztráció/JNSZ MKI archív

Ezzel kapcsolatban folyamatosan jelentkezik még igazgatóságunk, hogy ajánlásaival, tanácsaival éberen tartsa a figyelmet és megelőzze a bajt.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Három autó ütközött Albertirsán

Különös kegyetlenség: Rágyújtotta két emberre a lakókocsit a férfi, egyikük belehalt....

Lecsap az ügyészség az ittas vezetőkre

Ne szilveszterezzünk a tűzoltókkal

Kigyulladt egy szerelőműhely Jászkarajenőn

Árokba hajtott egy gépkocsi Abonynál

Csúnya baleset volt Cegléden

Két részeg járművezető is őrizetben kezdte 2020-at

Borzalom az úton

Polgármesterünknél kicsapta a biztosítékot a MÁV hozzáállása az abonyi vasútállomáshoz

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Szeretné Ön, hogy legyen idén előszilveszteri ingyenes buli a Főtéren?
   
 IGEN!  
 NEM! 
 Nem is tudom, lehet, hogy jó lenne! 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok