Mi Abonyunk - Polgármesterünk megmondta a frankót a 300 millióról
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7046, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2015.10.12. 21:09

Közel ennyit vesztett a város, pontosabban nem kapta vissza azt a Quaestor csődje miatt. Ezt mindannyian tudjuk sajnos. Az esetről Romhányiné Dr. Balogh Edit is beszélt ma lakossági fórumán, melyet a polgármesteri hivatal egyik szépen újjávarázsolt termében tartottak, sajnos igen kevés számú érdeklődő jelenléte mellett. A rendezvényre azonban eljött a volt alpolgármester, Parti Mihály, akit sok- sok szeretettel üdvözölt Balogh Edit. Mint ismeretes, sem Parti Mihály, sem Fekete Tibor volt Fideszes képviselő nem jutott be a képviselő- testületbe, nem őket támogatta a kormánypárt a tavalyi választások alkalmával. 

 

Romhányiné Dr. Balogh Edit azonban elmondta, hogy nagyon örül annak, hogy Parti Mihály eljött fórumára, mert mind tőle, mind Fekete Tibortól baráti kézfogással vált el, annak ellenére, hogy kezdetben korántsem volt felhőtlen a viszonyuk. Parti Mihály korábbi alpolgármester megjegyezte, hogy ez sokkal több volt, mint baráti kézfogás.

 

 

 Visszatérve a Quaestor csődre és az elvarázsolódott közel 300 millióra, a város első asszonya elmondta, hogy: „ 9 éve vagyok polgármester, nem volt korábban ebből soha gond. Összesen 2 milliárd, azaz kettő milliárd 200 millió forintot bízott rám a testület. Váltani kellett, forintosítani, volt, hogy egy évben 100 milliót is meghaladó nyereségünk volt. Ez azonban akkor senkit nem érdekelt, hét éven át. Pénzügyi tanácsadó céget is választhattam, erre a testület adott felhatalmazást. Azt mondta, hogy a Quaestor a kormányhoz közeli, bankja van, 25 éve a lakosság szolgálatában áll. Ez ment a reklámokban is, a köztévében is. A magasabb hozamot a tanácsadó azzal indokolta, hogy biztos kormányzati megrendelések állnak mögötte. Március 9-én értesítettek róla, hogy a 298 milliós lekötésünk lejárt, március 10-én, azaz másnap az MNB a csődkor jelezte, hogy az abonyi befektetésen nincsen fiktív kamathozam. Aztán azt mondták, hogy nem jutunk hozzá a pénzünkhöz, amíg a vizsgálat le nem zárult, addig nem engedélyezik, hogy utaljanak.

 

 

A vizsgálat lezárult, és azt írták szeptemberben, hogy a pénzeszközökben hiány mutatkozott, de könyörgöm azt nem mondták meg, hogy ez a hiány vajon hány százalék! Nincsen információ erről! Három különböző helyről kaptunk visszaigazolást, hogy ez nem fiktív befektetés volt, a követelésünk jogos, a vizsgálat lezárult, rendelkezésre áll, de nem tudják még kifizetni! De mikor? „- mondta a város első asszonya, aki a lakossági fórumon sok egyéb érdekes témáról is szólt, részletek később.

Lőrinczy Veronika
 

 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Közlemény az abonyi Jobbik alapszervezetéről- Szeremi Anikó feloszlatta

Ők készítik majd elő a döntéseket: Abony Város Bizottságainak tagjai értünk dolgoznak

Október 28-án megalakul az új abonyi képviselő- testület: Ünnepélyes eskütételek, illetmények, alpolgármester

Egyedülálló eredmény a város történelmében, ezzel együtt hatalmas a felelősségünk is!- Interjú Pető Zsolt polgármesterrel

Már több, mint minden 5. szavazó leadta a voksát Abonyban

Egyhangú igen az abonyi műjégpályára! Szép volt!

A helyi Fidesz elnök, Balangó László NEM vállalja, hogy beüljön a képviselő- testületbe

Abonyban 1341 Fideszes is Pető Zsoltot támogatta!

Abonyi választási eredmények, fehéren feketén

Választási kisokos

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön szerint milyen az abonyi városi kommunikáció?
   
 Kiváló, tudunk mindenről, köszönjük 
 Egész jónak tartom..... 
 Nem jó, semmiről sem tudunk 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok