Mi Abonyunk - Balogh Edit önvallomással egybekötött lakossági fóruma
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8038, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.10.11. 13:15

Október 10-én délután az abonyi Kultúra Háza kamaratermében fórumot tartott Romhányiné Dr. Balogh Edit független polgármester jelölt, aki őszintén beszélt párthovatartozásáról, nem tagadta, hogy baloldali érzelmű, de kifejtette, hogy nem tagja, és soha nem is volt tagja egyetlen baloldali pártnak sem. Elmondta, hogy így nem is kapott kampányfinanszírozást egyiküktől sem az önkormányzati választások kampányában.

„ A baloldaliságom mindenki előtt ismert, de azt gondolom, hogy minden ember világnézete magánügy. Mindig is felvállaltam, hogy neveltetésem révén baloldali vagyok. Az a társadalom békében élhető, ahol a demokrata és konzervatív pártok együtt tudnak dolgozni, az a jó állam, mely az állampolgárok többségével jót csinál. Az nem jó, ha a többségnek semmit, illetve alamizsnát adnak. A többpártrendszer híve vagyok, ezért küzdöttem már 89- 90-ben is. A szabad sajtó és véleménynyilvánításért, azért, hogy mindenkinek legyen továbbtanulási- és munkalehetősége. Az a jó ország, ahol munkából lehet megélni és nem seftelésből, svindliből. Ha engem ezekért a gondolatokért elítélnek, akkor nagyon sajnálom. Az lenne a cél, hogy a többség gyarapodjon. Az USA-ban, és az európai demokráciákban folyik ugyan kemény kampány, de ha ez véget ér, a többség érdekében békésen dolgoznak együtt a pártok. Nálunk sajnos a jobb és baloldal közt folyamatos utálkozás van, ez véleményem szerint sehol máshol nincsen. Politikai ellenfeleimnek fel kellene hagynia a gyűlölködő, kirekesztő politizálással. Így nem lehet egy várost irányítani!

Én soha nem bélyegeztem meg embereket az alapján, hogy narancssárgák, vagy pirosak, hogy vallásos, vagy nem vallásos, hogy roma, vagy nem roma. Orvosként is mindenki megkapta tőlem az egyenlő ellátást, polgármesterként is így dolgozom. Az embereket a tettek alapján kell megítélni, nem a szavak alapján. Most a másik oldalnak még az sem mindegy, hogy ki, melyik templomba jár! „- mondta el lakossági kérdésre ezt az önvallomást Balogh Edit

A polgármester határozottan cáfolta, hogy ide bárki is romákat, pontosabban nem kívánatos elemeket telepített volna be. Szerinte ez fizikálisan is lehetetlen, hiszen ma hazánkban szabad költözési jog van, nem szólhat bele a hatalom, hogy ki hova telepedik le. „ Magánszemélyektől vásárolnak házakat a betelepülők, ezt nem lehet megakadályozni. Vannak azonban olyan települések, nem is kell messzire menni, ahol összefognak az emberek, és ha üressé válik egy ház, azonnal felvásárolják azt a szomszédok, megakadályozva ezzel a nem kívánatos elemek betelepülését. Ilyen többek közt Ceglédbercel vagy Kőröstetétlen. „

Balogh Edit a fórumon megköszönte alpolgármestere, Parti Mihály munkáját is, akinek nagyon hálás, hogy elvállalta ezt a posztot, és segítette munkáját. A fórum elején a polgármester ismertette a négy év alatt megvalósult projekteket, megköszönve ebben nyújtott segítségét a Városfejlesztő Kft-nek és a Hivatal Településfejlesztési Osztályának. Mint mondta, ez igazi csapatmunka volt.

„ Van egy kiadvány, melyet politikai ellenfeleim a közelmúltban jelentettek meg. Kikérem magamnak az abban leírtakat, programomat nem lopkodtam össze, az nem plágium. Annál is inkább nem tehettem meg ezt, mert már két része saját programomnak azelőtt megjelent, hogy Dr. Magyar Gábor előállt volna a saját programjával. Ez valahogy nagyon nem stimmel. Az én programom tényeken alapul, valóban megvalósítható, megvannak hozzá a források, tervek, képviselő testületi döntések, nem légből kapottak. Az én programom reális. Egyáltalán nem igazak a kiadványban leírtak, mely szerint 100 milliót bukik a város a szennyvízberuházáson! Ez azért is hazugság, mert nem a város, hanem a kormány teszi bele a pénzét, vagyis nem Abony, hanem az állam utal a kivitelezőnek. 25 milliót mi tettünk bele, 300 milliót a Magyar Kormány, de mi nem utalunk közvetlenül. „

 

A fórumon az is kiderült, hogy 10 fiatal megrongálta a főteret, ellenük nem indul eljárás, arra próbálják rávenni őket, hogy hozzák helyre az okozott kárt, és „ dolgozzák le „ azt, amit elkövettek. Romhányiné is szeretne gördeszka és BMX pályát kialakítani nekik, ezt a lepusztult városi grundon képzeli el.

„ Kikérem magamnak az Energiapark ötlete egyáltalán nem plágium! Szeretném emlékeztetni a most ezzel kampányolókat, hogy erről a képviselő testület döntött, tanulmányterv készült róla. Külsős céget szeretnénk az építkezésbe bevonni, és osztozni szeretnénk vele a hasznon. „

Balogh Edit sétánnyal kötné össze a kúriákat, elmondta, hogy a kúriafelújítási program már négy éve elkezdődött Abonyban, így mindegyik védett épület új tetőt kapott már.

„ A Helyi Iparűzési Adók tekintetében is elkezdtek nőni a bevételeink, a gazdasági fellendülés egyik biztos jele, hogy egyre kevesebb férfi közmunkást találunk, nagy részük elment dolgozni. Sok abonyi vállalkozás fejleszt, igénybe veszik az EU-s támogatásokat, telephelyekhez. Ilyen a Pintér és Társa, az Inkubátorház, a Generál Kontakt, de Komáromi Gép is. Az elkövetkező ciklus EU-s vállalkozói pályázatainál alapfeltétel lesz, hogy a pályázó a helyi önkormányzat támogató nyilatkozatát is becsatolja. Az alap, hogy MINDEN helyi vállalkozó meg fogja kapni tőlünk a támogató nyilatkozatot. Úgy is segíteni kívánjuk a helyi vállalkozásokat, hogy amennyiben lehetséges, ők nyerjék el a közbeszerzési pályázatokat, ha erre nem alkalmasak, akkor a fővállalkozó őket foglalkoztassa alvállalkozóként. Eddig is így volt ez, a jövőben is így lesz. Sőt, a Hivatal, amit csak lehet, azt helyben az abonyiaktól szerzi be, még a szociális tűzifát is! A strandfürdő fejlesztése egy komplex feladat, nem lehet egyszerűen a műemlék miatt lefedni a nagymedencét. 1200 méter mélységben egy kútfúrás költsége 100 millió feletti beruházás lenne, és csak a kút. Új termál kutat kell fúrni, ha fejleszteni szeretnénk. A bungalókat el kell bontani, elavultak, új medencét kell építeni. Mindez önerőből nem megy, pályázat sem lesz rá. Így befektetőt kell találni, például a tiszakécskei fürdő mintájára, mert ehhez milliárd kell. „

A fentiek voltak Romhányiné Dr. Balogh Edit baloldali érzelmű, de nem elmondása szerint pártfinanszírozott, független polgármester jelölt legfontosabb gondolatai az október 10-i fórumon. Más média a rendezvényen szokásától eltérően nem jelent meg, csak a MiAbonyunk.

Lőrinczy Veronika
 

 13 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Zágráb Nándor a Jobbik országgyűlési képviselő jelöltje a választókerületben

Közadatok Antal- Láng Edináról- II. rész

Közlemény az abonyi Jobbik alapszervezetéről- Szeremi Anikó feloszlatta

Ők készítik majd elő a döntéseket: Abony Város Bizottságainak tagjai értünk dolgoznak

Október 28-án megalakul az új abonyi képviselő- testület: Ünnepélyes eskütételek, illetmények, alpolgármester

Közadatok Antal- Láng Edináról- III. rész

Közadatok Antal- Láng Edináról- I. rész

Egyhangú igen az abonyi műjégpályára! Szép volt!

A helyi Fidesz elnök, Balangó László NEM vállalja, hogy beüljön a képviselő- testületbe

Abonyban 1341 Fideszes is Pető Zsoltot támogatta!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
hapcika Én elmentem szavazni

kotivi -

2014.10.14. 16:16:08

és úgy látszik többség józanul tudott dönteni, hogy ki legyen a polgármester.

Valószínű és ez a reményem is, hogy a "KeresztényDemokrata" elveket valló Magyar Gábor csak édesanyját meglátogatni jön Abonyba.

Eszemiszom!

hapcika -

2014.10.12. 11:23:08

 Nem vagyok nyugtalan, miért is kellene megnyugodnom. Viszont nekem nem mindegy ma sem helyi szinten a városvezetés felállása milyen lesz és kinek a kezébe kerül a városvezetés! Nyilvánvalóan nem tagadom és nem tagadtam el soha, hogy Fidesz-KDNP szimpatizáns vagyok! Az én kialakult értékrendszerem nagyon közel áll ezen párt által képviselt fontos értékrendhez és annak megőrzéséhez benne értendő hagyomány tisztelethez. Még valami, sőt büszkén vállalom, hogy rendszerváltás óta vagyok fidesz szimpatizáns, és ezidő alatt csupán egyszer egyetlenegyszer szavaztam helyi szinten másként amit meg is bántam! Nagy hiba volt. Ezért javaslom nagyon gondoljuk át kire húzzuk be az X-et, fel kell tudni ismerni az igaz szavakat, ne engedjük magunkat becsapni. El kell menni szavazni! Erről jut eszembe voltál szavazni Eszemiszom? Ott bent a szavazófülke magányában lesz időd még egyszer átgondolni kire húzzad be az X-et. Ne habozz, menj el és szavazz, hozd meg a döntésed, ne hagyd hogy mások döntsék el helyetted a városvezetés felállását.
Üdv.

 

Hapcika

eszemiszom -

2014.10.12. 08:40:42

Nyugodjunk már le!! Látom te is abba a kategóriába tartozol aki istenként imádja a fideszt ezért akármilyen józansággal akarjuk felvilágosítani nem enged a hülyeségeiből...Te bíz tovább a fideszben és fogadd el, hogy a többség nem akar!

Kotivi!

hapcika -

2014.10.11. 22:28:31

Nahát, kételkedsz a baloldali pártok baloldaliságában? Persze nem csoda, ha egy baloldali sem tud már kiigazodni a baloldalon a hatalmas káoszban. Miről is beszélsz a baloldali értékrend említésekor? Nekem egyből eszembe vágódik, a szociális juttatások drasztikus megnyirbálása, megszámlálhatatlan rezsiemelések sorozata, 13. havi nyugdíj elvétele, devizahitelek megemelése, élelmiszerárak megnövekedése, áfák megemelése, önkormányzatoktól forrás elvonások, magyarokra a megszorítások megszorításait pakolták teherként…stb.
Soha Abonyban még nem nyert baloldali érzelmű polgármesterjelölt, pedig 4 évente próbálkozott az abonyi mszp, egyedül csak függetlenség mögé bújva fordulhatott elő mint ismertes.

Kotivi!

hapcika -

2014.10.11. 22:24:27

Ki beszélt itt osztogatásról? Egyedül te. Mit fizetsz te meg többszörösen adósságátvállalás után? Igazi baloldali vagy az már egy biztos! Orbán fóbiádat kezeltetned nem ártana.
Nem azt mondtam, hogy nem kellenek az uniós pályázati pénzek, naná hogy kellenek hisz a magyarok az uniónak befizetett adóikból kapnak vissza.

 

Eszemiszom!

hapcika -

2014.10.11. 22:19:56

Elvárom, mint egyszerű választópolgár ha uniós pályázati pénzekből valósulnak meg településeken építkezések akkor azt úgyis adják elő a helyi közvéleménynek és ne hagyják hogy emberek abban a hitben maradjanak, mi épült 4 év alatt egy polgármester vezetése alatt. Mert azért lássuk be, uniós pályázati pénzekből megvalósított építmény nem a polgi érdeme, mégcsak a pályázatot sem ő írta. Ne ő szakítsa le a babérokat választások idején, ugyanis a település nyert uniós pályázatot nem a polgi.

hapcika

kotivi -

2014.10.11. 19:54:03

Nem vagy tisztában azzal, hogy az adófizető pénze hová kerül és mi marad itt. Sajnos olyan szabályozások születtek melyek anyagilag nem sok teret biztosít, hogy saját pénzből sok mindent lehessen létrehozni. Ami az adósság átvállalását illeti, megfizetjük mi azt lehet hogy többbszörösen. A semmiből nem lehet osztogatni.

Ami pedig az Úniós pénzeket illeti ki kell használni a lehetőségekhez mérten és ha meglévő pénzeket olyan önerőkre használjuk ahol az Únióbl kapunk hozzá 4-5 szörösét akkor így jó.

chj

eszemiszom -

2014.10.11. 19:47:05

Hajrá emberek!! Szerintem aki nem erre a (megvalósítható) programra szavaz az Abony ellen van!

Nem értelek hapcika!

kotivi -

2014.10.11. 19:45:54

Én is világ életemben amióta tudom mit jelent a balodaliság baloldaki vagyok. Ez nem azt jelenti, hogy akkor rohanok valamelyik baloldali párthoz. Akik ma Magyarországon balodali pártot "működtetnek" nem biztos, hogy 100%-osan azok is.

Ami viszont egy baloldali értékrendű ember egy baloldali párt támogatását illeti  mi kivetni való van benne. Egy balodali párt nemigen fog jobboldali beállítottságú embert támogatni. Ez a támogatás nem Dr. Romhányinén múlik, hanem a baloldali párt stratégiáján.

Ugyan a helyi politikában előfordult már ilyen látszólag fura eset, de ez nem Abonyhoz hasonló településen.

Hapcika

eszemiszom -

2014.10.11. 19:45:05

Mondj egy olyan fideszes városvezetőt aki semmit sem vitt végre uniós pénzből??? Pl Szolnoktól 30milliárdot vállaltak át!! Ezeket a pénzeket meg kell nyerni... nem sorsolással döntenek, hogy ki kapja! Az pedig, hogy megnyerünk egy pályázatot szerintem nem kellene szégyelnünk... egyébként történtek önerős beruházások is ;)

Még egy kérdés?

hapcika -

2014.10.11. 19:41:30

Miért a szomszédoknak kellene felvásárolni eladó házakat? Jobb helyeken kérem szépen a helyi önkormányzat vásárol eladó házakat településen belül.

Mit tud felmutatni Abony

hapcika -

2014.10.11. 19:36:15

Nem minden az építkezés, ami uniós pályázatok útján a városba érkezett, Abony hitelekből fedezett önrésszel járult hozzá saját erőt így biztosítva, nem mindegy hogy minden apró dologra pénzt az államtól kapnak, mit ért el a baloldali érzelmű független városvezető és mit ad a város a lakosoknak saját erőből amihez nem kap sem uniós sem állami pénzt? Sajnos felmutatni nem tud semmit ilyen téren a város. Nem olvastam sehol, hogy saját erőből az abonyi adófizetők pénzéből valaha valami is épült vagy csak felújítva lett volna a városban. Orbán kormány átvállalta Abony város adósságát, sőt még vissza is kaptak állítólag több mint félszáz milliót, akkor miért nincs ennek látszata a lakosság számára magától az önkormányzattól ennyi idő után sem? Síri csend honol e téren.

beismerés

hapcika -

2014.10.11. 19:28:43

Végre eljutottunk odáig, hogy a polgármesterasszony beismerte nyilvánosan baloldali érzelműségét,  mint függetlenjelölt.
Miután abonyi mszp párt támogatását viseli, akkor nem független, hanem el van kötelezve a párt felé. Ezért fogadom fenntartással a függetleneket. Igazán a szó szoros értelmében nem vagy alig létezik igazán független. Minden embernek van értékrendje ami alapján éli mindennapjait, neveli gyermekeit, megítél bizonyos dolgokat, véleményez..stb .
Többpártrendszerben pártok közül választhatunk, avagy függetlenek közül szemezgethetünk szóval szimpatizálhatunk valamelyikkel, de itt is előjön mi alapján tesszük? Természetesen a mi saját fontosnak tartott értékrendünk vezérel ebben is, elsősorban azt keressük mi az, amivel jobbítani tudnak sorsunkon, mit képviselnek, mennyiben érinti családunkat, családbarát vagy család romboló értékeket képviselnek, helyi szinten mennyire terjed ki a figyelem a lakosok megértésére, kéréseire …stb.


Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok