Mi Abonyunk - Térségi polgármester jelöltek: Nem lesz meglepi
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7055, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.07.08. 14:42

Nem hivatalos információink szerint a Fidesz- KDNP a jól bevált régi motorosakat jelöli, illetve támogatja kistérségünkben az őszi önkormányzati választásokon. Változás csak három település esetében lesz. Csemőben a polgármester, Bartha Alajosné nyugdíjba vonul, helyette egyik lánya indul. Neki viszont nem lesz túlzottan egyszerű a dolga, mert indul Dr. Lakos Roland is, aki korábban a településen közismert jegyzőként hosszú éveken át dolgozott. Cegléden megüresedett a polgármesteri szék, miután az országgyűlési képviselőséget elnyerte a jelenleg még regnáló polgármester, Földi László, helyette Takáts László lesz a FIDESZ- KDNP jelöltje. Abonyban nem Fideszes polgármester van jelenleg pozícióban, a jelöltség várományosa Dr. Magyar Gábor, akinek személyét még hivatalosan nem jelentették be.

 

Nagykőrösön marad a jelölt Dr. Czira Szabolcs, miután nem ő lett a körzet országgyűlési képviselője, Törtelen ugyan volt egy kis hezitálás, de végül Godó Jánost indítja pártja ismét, Jászkarajenőn és Kőröstetétlenen maradnak a régi jól bevált „ seprűk „, nem hoznak újakat. Mind Palya István, mind Pásztor Imre remekül teljesített az elmúlt négyéves ciklusban. Újszilváson és Ceglédbercelen inkább függetlenként pozícionálható a két polgármester, de ennek ellenére munkájuk elismerésenként melléjük áll majd a kormánypárt. Mind Petrányi Csaba, mind Török József jól együtt tudott működni más színű ország vezetéssel is, de diplomáciai képességeiknek köszönhetően hatalmas fejlődésen mehetett keresztül a két település az elmúlt években. Kocséron értelemszerűen marad Bodnár András, aki kiválót produkált a fideszesek szemében, és befutó lehet az újbóli megyei képviselőségi posztra is, mert pártja előkelő helyen jelölte. Nyársapáton Kiss Miklós lesz az újbóli induló. Nem csak ő, hanem fia, Kiss Miklós Zsolt is „ jobban teljesítettek „ kormányzati szemmel, hiszen ez utóbbi mezőgazdasági szakembert kiemelte a párt, és államtitkárként tevékenykedhet.

Amennyiben minderről lesznek hivatalos információink, megosztjuk Önökkel. Cegléden már biztos, hogy Takáts László lesz a jelölt, ezt bejelentette Földi László.

Politika:
FIDESZ   
 3 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Közadatok Antal- Láng Edináról- III. rész

Közadatok Antal- Láng Edináról- I. rész

Egyhangú igen az abonyi műjégpályára! Szép volt!

A helyi Fidesz elnök, Balangó László NEM vállalja, hogy beüljön a képviselő- testületbe

Abonyban 1341 Fideszes is Pető Zsoltot támogatta!

Közadatok Antal- Láng Edináról- II. rész

Közlemény az abonyi Jobbik alapszervezetéről- Szeremi Anikó feloszlatta

Ők készítik majd elő a döntéseket: Abony Város Bizottságainak tagjai értünk dolgoznak

Október 28-án megalakul az új abonyi képviselő- testület: Ünnepélyes eskütételek, illetmények, alpolgármester

Egyedülálló eredmény a város történelmében, ezzel együtt hatalmas a felelősségünk is!- Interjú Pető Zsolt polgármesterrel

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Narancssárga a nyerő szín

pepe -

2014.07.10. 14:45:51

Egy kis rezsicsökkentés és egy kis devizahiteles mentőcsomag őszre és az emberek többsége máris boldogan szavaz a narancssárga dr. Magyarra. Ez van!

Új idők - új emberek kellenek

ortega -

2014.07.09. 11:40:21

Új vicc nincs, tartja a mondás, csupán az újszülöttnek minden vicc új. 

Egy aranyos vicc átírva napjainkra:

Móricka boldogan megy az iskolába. Tanítónéni! Öt FIDESZ-es kismacskánk született! Honnan veszed hogy FIDESZ-es? Kérdez vissza a tanítónéni. Hát narancssárgák. 

Pár nap múlva a tanítónéni megkérdezi Mórickát: hogy van az öt FIDESZ-es macska? Már csak kettő FIDESZ-es, válaszol Móricka. Mi történt, lepődik meg a tanítónéni. Háromnak már kinyílt a szeme. Válaszol Móricka.

 

Én személy szerint megtiltanám, hogy országosan bejegyzett párt bármilyen formában részt vehessen az önkormányzati életben. Rendszerváltásunk legnagyobb (és legtöbbe kerülő) ballépése volt 1998-ban a polgármesterek visszengedése a Parlamentbe. Ráadásul 2006 - 12 között felügyeleti szerv nélkül működtek az önkormányzatok. Ezért az ország még drágán megfizet. 

 

Hogy milyen lesz az önkormányzatiság pár év múlva? Nem bánja-e újrajelölését sok regnáló Polgármester? Erre az idő ad választ. A hatalom mérhetetlen léptékű központosítása folyik. Az NFÜ szétszórása, a Vidékfejlesztés minél távolabb Pesttől elv, és sok sok lépés érdekes kérdéseket vet fel. 

Biztos, hogy a Keresztapa világ Polgármesterei képesek az új idők játékszabályai szerint egyáltalán gondolkodni?

Csemő

ellike51 -

2014.07.08. 23:02:19

Virágünnepe - falunap volt szombaton, ott kapta az idén a falu díszpolgári kitüntetését Bartha Alajosné; akkor jelentette be hivatalosan, hogy nem indul már az idei választáson, nyugdíjba vonul.

Úgy tudom, hogy van harmadik jelölt is, de legnagyobb esélyes mégis a korábbi jegyző dr Lakos Roland.


Szavazás
Ön szerint milyen az abonyi városi kommunikáció?
   
 Kiváló, tudunk mindenről, köszönjük 
 Egész jónak tartom..... 
 Nem jó, semmiről sem tudunk 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok