Mi Abonyunk - Megmenekültünk: Nem lesz építményadó Abonyban
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7483, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2016.08.26. 21:02

 

Abony város önkormányzatának képviselő- testülete augusztusi ülésén döntött arról, hogy mégsem vezetik be az építményadót, mely tetemes költséget rótt volna az ingatlanok tulajdonosaira. Egy 100 m2-es ház esetében ez 30.000 Ft lett volna éves szinten. Maga a témafelvetés is hatalmas közfelháborodást keltett. Cikkünk IDE kattintva olvasható. 

 

Végül az abonyi városvezetők leszavazták a " korszakalkotó " ötletet. Igaz, hatalmas cirkusz volt az ülésen, Habony István MSZP-s képviselő magából kikelve üvöltött Dr. Egedy Zsolt korábbi alpolgármesterrel. Ez utóbbi képviselő közölte Habonnyal, hogy viselkedése egyáltalán nem méltó a dízspolgári címhez. Habony Istvánt a közelmúltban választották a település díszpolgárává.

 

Nem lesz tehát építményadó, nem sarcolják meg Abonyban a családi házak tulajdonosait. Ugyanúgy elvetették az ötletet, mint korábban már a parkolási díjat, ebadót, földadót, és egyéb " nyalánkságokat ". Remélejük az állapot tartóssá válik....

 

LŐVE

Politika:
Adó   
 11 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Közadatok Antal- Láng Edináról- III. rész

Közadatok Antal- Láng Edináról- I. rész

Egyhangú igen az abonyi műjégpályára! Szép volt!

A helyi Fidesz elnök, Balangó László NEM vállalja, hogy beüljön a képviselő- testületbe

Abonyban 1341 Fideszes is Pető Zsoltot támogatta!

Közadatok Antal- Láng Edináról- II. rész

Közlemény az abonyi Jobbik alapszervezetéről- Szeremi Anikó feloszlatta

Ők készítik majd elő a döntéseket: Abony Város Bizottságainak tagjai értünk dolgoznak

Október 28-án megalakul az új abonyi képviselő- testület: Ünnepélyes eskütételek, illetmények, alpolgármester

Egyedülálló eredmény a város történelmében, ezzel együtt hatalmas a felelősségünk is!- Interjú Pető Zsolt polgármesterrel

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Föld...

Edit -

2016.08.31. 08:30:20

Köszönöm ortega... De ez a kérdés  csak molyan " költői"  kérdés volt... De köszönöm ... :-)

Kinek kellene földadót fizetni?

ortega -

2016.08.30. 22:41:18

A kérdésre megtudod a választ, ha a következő oldalon abony településére keresel rá

https://public.tableau.com/profile/v.mos.krisztina8040#!/vizhome/shared/DCTZBB4QY 

Adozás

Edit -

2016.08.30. 12:40:13

ortega..! nem olvastam végig és minden egyes szót amit javasoltál hogy érdemes elolvasni...De amit elolvastam abból azt "szűröm le" többek közt hogy ez a rohadt adózás csakis a " kis embereket illetve a nem vagyonos embereket". persze " tiszta sor ..Hisz azért van úgy megalkotva a rendlet ahogy, mert vigyáztak arra hogy a minekenkori kormány és azok barátai, slepje, rokon, ne járjon rosszul. Egyébként a föld adó téma most is felkerült szóba .de a jegyző " lehűtötte" a javaslatot tevő képviselőt hogy a jogszabály szerint nem adoztatható akinek földje van . na vajon miért....?

 

minőségi munka?!

anyone -

2016.08.30. 12:22:37

Munkahelyeken, hivatalokban, a pontos, eredményt hozó munkavégzésért jár pl: tiszteletdíj! Az abonyi önkományzat/hivatal vajon a jó munkáért veszi fel a havi járandóságot? Adók helyett a költségek csökkentését, önmagukon kellene kezdeni!

 

Ezt érdemes végigolvasni

ortega -

2016.08.29. 22:06:24

 

1990. évi C. törvény
a helyi adókról

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99000100.TV 

Hrrrr...

Edit -

2016.08.29. 08:57:52

Hogy mennyire érdekli valami is a Polgáemester asszonyt és a képviselőtestületet....aza ugyebár látszik amit már Ti is felsoroltatok, utak ..stb...De van még valami...A Posta és a melette levő kisutca ,és természetesen a parkolás. Én emlékszem hogy annak idején mikor még először lett megválasztva edit asszony , igéretet tett arra is hogy valamilyen megoldást fog eszközölni hogy ami " itt megy ebben az utcában " az valamiképp megszüntesse....Természetesen nem történt semmi...A postán az emberek kááromkodnak hogy nem férnek el az ügyfelek által használt teremrészben, az autósok káromkodnak hogy nem tudnak leparkolni, az utcabeliek káromkodnak a forgalom miatt , én pedig ennél is jobban káromkodok mert a saját udvaromba nem tudok bejönni mert elállják a kapu, a kerités mellett pöfögtetik a kocsit , mert van ám olyan autós is aki akkor marha hogy járatja az autóját míg várja a kedves hozzátartozóját hogy kijusson a Postáról. Én már jeleztem az Önkormányzat felé hogy ez így sehogy sem jó. Senkinek. Itt ebben az utcában több autó közlekedik mind " kint " a négyesen. Az autósaoknak sem jó...szóval senkinek sem...Javasoltam hogy a postával " karöltve " talán azon a telken ami Szelei úton van és manapság "Lidl" teleknek mondanak,  az egy hatalmas tarület. Elférne egy mai modern korszerű , tágas Postahivatal ahol a várakozoknak nem kell egymás nyakába mászniuk , lihegniük és egy egy megfelelő parkolót is kilehetne alakitani. De mindez természetesen süket fülekre talált.....Szóval vannak itt problémák, az utaktól elkezdve lehetne sorolni....Viszont ...! Van nagyon szép muskátlik a villanyoszlopokon, nagyon szép helikopter leszálló pálya az önkormányzat előtt ...lehet a vizet pocsékolni és az üzem anyagot a szép parkokra és muskátlikra. Ezekívül nem tudok semmi egyébről ami itt valami fejlődést mutatna abonyban. ja , jó a kostyán rendelőintézet az egy pozitív tett volt. De például hol vannak munkahelyek..., ? Elmondanám hogy pld Jászárokszálláson nincs egy munkanélküli ember sem, mert hogy ott normális városi struktúra működik, és mennek a cégek , viszik  a gyárakat , ebből adódóan vannak munkahelyek...Na de itt mivan ...? Csak a lógós , lopós, csalás, hazug Önkormányzati vezetők és képviselők, akik már összehoztak 80 milliós hiány , mindaközben , hogy ha jól emlékeszem tavaly vagy tavalyelőtt...a kormány átvállalta a hiányokat....( De lehet hogy ezt nem jól tudom )....persze hogy elmegy aki csak teheti...Én nem azt mondom hogy máshol nincsnek problémák....de azért nagyon sok ellen példa is van...Lásd a fent emlitett is...{#emotions_dlg.what}

Kormányrendelet.

TATU -

2016.08.29. 04:24:56

Írja elő az adónemekt kommunális adó, ingatlan, építmény vagy telekadó lehet válogatni de együtt nem alakalmazható. A bevételt meg minden olyan kiadásra fel lehet használni amit az önkormányzatok a nép sarcolásából akar megoldani. Út építés ere is megvan at adó a súlyadó amit kizárólag a gépjárműtulajdonosok fozetnek és csakis az út fejlesztésekre és építésére lehet felhasználni. Sajnos az önkormányzstnál is csak az oligarhiák és födmutyi milliomosai döntenek a nép sorsárol mert a sok nem elég még több kell miközben a rezsi és áfa csökkentés csak szemfényvesztés senkinél nem marad több de ezt senkit nem érdekel a döntéshozatalnál. Kisvárosunk sajnos semmit nem fejlődik hová tünik el a pénz nem csak az önkormányzat környezetét kell mindig rendben tartani, vajon a képviselők bejárták a város teületét kötve hiszem. Az utjaink már félelmetesek nem is beszélve a mellékutakat az autók a gödröktől a hasukat húzzák ki fizeti majd a kárt. Elhiszem, hogy bajban van a testület de a lakosság mégnagyobba, sajnos pont ott nincs józan ész ahol kellene.

Az ingatlanadó nem szünteti meg a kommunális adót

ortega -

2016.08.28. 09:26:25

A kommunális adót nem szünteti meg az ingatlanadó. Sőt, külön lehet kivetni ingatlan és telekadót. 

Az állam azzal, hogy elszedi az önkormányzatoktól a kötelezően ellátandó feladatokat (pl. oktatás ) és a bőségesen hozzájuk rendelt normatívákat, fogy az önkormányzatok pénze, nem a haveri kör végzi a beszállításokat, munkákat. 

A hatósági ügyintézés nimbusza már nem védi őket, azt is elvették tőlük. 

Viszont cserébe olyan adót vet ki az önkormányzat, mailyet akar. Olvasom a napokban, valamelyik település a munkanélküliekre napi 800 Ft adót vet ki.

De ha azt mondja: testsúlyarányos közterülethasználati adót vet ki, ezen sem lehet fogást találni. Legfeljebb azok nyakán, akik megszavazzák. 

Ez a Testület - Polgármesterestől - akkor tenne jót Abonynak, ha felállna, nem vállalna többé közfunkciót. "Megmérettek, könnyűnek találtattak."

Az elmaradt iparfejlesztés, a haverok közt széttapsolt pénz, a közben gondolkodás képtelensége most hozza meg a gyümölcsét. Kérdezem: a diplommát szerzett fiatalok hány százaléka marad Abonyban? Ez fontos értékmérő. 

Ahogy a TESCO bezeárás is értékmérő. Nemzetközi szakértők végezték a fizetőképes kereslet közép - hosszútávú alakulását. Az eredmény látható.

Én nem látok kiutat ebből a helyzetből. Münchausen báró tudta csak a mocsárból saját hajánál fogva kihúzni magát. 

Építményadó

Edit -

2016.08.28. 09:05:42

Tatu! A kommunális adó most jelenleg 8 ezer forint, de tudtommal szándékozzák eme " csekély összeg" felemelését 12 ezerr. Az ingatlan adó ha elolvastad a cikket ..akkor annyi amennyi...na most akkor számolj.... A cikkhez hozzászólva csak annyit jegyeznék meg hogy én ott voltam...különösebb kiabálás nem volt csak amolyan sz"úrka-piszka " alapon adogatták egymásnak a szót...de nem is ez a lényeg... Az egyik fontos dolog hogy egyenlőre nem lessz ingatlan adó...majd lesz más,...a másik hogy nem is értem ezek a képviselők minnek vannak. Figyelem mostmár egy jó ideje , hogy soha semilyen témában , formában , eggyik sem képviseli a választópolgárok érdkeit. Egy rohadt szót sem szólnak soha ..hogy hát az embereknek ez volna a jó , vagy az volna a jó, vagy ne cseszegessük már a szegény embereket és az időseket...stb...Egyszóval soha semmi...Elvitatkoznak azon hogy például legyen -e Sbányán tábor , vagy kiadják, vagy eladják, ki múködtesse...és ehhez hasonló dolgokon.....de még senki szájából nem hangzott az el ..hogy emberek hát nézzük már hogy a lakosságnak  főleg az időseknek kis bevételű csládoknak ( akik tisztességgel keresik meg a pénzt és eggyik hónapról a másikra élnek..stb...) mi is lenne jó...vagy hogy tudnánk segíteni...Na ilyet vagy hasonlót én még nem hallottam...gykiss...! útjavítás nem lesz...Ugyanis az ülésen a Polg.asszony kijelentette vörös fejjel hogy ha nincs adó , akkor senki ne menjen hozzá sírva hogy utakat javírsanak...na ennyit  az ő hozzááállásáról...Még csak annyit hogy ha megérem a kvetkező helyi vákasztást...egy biztos . összegyűjtöm az összes szoró lapot amiket bedobnak a postaládába ..és az utcánk közepén meggyújtom...de választani se megyek el képviselőt az tuti...

Kérdés mi éri meg.

TATU -

2016.08.28. 02:56:26

Mi hoz többet a konyhára mert ha bevezetnék meg kell szüntetni a kommunális adót.

És útjavítás?

gykiss57 -

2016.08.27. 19:50:22

És útjavítás mikor lesz?

Keressük még a kátyúkat?


Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok