Mi Abonyunk - Megint nem nyert az Abony KC férfi csapata
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7052, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2016.02.22. 16:37

Pont nélküli hétvége, de bíztató játék a listavezető ellen

Az Abonyi Kézilabda Klub férfi csapatai február 20-án szombaton, hazai pályán játszották a
2015/16-os bajnoki éved tavaszi szezonjának első mérkőzését. Felnőtt csapat az utolsó helyről várta a mérkőzést a listavezető ellen. A 8. helyen álló junior csapat, pedig az 5. helyen álló ellenfelével játszott.
A felnőtt mérkőzés pikantériája az volt, hogy az előző bajnoki évadban, mikor az FTC csapata látogatott el az abonyi csarnokba, pont nélkül távozott, holott mint idén, akkor is szintén a bajnoki címért küzdöttek. Bizakodtunk idén is valami hasonló meglepetésben.

Immár két új játékossal kibővült és Kocsis Lajos által vezényelt felnőtt alakulat az első félidőben méltó ellenfélnek bizonyult. Támadásaink ötletesek, gyorsak voltak. Védekezésben odaértünk és bátran leütköztünk a Fradi gyors, dinamikus játékosaival. Igyekeztünk pontosan, technikai hiba nélkül játszani, hiszen ellenfelünk fiatal, gyors játékosai minden bizonnyal könyörtelenül kihasználták volna hibáink és könnyű gólokat tudtak volna szerezni. Sajnos azonban erre volt is példa. A mérkőzés elején a vezetést magához ragadta a Fradi. 1:4-es majd 3:5 állás után sikerült kiegyenlítenünk és a 14. percig tartottuk is a döntetlen állást (7:7). Ezt követően néhány bírói döntés által a vendégcsapat újabb, több gólos előnyt szerzett (16. perc 7:10 és 21. perc 9:13). Ezt Kocsis edző sem hagyhatta szó nélkül, de elsősorban a csapatidőkéréssel igyekezett megváltoztatni a játék képét. Sikerült is 12:13-ra felzárkózni csapatának. A félidő végére kicsit elfáradtunk és a Fradi még két gólt tudott szerezni. 30 perc játékot követően 12:15 lett az eredmény.
A második játékrész elején ellenfelünk sokkal frissebben jött ki az öltözőből. Előnyét a 37. percre 7 gólosra növelte (12:19) emberhátrányos játékunkat kihasználva. Csapatunk igyekezett felzárkózni, de sajnos ez hibákhoz vezettek. Néhány rossz és pontatlan passzt ellenfelünk góllal büntette. Védekezésünk fellazult és kapusaink sem tudták az első félidőben nyújtott teljesítményüket tartani. A mérkőzés a 45. percben 14:24, 54. percben 17:27 volt. Az utolsó negyed órát döntetlenre hoztuk, de ez nagyon kevés volt már a győzelemhez és az FTC Daignosticum II. csapata 21:30-as eredménnyel megérdemelten vittel el a két pontot és menetelhet tovább a bajnoki címért.

Csapatunk végig elszántan küzdött egy remek hangulatú, sportszerű mérkőzésen, ahol mindenki kitett magáért. Viszont a játékvezetők sokszor vitatható és nem egy esetben inkább téves ítélete befolyásolta az eredmény alakulását, részünkre negatívan. Bosszantó, hogy „Dávid és Góliát csatáját” olyan személyek befolyásolják, akiknek a sportszerűséget, a részrehajlás nélküli döntéshozatalt, a tisztességes versenyhelyzet megteremtését kellene képviselni. Bízunk benne, hogy a jövőben legalább hazai pályán a fair play szellemében léphetünk pályára.


Játékosok: Almási A. (1), Bagi S., Bajtek T., Benkucs Z.(5), Dobos O. (3), Juhász I. (2), Gulyás P., Gulyás Zs., Matócsi I.(2), Mészáros L. (4), Nagy A., Prunner A., Varga R. (3), Veres P. (1)
Kapusok: Medgyes G., Pallér P.

A junior mérkőzés egy igen kemény és izgalmas csatát hozott, annak ellenére, hogy végig a Fradi vezetett. Fiataljaink végig küzdöttek és igyekeztek megnehezíteni ellenfelük dolgát. A végeredmény ellenére, ezen a napon két azonos játéktudású csapat találkozott, de pontot nem tudtunk szerezni.
Eredmény alakulása:
10. perc 1:4
15. perc 6:7
20. perc 7:11
30. perc 10:14
40. perc 14:20
52. perc 21:23
Végeredmény: 23.28

Játékosok: Bagi N., Bagi S.(10), Duka K., Komáromi Z.(3), Kovács A., Majoros L., Prunner A. (2), Szabó K., Újhelyi T. (6), Újhelyi Z. (2), Varga A., Varga M.,
Kapus: Bugyi G., Pintér L.

Ezen a napon is rengeteg néző látogatott ki a Varga István Városi Sportcsarnokba. Nagy-nagy köszönet jár nekik és szurkolóinknak, akik ezúttal is példa értékűt tettek. Transzparenssel köszöntötték Kocsis Lajos edzőt, és a szurkolótábor összes erejét küldték Tóth Zoltán játékos társunknak sikeres műtétjéhez.
Következő mérkőzésünk a Hort SE ellen lesz, ahol a kötelező 4 pontért lépünk pályára. Az őszi vereséget elfelejtve, meg kell mutatni, hogy jobb csapat vagyunk. Legközelebb pedig március 5-én lépünk újra a hazai parkettára, mikor újabb nehéz feladat vár ránk. Ellenfeleink, a szintén bajnok esélyes Pénzügyőr SE csapati lesznek.
Hajrá Abony!

Mádi Csaba
Abonyi KC
Férfiszakosztály vezető
 

Sajnos mostanában rájár a rúd a férfi kézilabdásokra. Csak egy pontot sikerült a bajnokságban begyűjteniük. Ezek számát a hát végi mérkőzésen sem sikerült ygarapítaniuk, mert vereséget szenvedtek a 

FTC-DIAGNOSTICUM II -től. A meccs vége 21 - 30 lett, az ifi szintén kikapott, 23 - 28-ra. 

Képgaléria IDE kattintva

Sport:
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Új jegyzője van Városunknak!

Sakkozóinknak most nem sikerült a bravúr, de még így is jól állunk!

Szakmai egyeztetés az abonyi új birkózócsarnok ügyében: Sok éves álom válhatna valóra

Ők kapták az abonyi foci gálán a díjakat! Szeretettel gratuláunk!

Szurkoljunk az Imperiálnak! jelenleg mini EB-n vannak!

A KID FC nyerte az első Abony kupát

Abonyi lányok szárnyalnak az Euronovex kézilabda csapatában

Az abonyi Nagy Gergely a görög élvonalban játszó csapathoz igazolt

Pető Zsolt polgármester az abonyi KID FC -ről is tárgyalt a szövetség vezetőivel

Ezért nem indítanak ebben a szezonban a kézilabdások felnőtt női csapatot- Lányainknak idén nem szurkolhatunk sajnos

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön szerint milyen az abonyi városi kommunikáció?
   
 Kiváló, tudunk mindenről, köszönjük 
 Egész jónak tartom..... 
 Nem jó, semmiről sem tudunk 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok