Mi Abonyunk - Abony vendége volt Rétvári Bence miniszterhelyettes: Kormányzóképes az abonyi szövetség
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.09.16. 19:16

Rétvári Bence parlamenti államtitkár és miniszterhelyettes volt Abony városának vendége, aki szeptember 16-án sajtótájékoztatót is tartott a Fidesz- KDNP kampányirodájában. Ő a Kereszténydemokrata Néppárt és a Fidesz tagja. 2010-től a KDNP országos alelnöke. Rétvári Bence végigjárta Magyar Gábor polgármester jelölttel Abony oktatási intézményeit, találkozott Gulykáné Gál Erzsébettel, az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnökével, és rendhagyó történelem órát tartott a fiataloknak. Utóbbi témája az államigazgatás, és az ezzel kapcsolatos döntéshozatal volt. Szerinte egy diplomás számára ugyanolyan fontos a politikai tájékozottság és a magas szintű politikai vitakultúra, mint az, hogy a szakember otthon legyen kulturális és sport témákban.

A sajtótájékoztató elején Dr. Magyar Gábor bejelentette, hogy szeptember 24-én tart programismertetőt. Szerinte nagyon fontos, hogy a fiatalság céltudatos, korrekt szellemű nevelést kapjon. Elmondta, hogy nem öncélú a helyi gazdaságfejlesztési és munkahely teremtési program, mert a végcél hogy ennek az legyen a hozadéka, hogy helyben képezzék a munkaerőt, majd helyben tudjanak elhelyezkedni a fiatalok. Bízik abban, hogy mindehhez komoly gazdasági segítséget kapnak a kormánytól.

 

 

Rétvári Bence miniszterhelyettes elmondta, hogy sok oktatási intézményt megtekintett a városban, konzultációt folytatott helyi szakemberekkel. „ Úgy gondolom, hogy Dr. Magyar Gábor a legjobb polgármester jelölt. A mostani választás tétje az összefogás, hogy a magyarok együtt sikeresek legyenek. A cél, hogy az ország sikereiből Abony is részesedjen. 2013. óta a hazai gazdaság pozitívan nő, ez a tendencia negatív, - 7 %-os volt a Bajnai- Gyurcsány kormány idején. Jelenleg több, mint négymillióan dolgoznak Magyarországon, az adófizető állampolgárok száma is jelentősen nőtt. Nem az a cél, hogy a vidéki fiatalok Budapestre, majd külföldre menjenek dolgozni. Németországi statisztika szerint tömegesen jönnek vissza dolgozni Magyarországra a fiatalok. Az, hogy a KLIK tartja fent az iskolákat, esélyegyenlőséget biztosít. Mindenhol. A cél az volt, hogy ne az egyes önkormányzatok anyagi helyzete és a szülőhely határozza meg az iskolák minőségét. Eléték, hogy ne legyen ezen a téren elmaradás. Ugyanolyan szintű az oktatás Abonyban, Budapesten, Győrben, vagy Nyírbátorban. A jobb élet lehetőségét kínáljuk, az életvitelhez megfelelő műveltség megszerzésének egyenlő esélyét. Ehhez együttműködésre és összefogásra van szükség, az önkormányzat, a KLIK és a kormányzat közt.

 

Erős szövetségben vagyunk Abonyban. Kormányzóképes ez a szövetség. Dr. Magyar Gábort, és családját, szüleit, rokonait mindenki ismeri. Gyógyított, itt tanult, mindenki tudja, hogy mit tett korábban a településért, hogyan gazdálkodott, gyermekeit hogyan nevelte, indította el őket útjukra. „ – zárta szavait a miniszterhelyettes és arra buzdított mindenkit, hogy ne osszák meg a szavazataikat, csak rájuk szavazzanak a helyi és megyei önkormányzati választások alkalmával.

Lőrinczy Veronika

 


 

Politika:
FIDESZ   
 13 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?

Ön melyik képviselőjelöltre szavazna a 6-os választókerületben?

Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 4-es választókerületben?

Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 2-es választókerületben?

Zágráb Nándor a Jobbik országgyűlési képviselő jelöltje a választókerületben

Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 7-es választókerületben?

Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 5-ös választókerületben?

Ön melyik képviselőjelöltre szavazna a 3-as választókerületben?

Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 1-es választókerületben?

Közadatok Antal- Láng Edináról- III. rész

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Voksidő

ősabonyi -

2014.09.20. 06:03:44

Tegnap még olvastam itt egy szöveget, mára az eltünt, egy "abonyfia" nevű bejegyző tette. Mi volt a kifogás ellene? Egyetlen trágár szó, hamis állítás nem volt benne emlékezetem szerint. Csak vélemény, ami nem egyezett itt többekével. Az miért baj? Nem írta senkiről, hogy őrjöng, csak mert az a másik leírt valamit, a főszerkesztő ugyanis ilyen oldalvágást tett a válaszában. Azt lehet? Szerintem ez nincs rendben és ezzel a függetlenség erősen csorbul! Gondolom hamarosan engem is kitilt a magát veroniq néven jegyzó szerkesztőnő, mert én sok mindenben abonyfiával értek egyet. Magyar Gábort itt erősen gyalázzák, azok a bejegyzők maradhattak. Nem ez a kettős mérce?

Kire is szavazzak?

Süllő -

2014.09.19. 19:55:45

Szutyok önkormányzati választásoknál ilyen minősíthetetlen módon nyírni egymást, több mint vicc.  Ha ez nálunk így folyik, képzelem mi lehetett szegény skótoknál, pedig ott valami tét is volt...{#emotions_dlg.boss}  Mindenesetre szívesen megismerném abonyfiát, hasonlót érdek vagy alázat nélkül emberfia nem tesz...{#emotions_dlg.facebeard}

 

Magyar Gábor

K Marci -

2014.09.19. 14:57:03

Magyar Gábor 2008-ban még lelkesen szervezte a Kurultajt. 2010-ben egy ellenrendezvénnyel megpróbálta eltéríteni (MOGY). Onnan kezdve minden évben MOGY szervező volt, ahol a FIDESZ kormányzatot és a Kurultaj szidták.

És most fikázza (ld. 08.11-i cikk), mert nem kapott névre szóló meghívót?

És most FIDESZ jelöltként indul (nem a lakóhelyén persze)?

Egy igazi képmutató érdekember, aki imád másokat kioktatni, de ha a családi életét vagy a gazdaságát megnézzük, semmi példaértékű nem található ott. Sőt...

 

 

Magyar Gábor

abonyfia -

2014.09.19. 14:32:38

Hát ha már tegeződünk, akkor, tudod főszerkesztő hölgy más dolog jól írni, meg írni. Más dolog szerkeszteni és jól szerkeszteni. Más dolog korrektnek lenni és más dolog azt hangoztatni. Soroljam?  De nem akarlak meggyőzni, mert nem is lehet. Tisztességtelen volt az eljárás a szavazás dolgában és hisztizhettek itt ti azért, mert ez nekem és másoknak nem tetszett. "nagyzs" nyilván a cimborai kör tagja, hiszen gyalázkodásról beszél illetve arról, hogy itt senki sem gyalázkodik. Csak éppen orientál egy sunyi kérdéssel az oldalon a drága veroniq. És persze őrjöngök, drága főszerkesztő?  Néhány megjegyzés nálad már az őrjöngés? Csupán még annyit: lehet érteni és lehet megérteni ezt a nyelvet. Isten őrizz, hogy ilyen szakmai tekintélyt, mint te inspirálni merészeljek. Annyira nem tartom magam, mint te magad. Gondolod, hogy megverne téged valaki? Honnan veszed? Vagy úgy érzed, hogy esetleg...? A bunyó leginkább ott történik, ahol iszogatnak a népek. Te jársz ilyen helyekre?  Mert ha igen, akkor persze előfordulhat minden. Akkor együtt éreznék veled. De senki nem akar téged bántani azok közül, akik nem értenek veled egyet. Senki. Akiben szándék van, megteszi, ha nem provokálod is. Vannak ilyenek. egyszerűen el kell kerülni őket.

 

" mögmondtam "

veroniq -

2014.09.19. 10:18:51

Kedves abonyfia! Megmondtam, a kampány előtt, hogy egyetlen jelöltről sem fogok írni semmiféle rosszat. Ehhez tartom magam, most kampány van, nem fogok beleavatkozni a folyamatokba. Azt követelni, hogy valakiről, pontosabban az egyik jelöltről írjanak rosszat és ledagadtozzák, nagyon buta gondolat. Azért nekem esni, mert egy szavazásnál volt egy olyan lehetőség, hogy " Kicsoda Dr. Magyar Gábor ? " nagyon durva, és nagyzs-val egyet értek, hogy ez egy hiszti részedről. Mi lett volna, ha tényleg rosszat írok? Megvernek?

 

Minden párt rendezvényéről azt fogom írni, ami ott elhagzott, tettem ezt a fenti cikk esetében is. Ma Ujhelyi István fórumára is elmegyek, természetesen. Ha lesz rá lehetőség egy szavazás keretében oda fogom biggyeszteni azt, hogy " Kicsoda Romhányiné Dr. Balogh Edit ? "

Ez tervben volt, nem te voltál az, aki erre inspirált.

Részemről a  téma lezárva, lehet tovább " őrjöngeni ".

Köszi: Veronika

 

No

nagyzs -

2014.09.19. 09:56:45

Szerintem itt senki sem gyalázkodik csak te hisztizel abonyfia. Az idegeskedésedet pedig megértem. A közvélemény többsége a polgármester asszonyt támogatja. Nem állítom, hogy polármesterasszony mindent jól csinál és ő a legalkalmasabb. De MG-t presztizsét erőteljesen lerontja a támogatói köre, a képviselői tevékenysége. Én leginkább azt sajnálom, hogy a válaztásokon csak ők méretik meg magukat (Jobbikos jelöltet hagyjuk).

Magyar Gábor

abonyfia -

2014.09.19. 07:31:32

Baloldali érzelmű ember vagyok. Ennek ellenére nagyopn tetszett Rétvári Bence előadása és azt gondolom, hogy szavazáskor mégis a Fidesz-KDNP jelöltjére voksolok majd. ( Ez legalább annyira igaz, mint amennyire Anna2 jobboldali...) Magyar Gábor és csapata hamarosan bemutatja programját. Talán föltűnik a lap szerkesztőjének, hogy miféleképpen gyalázzák a bejegyzők a ppolgármesterjelöltet. (Csak az egyiket, persze, hiszen a lap független.) Nekem tetszik, hogy barátai nem veszik föl ezt a kesztyűt és nem kezdik el a kövér polgi néni tekintélyes súlyfölöslegét piszkálni. Nem macerálják azért, hogy úgy öltözik, mint nagyanyáink. Szóba sem hozzák, hogy tűrhtetlen a modora, hogy hazudott néhány hónappal ezelőtt csak azért, hogy védje magát. Az is tetszik, hogy ők magukkal foglalkoznak és nem a többi párttal. Az is tetszik, hogy nem küldték el melegebb éghajlatra ennek az újságnak a főszerkesztőjét, amikor kifejezetten gusztustalan kérdéseket tett föl egyetlen jelölt személyére és ha már ízléstelen volt, nem folytatta a többivel. Mondjuk Romhányiné Balogh Edittel...Micsoda függetlenség! Bravo! Szóval nekem tetszik mindez és nem tetszik, ahogyan a lap viszonyul az eseményekhez. De hát ez egy szabad ország.

Értem

nagyzs -

2014.09.18. 08:19:48

Akinek a véleménye nem tetszik napraforgó barátunknak, annak messze van Európa! Hát kb ennyiről szól az MG-s poltika.

Európa messze van!

napraforgo -

2014.09.17. 20:57:32

A hozzászólásokból megállapítható, hogy  sokak szerint a jó fésült, "snájdig" kinézésű csaló, rabló emberek különbek mint a kritizált MG. Aki ezt állítja , talán a pszihológiai alapfogalmakat kérdőjelezi meg. A honlap "függetlensége" pedig korábbi hozzászólásommal vág egybe:tisztázni kellene ezt a fogalmat az értelmező szótárt fellapozva. A gyűlöletes kommenteket nem minősítem, mert arra sem érdemes! IGEN MESSZE VAN EURÓPA, a csipkerózsika álom pedig még mindig igaz kedves kommentelők......

Megyőzött Rétváry?

Anna2 -

2014.09.17. 11:03:58

A családommal együtt  jobboldali érzelműnek vallom magam, és mindig is az elvhűség jellemezte tetteinket. A közelgő  helyi választáson azonban sajnos nem tudom a kormányzópárt helyi képviselőjelöltjei mellett letenni szavazatomat, mert a hitelességük megkérdőjelezhető !  Erről nem tudott meggyúzni ez a jó modorú kedves Rétvári  Bence sem!

"A FIDESZ-KDNP szövetség lényege az, hogy az örök értékekhez, a kereszténydemokráciához és ennek a filozófiájához „perszonalitás, szolidaritás, szubszidiaritás, közjó” azaz a keresztény értékekhez a KDNP horgonyozza ezt a szövetséget,"- Mondotta Dr Semjén Zsolt

Egy kis segítség az értelmezéshez:

A perszonalitás a modern kereszténydemokrácia emberről vallott felfogása... A személyiség-elv szerint az ember nem pusztán biológiai és szociális, hanem spirituális és erkölcsi lény is, akinek adott az erkölcsi döntés szabadsága, és az önreflexió lehetősége.

A szubszidiaritás elve az, amely partnerré teszi az egyént az egészsége megőrzésében, és anélkül teszi érdekeltté az öngondoskodásban, hogy csökkentené biztonságát.

Hajléktalan

kotivi -

2014.09.17. 09:37:24

Ha ez az ember leülne hozzám egy asztalhoz tárgyalni nem is tudom mit tennék.

Mint egy hajléktalan mert Abonyban az is, nincs rendes lakása itt csak egy mondvacsinált hely a papírjain.

Szegény Évike nénit sajnálom, nem hiszem, hogy jó szívvel gondol arra ami most a fia körül történik. Legalább Ő hatna rá, menjen haza!

Tényleg!

nagyzs -

2014.09.17. 09:15:36

Ki az a Magyar Gábor?

szavazás

abonyfia -

2014.09.17. 06:17:49

Másutt már megtettem ezt a bejegyzést, csak válasz nem érkezett még a főszerkesztőtől. Hátha itt észreveszi.Már amennyiben valóban független volna ez a felület és annak szerkesztője.

"Csak vártam, csak vártam, hogy a főszerkesztő tovább halad a függetlenség útján és hamarosan újabb megszavazható kérdést (kérdéseket) tesz föl. Egyelőre csak magyar Gábort érte a megtiszteltetés, hogy megszavazható például az a független kérdés: Ki az a Magyar Gábor? Ez egy teljesen korrekt, független kérdés...Nos, én tettem egy próbát és kilenc embert szólítottam meg a városháza előtti téren. Tudom, a kilenc nem túl reprezentatív, ahogy ez az itteni szavazás sem. De. A kilencből nyolc tudta, ki az a Magyar Gábor. Mi több, négyen még azt is, hogy az édesapja volt a nevelőotthon igazgatója. Öten azt is, hogy hatalmas termetű, azt is, hogy szeretne hazaköltözni, ketten azt is, hogy a gyerekei lépnének az örökébe a praxisban és a gazdálkodásban. Ennyire nem ismerik Abonyban Magyar Gábort. Várom tehát, hogy a többi jelölt is sorra kerüljön a szavazáson. A még regnáló polgi néni esetében például egy ilyen korrekt kérdést is elrejtenék: Szép nő-e Romhányiné Balogh Edit? Csak a függetlenség miatt, csak a korrektség kedvéért. A távolságtartás miatt."


Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok