Mi Abonyunk - Komoly döntések, zárolás: Így próbál életben maradni az abonyi önkormányzat
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2015.04.01. 15:37

 

Abony Város Önkormányzata 2014. december 9-én három hónapos futamidejű névre szóló 145.000.000,-Ft, 2014. december 10-én pedig 128.910.000,-Ft névértékű Quaestor pénzügyi eszközt vásárolt szabad forrásainak lekötése céljából. A befektetés olyan hozamot ígért, ami nem volt kiemelkedően magas. A hírek szerint a Quaestor csoport tagja, a Quaestor Financial Hrurira Kft. március 9-én öncsődöt jelentett.

- A befektetés pénzügyi teljesítéssel való rendelkezésének joga, a határnap, mindkét esetben 2015. március 9-e volt. A szerződés 2. pontja értelmében a Zrt. a teljes vételárat az eladónak a pénzügyi teljesítés napján kifizeti. Az önkormányzat 2015. március 10-én rendelkezett a készpénz-átutalási megbízásról. Szintén március 10-én az önkormányzat a Zrt. kapcsolattartójától telefonon azt a tájékoztatást kapta, hogy az értékpapírszámlán a forint összeg rendelkezésre áll, és azt a hozammal megnövelt összegben legkésőbb 2015. március 13-ig átutalja az önkormányzat Erste Banknál vezetett folyószámlájára. Az ígéret ellenére ez nem teljesült március 13-ig, és a mai napig sem. Ekkor jelent meg a Quaestor honlapján, hogy a Magyar Nemzeti Bank vizsgálati eljárást indított, mely alatt a Quaestor Értékpapírkerreskedelmi és Befektetési Zrt. tevékenységeit felfüggesztette, új ügyleteket nem fogadhat, zárhat nyitott pozíciókat, és az ügyfelek tekintetében mindenféle megbízást visszautasíthat. Az önkormányzat a készpénz-átutalási megbízásról azonban már március 10-én rendelkezett – közölte Handl Gyula, a Gazdasági Osztály vezetője.

- Ezt követően március 13-án az önkormányzat nevében Romhányiné dr. Balogh Edit polgármester asszony megtette a megfelelő intézkedéseket. Levélben megkereste Szombati Zsigmond Zoltán urat, a Quaestor Értékpapírkereskedelmi és Befektetési Zrt. élére a Magyar Nemzeti Bank által kirendelt felügyeleti biztost, Földi László országgyűlési képviselő urat, Habony Istvánt, a Pénzügyi Bizottság elnökét, Varga Mária igazgató asszonyt, a Magyar Államkincstár Budapesti és Dél-Pest Megyei Igazgatóság részéről.

Március 16-án levélben tájékoztatta Dr. Pintér Sándor belügyminiszter urat, valamint Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter urat, kérve az ügyben való közbenjárásukat a fent nevezett forrás önkormányzatunk részére történő biztosításának érdekében. Jelezte, hogy ez a forrás elengedhetetlen az önkormányzat számára, mivel a forgatási célú értékpapír beváltásából származó finanszírozási bevétel a 2015. évi költségvetésbe is beállításra került, azaz az elfogadott Abony Város Önkormányzatának 2015. évi költségvetéséről szóló 3/2015. (II. 16.) rendelet is tartalmaz. A költségvetés tárgyalásakor a finanszírozási bevétel mindkét komponense, a költségvetési maradvány, valamint az értékpapírok beváltásából származó bevétel is bemutatásra került, mely utóbbi beváltásából származó bevételre számít az önkormányzat – egészítette ki a gazdasági osztályvezető úr.

Romhányiné dr. Balogh Edit polgármester asszony a március 16-i rendkívüli ülésen tájékoztatta a képviselőket, hogy a Quaestor Értékpapírkereskedelmi és Befektetési Zrt. tevékenységét az MNB felfüggesztette. Ezt követően március 18-án adatszolgáltatási felhívás érkezett a Belügyminisztériumtól március 20-i határidővel, melyet a hivatal március 19-én megküldött. Pogácsás Tibor államtitkár úr kérte az önkormányzat nyilatkozatát arra vonatkozóan, hogy mennyiben érintett a Quaestor ügyben. Erre az önkormányzat tényszerűen válaszolt, és polgármester asszony kérte az államtitkár úr közbenjárását a helyzet mihamarabbi megoldása érdekében.

- Amikor kiderült, hogy a „Quaestor-csőd” nincs bejegyezve a cégközlönyben, polgármester asszony felszólította a Zrt-t a szerződésből eredő fizetési kötelezettség teljesítésére. A levél tartalmazta, hogy az önkormányzat megteszi a megfelelő jogi lépéseket – mondta el a gazdasági osztályvezető úr.

- Március 23-án derült ki, hogy a Quaestor csődeljárási kérelme 2015. március 19-én lett elküldve. Március 9. és március 19. között van 10 olyan nap, amikor még nem volt csődeljárás, se kérelembenyújtás, a cég mégsem fizetett – tette hozzá Kelemen Tibor aljegyző úr.

2015. március 26-án a Quaestor Értékpapírkereskedelmi és Befektetési Zrt. megküldte Abony Város Önkormányzata 279.359.532 Ft-ról szóló pénz-számla egyenlegét, mely bizonyítja az összeg forintban történő rendelkezésre állását. Szombati Zsigmond Zoltán, a Magyar Nemzeti Bank által kijelölt felügyeleti biztos március 26-án arról tájékoztatta a Quaestor Értékpapírkereskedelmi és Befektetési Zrt. ügyfeleit, hogy 2015. március 30-tól kezdik meg kiküldeni az egyenlegközlő adatlapokat.

A Képviselő-testület 2015. március 26-i rendkívüli ülésén tárgyalta a napirendi pontot, ahol áttekintette Abony Város Önkormányzat és az általa fenntartott intézmények likviditási helyzetét, és a pénzügyi egyensúly megőrzése érdekében meghozta a szükséges intézkedéseket. A Zrt. tevékenységének felfüggesztése miatt az önkormányzat bevételeinek 13,6 %-a bizonytalanná vált, annak teljesítése a szerződésből eredő kötelezettség ellenére nem történt meg. Az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít az alapfeladatok zavartalan ellátására. A Képviselő-testület döntése értelmében egyes kiadási előirányzatokon zárolás történt, mely jellemzően a felhalmozási jellegű beruházási, felújítási és városüzemeltetetési jogcímeken jelentkezik. Az intézkedések nem érintik a közalkalmazottak, köztisztviselők és egyéb munkavégzésre irányuló jogviszonyban lévők személyi juttatásait, és az ellátottak pénzbeli juttatásait.

Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 2. § s) pontja szerint a zárolás: „a kiadási előirányzatok felhasználásának időlegesen, feltételhez kötötten történő korlátozása, felfüggesztése”. Az intézkedési terv azonnali hatállyal, 2015. szeptember 30-ig tartóan, vagy a 273.911.000 Ft finanszírozási bevétel teljes egészének az önkormányzat rendelkezésére bocsátásának napjáig lép életbe.

A Képviselő-testület 73/ 2015. (III. 26.) számú határozatában rögzítette a pénzügyi egyensúly megtartására vonatkozó döntéseit, amely IDE kattintva megtekinthető.

Abony, 2015. 03. 31.
Abony Város Önkormányzata  

 

Forrás ITT

Közélet:
 4 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?

Chili Parádé Abonyban

Értékőr: 45 éve hunyt el Cselényi József Abony Város posztumusz díszpolgára

Meseterápia

Kinizsi színházi előadás

Nagyszabású kúriafelújítási program Abonyban

Pecsenye Parádé eredmények

Moziklub

Versek a cipősdobozban

Kipp Kopp koncert

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
kockázat!

annyone -

2015.04.02. 17:53:29

Tőzsde, részvény,befektetési jegy stb. talán csak néhányan nem tudják Abonyban! Most leírom: KOCKÁZATOS!

Úgy látszik!!!

Ducman -

2015.04.02. 09:29:26

Győr ... 1milliárd, Fót 1milliárd, ....ebből 500 milla csak azért mert a fideszes polgármester önhatalmúlag adta oda a vezetőség tudta nélkül!!! Meg van még pár önkormányzat, minisztérium......de úgy látszk mindenütt hülyék ülnek,,,,egyesek szerint!!!

 

Komoly döntések?

napraforgo -

2015.04.02. 06:14:09

Komoly döntések egy komolytalan egyszemélyi agyon magyarázott döntése után . Igen, ez a testület pedig hagyja magát orránál fogva vezetni! A végén még mártír vagy áldozat lesz az elkövető. Ez már sajnos komolytalan.

Következmények????

gandalf -

2015.04.01. 23:45:17

Szerintem egy tehetségtelen hülye banda!


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok