Mi Abonyunk - Megmenekültünk: Nem lesz építményadó Abonyban
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8065, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2016.08.26. 21:02

 

Abony város önkormányzatának képviselő- testülete augusztusi ülésén döntött arról, hogy mégsem vezetik be az építményadót, mely tetemes költséget rótt volna az ingatlanok tulajdonosaira. Egy 100 m2-es ház esetében ez 30.000 Ft lett volna éves szinten. Maga a témafelvetés is hatalmas közfelháborodást keltett. Cikkünk IDE kattintva olvasható. 

 

Végül az abonyi városvezetők leszavazták a " korszakalkotó " ötletet. Igaz, hatalmas cirkusz volt az ülésen, Habony István MSZP-s képviselő magából kikelve üvöltött Dr. Egedy Zsolt korábbi alpolgármesterrel. Ez utóbbi képviselő közölte Habonnyal, hogy viselkedése egyáltalán nem méltó a dízspolgári címhez. Habony Istvánt a közelmúltban választották a település díszpolgárává.

 

Nem lesz tehát építményadó, nem sarcolják meg Abonyban a családi házak tulajdonosait. Ugyanúgy elvetették az ötletet, mint korábban már a parkolási díjat, ebadót, földadót, és egyéb " nyalánkságokat ". Remélejük az állapot tartóssá válik....

 

LŐVE

Politika:
Adó   
 11 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Zágráb Nándor a Jobbik országgyűlési képviselő jelöltje a választókerületben

Közadatok Antal- Láng Edináról- II. rész

Közlemény az abonyi Jobbik alapszervezetéről- Szeremi Anikó feloszlatta

Ők készítik majd elő a döntéseket: Abony Város Bizottságainak tagjai értünk dolgoznak

Október 28-án megalakul az új abonyi képviselő- testület: Ünnepélyes eskütételek, illetmények, alpolgármester

Közadatok Antal- Láng Edináról- III. rész

Közadatok Antal- Láng Edináról- I. rész

Egyhangú igen az abonyi műjégpályára! Szép volt!

A helyi Fidesz elnök, Balangó László NEM vállalja, hogy beüljön a képviselő- testületbe

Abonyban 1341 Fideszes is Pető Zsoltot támogatta!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Föld...

Edit -

2016.08.31. 08:30:20

Köszönöm ortega... De ez a kérdés  csak molyan " költői"  kérdés volt... De köszönöm ... :-)

Kinek kellene földadót fizetni?

ortega -

2016.08.30. 22:41:18

A kérdésre megtudod a választ, ha a következő oldalon abony településére keresel rá

https://public.tableau.com/profile/v.mos.krisztina8040#!/vizhome/shared/DCTZBB4QY 

Adozás

Edit -

2016.08.30. 12:40:13

ortega..! nem olvastam végig és minden egyes szót amit javasoltál hogy érdemes elolvasni...De amit elolvastam abból azt "szűröm le" többek közt hogy ez a rohadt adózás csakis a " kis embereket illetve a nem vagyonos embereket". persze " tiszta sor ..Hisz azért van úgy megalkotva a rendlet ahogy, mert vigyáztak arra hogy a minekenkori kormány és azok barátai, slepje, rokon, ne járjon rosszul. Egyébként a föld adó téma most is felkerült szóba .de a jegyző " lehűtötte" a javaslatot tevő képviselőt hogy a jogszabály szerint nem adoztatható akinek földje van . na vajon miért....?

 

minőségi munka?!

anyone -

2016.08.30. 12:22:37

Munkahelyeken, hivatalokban, a pontos, eredményt hozó munkavégzésért jár pl: tiszteletdíj! Az abonyi önkományzat/hivatal vajon a jó munkáért veszi fel a havi járandóságot? Adók helyett a költségek csökkentését, önmagukon kellene kezdeni!

 

Ezt érdemes végigolvasni

ortega -

2016.08.29. 22:06:24

 

1990. évi C. törvény
a helyi adókról

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99000100.TV 

Hrrrr...

Edit -

2016.08.29. 08:57:52

Hogy mennyire érdekli valami is a Polgáemester asszonyt és a képviselőtestületet....aza ugyebár látszik amit már Ti is felsoroltatok, utak ..stb...De van még valami...A Posta és a melette levő kisutca ,és természetesen a parkolás. Én emlékszem hogy annak idején mikor még először lett megválasztva edit asszony , igéretet tett arra is hogy valamilyen megoldást fog eszközölni hogy ami " itt megy ebben az utcában " az valamiképp megszüntesse....Természetesen nem történt semmi...A postán az emberek kááromkodnak hogy nem férnek el az ügyfelek által használt teremrészben, az autósok káromkodnak hogy nem tudnak leparkolni, az utcabeliek káromkodnak a forgalom miatt , én pedig ennél is jobban káromkodok mert a saját udvaromba nem tudok bejönni mert elállják a kapu, a kerités mellett pöfögtetik a kocsit , mert van ám olyan autós is aki akkor marha hogy járatja az autóját míg várja a kedves hozzátartozóját hogy kijusson a Postáról. Én már jeleztem az Önkormányzat felé hogy ez így sehogy sem jó. Senkinek. Itt ebben az utcában több autó közlekedik mind " kint " a négyesen. Az autósaoknak sem jó...szóval senkinek sem...Javasoltam hogy a postával " karöltve " talán azon a telken ami Szelei úton van és manapság "Lidl" teleknek mondanak,  az egy hatalmas tarület. Elférne egy mai modern korszerű , tágas Postahivatal ahol a várakozoknak nem kell egymás nyakába mászniuk , lihegniük és egy egy megfelelő parkolót is kilehetne alakitani. De mindez természetesen süket fülekre talált.....Szóval vannak itt problémák, az utaktól elkezdve lehetne sorolni....Viszont ...! Van nagyon szép muskátlik a villanyoszlopokon, nagyon szép helikopter leszálló pálya az önkormányzat előtt ...lehet a vizet pocsékolni és az üzem anyagot a szép parkokra és muskátlikra. Ezekívül nem tudok semmi egyébről ami itt valami fejlődést mutatna abonyban. ja , jó a kostyán rendelőintézet az egy pozitív tett volt. De például hol vannak munkahelyek..., ? Elmondanám hogy pld Jászárokszálláson nincs egy munkanélküli ember sem, mert hogy ott normális városi struktúra működik, és mennek a cégek , viszik  a gyárakat , ebből adódóan vannak munkahelyek...Na de itt mivan ...? Csak a lógós , lopós, csalás, hazug Önkormányzati vezetők és képviselők, akik már összehoztak 80 milliós hiány , mindaközben , hogy ha jól emlékeszem tavaly vagy tavalyelőtt...a kormány átvállalta a hiányokat....( De lehet hogy ezt nem jól tudom )....persze hogy elmegy aki csak teheti...Én nem azt mondom hogy máshol nincsnek problémák....de azért nagyon sok ellen példa is van...Lásd a fent emlitett is...{#emotions_dlg.what}

Kormányrendelet.

TATU -

2016.08.29. 04:24:56

Írja elő az adónemekt kommunális adó, ingatlan, építmény vagy telekadó lehet válogatni de együtt nem alakalmazható. A bevételt meg minden olyan kiadásra fel lehet használni amit az önkormányzatok a nép sarcolásából akar megoldani. Út építés ere is megvan at adó a súlyadó amit kizárólag a gépjárműtulajdonosok fozetnek és csakis az út fejlesztésekre és építésére lehet felhasználni. Sajnos az önkormányzstnál is csak az oligarhiák és födmutyi milliomosai döntenek a nép sorsárol mert a sok nem elég még több kell miközben a rezsi és áfa csökkentés csak szemfényvesztés senkinél nem marad több de ezt senkit nem érdekel a döntéshozatalnál. Kisvárosunk sajnos semmit nem fejlődik hová tünik el a pénz nem csak az önkormányzat környezetét kell mindig rendben tartani, vajon a képviselők bejárták a város teületét kötve hiszem. Az utjaink már félelmetesek nem is beszélve a mellékutakat az autók a gödröktől a hasukat húzzák ki fizeti majd a kárt. Elhiszem, hogy bajban van a testület de a lakosság mégnagyobba, sajnos pont ott nincs józan ész ahol kellene.

Az ingatlanadó nem szünteti meg a kommunális adót

ortega -

2016.08.28. 09:26:25

A kommunális adót nem szünteti meg az ingatlanadó. Sőt, külön lehet kivetni ingatlan és telekadót. 

Az állam azzal, hogy elszedi az önkormányzatoktól a kötelezően ellátandó feladatokat (pl. oktatás ) és a bőségesen hozzájuk rendelt normatívákat, fogy az önkormányzatok pénze, nem a haveri kör végzi a beszállításokat, munkákat. 

A hatósági ügyintézés nimbusza már nem védi őket, azt is elvették tőlük. 

Viszont cserébe olyan adót vet ki az önkormányzat, mailyet akar. Olvasom a napokban, valamelyik település a munkanélküliekre napi 800 Ft adót vet ki.

De ha azt mondja: testsúlyarányos közterülethasználati adót vet ki, ezen sem lehet fogást találni. Legfeljebb azok nyakán, akik megszavazzák. 

Ez a Testület - Polgármesterestől - akkor tenne jót Abonynak, ha felállna, nem vállalna többé közfunkciót. "Megmérettek, könnyűnek találtattak."

Az elmaradt iparfejlesztés, a haverok közt széttapsolt pénz, a közben gondolkodás képtelensége most hozza meg a gyümölcsét. Kérdezem: a diplommát szerzett fiatalok hány százaléka marad Abonyban? Ez fontos értékmérő. 

Ahogy a TESCO bezeárás is értékmérő. Nemzetközi szakértők végezték a fizetőképes kereslet közép - hosszútávú alakulását. Az eredmény látható.

Én nem látok kiutat ebből a helyzetből. Münchausen báró tudta csak a mocsárból saját hajánál fogva kihúzni magát. 

Építményadó

Edit -

2016.08.28. 09:05:42

Tatu! A kommunális adó most jelenleg 8 ezer forint, de tudtommal szándékozzák eme " csekély összeg" felemelését 12 ezerr. Az ingatlan adó ha elolvastad a cikket ..akkor annyi amennyi...na most akkor számolj.... A cikkhez hozzászólva csak annyit jegyeznék meg hogy én ott voltam...különösebb kiabálás nem volt csak amolyan sz"úrka-piszka " alapon adogatták egymásnak a szót...de nem is ez a lényeg... Az egyik fontos dolog hogy egyenlőre nem lessz ingatlan adó...majd lesz más,...a másik hogy nem is értem ezek a képviselők minnek vannak. Figyelem mostmár egy jó ideje , hogy soha semilyen témában , formában , eggyik sem képviseli a választópolgárok érdkeit. Egy rohadt szót sem szólnak soha ..hogy hát az embereknek ez volna a jó , vagy az volna a jó, vagy ne cseszegessük már a szegény embereket és az időseket...stb...Egyszóval soha semmi...Elvitatkoznak azon hogy például legyen -e Sbányán tábor , vagy kiadják, vagy eladják, ki múködtesse...és ehhez hasonló dolgokon.....de még senki szájából nem hangzott az el ..hogy emberek hát nézzük már hogy a lakosságnak  főleg az időseknek kis bevételű csládoknak ( akik tisztességgel keresik meg a pénzt és eggyik hónapról a másikra élnek..stb...) mi is lenne jó...vagy hogy tudnánk segíteni...Na ilyet vagy hasonlót én még nem hallottam...gykiss...! útjavítás nem lesz...Ugyanis az ülésen a Polg.asszony kijelentette vörös fejjel hogy ha nincs adó , akkor senki ne menjen hozzá sírva hogy utakat javírsanak...na ennyit  az ő hozzááállásáról...Még csak annyit hogy ha megérem a kvetkező helyi vákasztást...egy biztos . összegyűjtöm az összes szoró lapot amiket bedobnak a postaládába ..és az utcánk közepén meggyújtom...de választani se megyek el képviselőt az tuti...

Kérdés mi éri meg.

TATU -

2016.08.28. 02:56:26

Mi hoz többet a konyhára mert ha bevezetnék meg kell szüntetni a kommunális adót.

És útjavítás?

gykiss57 -

2016.08.27. 19:50:22

És útjavítás mikor lesz?

Keressük még a kátyúkat?


Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok