Mi Abonyunk - Ujhelyi: Teljes foglalkoztatottságot Európának!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 6905, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.04.23. 15:47

Nagykőrös vendége volt Ujhelyi István, az MSZP leköszönt országgyűlési képviselője, a Magyar Parlament alelnöke, aki az Európa Parlamenti választásokkal kapcsolatban érkezett a településre. Ujhelyi igenli EU tagságunkat, annál is inkább, mert az elmúlt hét évben összesen 7200 milliárd forint európai uniós forrás érkezett hazánkba. Elmondta, hogy felelőtlenség és egyben nagy kockázat a belpolitikai érdekekre használni az EU-t, és nem ért egyet azzal a politikával, melyet a Fidesz és a Jobbik képvisel, és melynek eredménye az EU ellenes hangulat. Országjáró körútjának gyakorlatilag első állomása volt Nagykőrös, ahova jelképesen és a tárgyi megtestesülés formájában is egy képkeretet hozott magának szemléltető eszközül. Ez egyben az uniós keretet is szimbolizálja, melyből megvalósultak az elmúlt évek fejlesztései.

Ebben a keretben készít fényképet minden egyes állomásán Ujhelyi István, úgy, hogy abban ő maga, és az Uniós forrásból megvalósult fejlesztések eredményei is látszódjanak. Nagykőrösön a Főtér egy része látható a képben. Ujhelyi István korábban államtitkárként is dolgozott, az MSZP kormányzása idején, és mint elmondta, akkor már megismerte a települést, részt vett fejlesztésekben is, mint például a Kőrösér lefedése, vagy a csatornázási projekt. Az elmúlt években mintegy 10 milliárd EU-s pályázatos forrás került Nagykőrösre. Újhelyi István hangsúlyozta, hogy hazánk az EU-ban ügyesen küzdött meg a versenytársakkal, így jutott nekünk ennyi pénz. Mindezt okosan, barátokat szerezve tették meg annak idején. Véleménye szerint a látványberuházások helyett, mint például a Főtér projektek, munkahelyteremtésre van szükség. Ezt szorgalmazza az EU-ban a szocialista párti frakció is, melynek tagja az MSZP. Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke azt szorgalmazza, hogy számolják fel az EU-ban a munkanélküliséget, mert csakis akkor lehet boldog Európa. Jelenleg 27 millió munkanélküli él az Unióban. Most van arra történelmi esély, hogy az EP-ben az ezt az álláspontot képviselő szocialisták legyenek többségben.

Ujhelyi István lapunknak elmondta, hogy az Európai Parlament gyakorlatilag ugyanolyan elvek alapján működik, mint a Magyar Országgyűlés. Itt is plenáris ülések vannak, bizottságok működnek. „ Olyan döntések születnek, melyek a magyar társadalom életére meghatározó hatással vannak. Az EP egy valódi munkahely, a képviselők oda járnak dolgozni. Hétfőn felülök a repülőre és elmegyek Brüsszelbe, majd csütörtökön hazautazom. Én azt gondolom, hogy a magyaroknak pártállástól függetlenül is együtt kell tudniuk működni bizonyos kérdésekben, ha a magyar érdek ezt kívánja. Verseny van a forrásokért az egyes országok között, sokszor születnek olyan döntések, amikor egy másik tagállamnak valami kedvezőbb, mint hazánknak. Mindenkire jellemző, minden nemzetre, hogy csatároznak a különféle pártcsoportokba tartozó EP képviselőik, ez nem magyar jelenség. „

Ujhelyi István kérdésemre elmondta, hogy tisztában van azzal, hogy politikai ellenfeleik minden héten be fognak dobni valamit, ami a lejáratásukat segíti elő. Így van ez a 2 milliárdos adóssággal is. Sajnos ezek a hírek olyan üzenetet hordoznak a választók felé, hogy nem érdemes a szocialistákra voksolni. Mindezek ellenére Ujhelyi István kéri, hogy menjenek el szavazni az EP választásokon, és ő személy szerint mindent meg is tesz annak érdekében, hogy saját szavazóbázisát mozgósítsa. Ezért járja az országot.

Ujhelyi István sok egyéb érdekes témáról is beszélt. Elolvashatják a Heti Hírek nyomtatott lapszámában. Többek között azt is, hogy miért mondott le országgyűlési képviselői mandátumáról és cserélte fel EP-s indulással, és azt is, hogy az EP tagok mit gondolnak hazánkról, és Felcsútról.

Lőrinczy Veronika
 

Politika:
MSZP   
 1 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Abonyi Polgári Egyesület: Ők is indulnak az őszi választásokon?

Jávor: az MSZP-Párbeszéd súlyos vereséget szenvedett

Elsöprő Fidesz győzelem várható- A Jobbik és MSZP azonos szinten van a DK-val

Földi lény: Képviselőnkről, másképpen

Az IMPERIÁL FC csapata nyerte a jubíleumi, XX. SZEGFŰ KUPÁT

Hatalmas győzelmet aratott a Fidesz-KDNP az EP-választáson

Nézőpont: Az ellenzék biztosan újratárgyalja az önkormányzati választás terveit

Hamis aláírások gyűjtésével vádolja a Mi Hazánk a Jobbikot

Ön már várja az önkormányzati választásokat?

Ön szerint ideje lenne gyökeresen megújulnia Abony városvezetésének?

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Egy korszak lezárult.

ortega -

2014.04.24. 14:06:25

Ha nem vigyáz az MSZP rövidesen törpe párttá növi ki magát. Semmivé lesz az MSZP - FIDESZ 2003-as 1/3 - 2/3-ad paktum. Ahol a játszóteret (nevezetesen az országot) egymás között felosztották.

 

Egyik oldalról a FIDESZ mérhetetlen tőke és hatalom étvágya semmisnek veszi a nyílvánosan amúgy sem elismert paktumot. Lenullázzza az MSZP-t. 

 

A másik oldalon létrejött egy generációs párt. A Jobbik. Egyre kevesebben vannak benne, akik jól mutatttak munkásőrruhában is (nem csak díszmagyarban), és egyre inkább hallani a fiatalság racionális érveit. (Már azét a kevését, aki még nem ment el külföldre).

 

A hatalmi harc új dimenzióba érkezett a FIDESZen belül. Már most, az önkormányzati választások előtt nyírják egymást. Elég az ívóvíz minőségjavítás százmilliárdos átcsoportosítása az önkormányzatoktól a kormányzati (hozzá közel álló) szervekhez. És ez csak a kazdet. Az EU pénzek elosztásán bűvészkedő NFÜ-t a választás előtt szüntették meg. Évi ezermilliárdos pénzcsap került új kezekbe. 

 

Lehet találgatni: mi jön.


Szavazás
Ön már várja az önkormányzati választásokat?
   
 IGEN nagyon! 
 Nem érdekel a választás! 
 NEM! Minek lesz az?  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok