Mi Abonyunk - A Jobbik a tervezett internetadó visszavonására szólította fel a kormányt.
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7052, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.10.23. 08:21

Az internetszolgáltatás díja nem tartalmaz extraprofitot, amely fedezné az internetadó miatt felmerülő pluszterhet, így a szolgáltatás díja elkerülhetetlenül emelkedni fog, ami a lakosság által fizetendő számlákra is kihat. A kormány kedden délután jelentette be, hogy gigabájtonként 150 forintos adót kell majd fizetni az internetezés után. Mint azt kiszámoltuk, ez még akkor is életszerűtlen terhet jelent, ha az adófizetésnek lesz felső korlátja – de ez egyelőre csak egy sajtóinformáció, hivatalosan továbbra is 150 forint/GB mértékkel tervez a kormány.

HVG cikk folytatása ITT

 

Farkas Gergely, a párt frakcióvezető-helyettese és ifjúsági tagozatának elnöke szerdai sajtótájékoztatóján dilettánsnak, irreálisnak és múltba nézőnek minősítette a javaslatot és azt kérte: a kormány hosszú távon mondjon le róla.
    Azt mondta: azon logika mentén, hogy a kommunikációban az internet is teret nyert, a személyes beszélgetéseket is meg lehet adóztatni. Az internetalapú telefonálás megnövekedését pedig annak tulajdonította, hogy sokan elhagyták az országot.

 


    A jobbikos politikus kettős adóztatásnak minősítette, hogy az adó a fel- és letöltésre is vonatkozna, azaz két felhasználót is fizetésre köteleznének ugyanazon folyamat miatt. A negatív hatások között említette azt is, hogy megszűnne az - egyre több helyen bevezetett - ingyenes wifi, mert a felhasználók itt végeznék a magas adatforgalommal járó tevékenységeiket, s ezt a szolgáltatást nyújtó helyek, például művelődési házak nem tudnák finanszírozni.


    Farkas Gergely szerint a javaslat nem ad választ arra sem, hogy internetes vírus által okozott magas adatforgalom esetén kinek kellene rendeznie az adót. Egy gépfeltörés akár több 100 ezer forint adatforgalmi kárt okozhat - tette hozzá.
    Bírálta azt is, hogy eredetileg a szolgáltatók adóztatásáról volt szó, míg most a felhasználásra vonatkoztatják a kötelezettséget.
    A frakcióvezető-helyettes irreálisnak nevezte az adó mértékét, jelezve, hogy a kormány a rezsicsökkentést többszörösen visszavenné, s a szolgáltatók is a felhasználókra hárítanák a forgalommérés, az auditálás költségeit.
    Farkas Gergely kitért arra is, hogy az internetadó bevezetésével munkahelyek 10 ezrei szűnnének meg a support vállalatoknál, szerverparkot üzemeltetőknél, s Magyarország gazdasági versenyhátrányba kerülne más országokkal szemben. Emellett egyfajta cenzúraként is hivatkozott az adóra, utalva arra, hogy egyre többen az interneten keresztül tájékozódnak, így az ő lehetőségeik korlátozódnának.
    Azt is hangoztatta: a korszerűtlen intézkedés helyett inkább támogatni kellene a távoktatást, távmunkát és az elektronikus közigazgatást, és minél több embernek biztosítani az alapszintű internet hozzáférést.
    Egyúttal köpönyegforgatásnak tartotta, hogy 2008-ban a fideszes Nyitrai Zsolt ellenzéki politikusként hasonló tervek ellen emelt szót és a digitális szakadék mélyülésétől tartott. Farkas Gergely szerint az akkori indokok ma is helytállók.
 

Közélet:
JOBBIK   
 2 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Tesztelték: Ez a mosogatószer tisztít legjobban

Abony- Cegléd szakasz: azt mondják, hogy hamarosan átadják

Csakis a PURINA!

Pest megye szépe választás

Továbbra is az INNOVEN főz az abonyi menzán

Hírek a négyes autópályáról

Csemegeuborkákat tesztelt a NÉBIH

INNOVEN CATERING- Csodálatos rendezvényi vendéglátás

Megszűnik a nyugdíjasok idősávja, de marad a kötelező maszkhasználat

Új lakók Abonyban, örömmel jöttek hozzánk!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Ha bevezetik !!

TATU -

2014.10.24. 05:42:23

Minden online rendszer így a számlagépek is adókötelezettség alá fognak esni.Most akarja a kormány bevezetni az online ügyintézést,vajon kiket kötelezhet arra,hogy legyen internet kapcsolata.Szerintem nagyon sokak le fogják mondani vagy egy kisebb csomagra fognak váltani.Gondolom ezzel az intézkedésükkel fucsba ment a minden otthonban legyen szélessávú internet program.Na meg a pálinka trükk az sem semmi ez már csak ráadás vagyis hab a tortán.A páleszről maj egy másik cikkben ha lesz szó rólla.

SzappanADÓ!

gykiss57 -

2014.10.23. 20:54:05

Most olvasom, hogy jön a SZAPPANADÓ is! Nem vicc!

Rezsicsökkentés!!!!!

Én már a PUKIADÓt várom.

Vállalkozást alapítok PUKISZÁMLÁLÓ gyártására!


Szavazás
Ön szerint milyen az abonyi városi kommunikáció?
   
 Kiváló, tudunk mindenről, köszönjük 
 Egész jónak tartom..... 
 Nem jó, semmiről sem tudunk 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok