Mi Abonyunk - Balangó László ároktakarításra, csákányozásra küldené a kinizsis diákokat
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2015.02.13. 19:35

 

A törvény szerint csak 50 óra önkéntes munka ledolgozása után kaphatnak érettségit jövő évtől a diákok. Ez is szóba került az abonyi képviselő- testületi ülésen. Balangó László utalrt arra, hogy a helyi gimnáziummal, ahol ő maga is tanít már lebeszélte, hogy a diákokat felajánlja az ABOKOM-nak. Tanárt is biztosítanak mellé, és akár a belvizes árkok takarítását is végezhetnék, de részt vehetnének az utak szélére hordott sarak felcsákányozásában is. Balangó szerint ha ezt így meg tudják oldani, óriási pénzt és időt tudnak megspórolni az ABOKOM-nak. Arról nincsen információnk, hogy a diákok mindezt tudják-e már. Egyébként a törvény nem azt írja elő, hogy nehéz fizikai munkát kell végezniük a nebulóknak.


2016-tól az érettségi vizsgára jelentkezés előfeltétele lesz, hogy minden diák 50 óra közösségi
szolgálatot végezzen középiskolai tanulmányai során. A közösségi szolgálat olyan tevékenység, melyet a diákok értékeik mentén választanak, anyagi ellenszolgáltatás nélkül végeznek, azzal a helyi közösség érdekeit szolgálják, és mellyel saját személyiségüket, különféle készségeiket fejlesztik.

Közösségi szolgálatot sokféle motivációból végezhet valaki: hogy megismerjen egy foglalkozást, hogy mások érdekeit szolgálja, közösséghez tartozzon, hogy elérjen egy fontos célt, például a környezet szépülését, hogy bizonyos tulajdonságainak fejlődését elősegítse, hogy hasznos módon töltse az idejét, bajba jutottakon segítsen, védje a környezetet vagy gyakorlatot szerezzen egy számára fontos területen. A közösségi szolgálat végzése során az egyén nem csak a helyi közösség javát szolgálja, megold egy társadalmi, környezeti stb. problémát és ezzel értéket teremt, hanem egyúttal együttműködő készsége, empátiája, kreativitása, felelősségvállalása, projektismerete is fejlődik.- fogalmaz a szakirodalom

Hogy az ároktakarítás és csákányozás erre megfelelő-e, azt nem tudhatjuk pontosan, ugyanis a szakmai ajánlás a következőképpen hangzik:

„ Mindenképpen olyan foglalkozást érdemes választani, amely valamilyen módon kapcsolódik a személyes érdeklődéshez és értékrendhez. Fontos azt figyelembe venni, hogy a közösségi szolgálat is munka, idő- és energiabefeketetést igényel, és a vállalt feladatot jó minőségben, időben, megfelelően kell elvégezni. A közösségi szolgálat 50 órájának teljesítéséhez 3 év áll a diákok rendelkezésére, érdemes (ill. a törvény szerint ajánlott) ez alatt az idő alatt többféle típusú tevékenységet is végezni: minél több helyzetben vesz részt a diák, annál többféle készséget sajátíthat el a közösségi szolgálatok során. Minden egyes elvállalt feladatnál azonban elengedhetetlenül fontos, hogy az illeszkedjen a diák egyéniségéhez, és a feladat értelme, célja, az azzal létrehozott érték világos legyen a diák előtt, és szeresse az adott feladatot. „

Amennyiben a Kinizsi Gimnázium úgy dönt, hogy az ABOKOM-nál dolgoznak majd a diákok, mint a közmunkások, reméljük, Balangó László tanárként szintén részt vesz a munkálatokban.

LŐVE

Politika:
 4 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Zágráb Nándor a Jobbik országgyűlési képviselő jelöltje a választókerületben

Közadatok Antal- Láng Edináról- II. rész

Közlemény az abonyi Jobbik alapszervezetéről- Szeremi Anikó feloszlatta

Ők készítik majd elő a döntéseket: Abony Város Bizottságainak tagjai értünk dolgoznak

Október 28-án megalakul az új abonyi képviselő- testület: Ünnepélyes eskütételek, illetmények, alpolgármester

Közadatok Antal- Láng Edináról- III. rész

Közadatok Antal- Láng Edináról- I. rész

Egyhangú igen az abonyi műjégpályára! Szép volt!

A helyi Fidesz elnök, Balangó László NEM vállalja, hogy beüljön a képviselő- testületbe

Abonyban 1341 Fideszes is Pető Zsoltot támogatta!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Hihetetlen ötletek.

BMW -

2015.02.16. 20:30:19

Gusztustalan még az ötlet is! Az én gyermekemet ne küldje senki közmunkára, mert véletlenül én küldöm....

Túl sokat pihennek  emberek a nyári szünetben és megsütötte nap biztos, mást nem tudok elképzelni indoknak.

 

 

Kisért a kommunizmus szelleme!

gandalf -

2015.02.15. 09:24:45

 A közmunkát inkább nem minősítem (ablakon kidobott pénz, szerintem).Az utakról az a véleményem hogy gyengeminőségben, és nagyon keveset csinálnak, ilyen ütemben Abony újai soha nem készülnek el, és nem újulnak meg. Van olyan év amikor egy sem épül, vagy nincs felújítva, a föld utakról nem is beszélve! Nézd meg a környező kistelepüléseket, kivétel nélkül jobbak az útjaik. A tavaly őszi útépítések az szégyen abonyranézve, és ez a lakosság semmibevétele. A diákok értelmes munkályát támogatom, de nem ebben a fomában! Az életkoromból és tapasztalatomból kifolyólag nem kell megkérdezni a szüleimet, van ez irányú élményem elég.                             Tisztelettel!                                                                                                                                                                Gandalf

Bizony, nagy...

napraforgo -

2015.02.14. 19:28:42

Kedves Gandalf! Ha látnád és mérnéd értékben amit a "felnőtt" közhasznúak naponta megtermelnek nem írnál ilyen bántóan a kezdeményezésről. Bizony lapát ás ásó még egy gyermeket sem tett tönkre-kérdezd meg Szüleidet!!!- de bizony a mai majdnem felnőtt gyerekeink még kezükbe sem fogtak ilyen szerszámokat. Meg is látszik bizony a portákon, sőt az útjaink mellett a padkák felhízása miatt  a víz még az ép utakat is egy tél alatt tönkre teszi. Mutass inkább példát a fitaloknak....... 

Komoly egy gimnázium.

gandalf -

2015.02.14. 11:56:05

Nagy az isten állatkertje....................!


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok