Mi Abonyunk - Dr. Horváth Melinda: Tisztesség, emberség, fenntarthatóság
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7510, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.04.04. 10:55

Dr. Horváth Melinda az Élőlánc Magyarországért Pest megye 12.vk. jelöltje -  Horváth Melinda vagyok, orvos, pszichiáter. A férjem pedagógus, a nagykőrösi főiskola elindítója volt. Hosszabb ideig itt, majd a gyermekvédelemben dolgozott. Nagycsaládosok vagyunk, négy már felnőtt fiunk van és egy fél éves unokánk. Szolnokon nőttem fel, apám abonyi származású. 1990 után családommal több évig Nagykőrösön laktunk, 2000-től Cegléden élünk. A környékbeli kifejezéssel "gyüttmentek" vagyunk, valójában ide települtek. A ceglédi a pszichiátriai gondozóban és a családsegítő központban is dolgozom. Jól ismerem a környéken élő emberek társadalmi problémákkal összefüggő gondjait. Szegénység munkanélküliség, eladósodás, alacsony és sokszor ki nem fizetett munkabérek, megalázás, hosszú munkaidő, ingázás,diszkrimináció, atomizált vagy szétzilált családok, közösségek, egymás támogatásának hiánya, bizalmatlanság, félelem. Közöny és reménytelenség, az állapotainkon változtatni nem lehet. Sokszor lehet ugyanezt hallani nemcsak a rendelőben, hanem az utcán is.

 Munkatársa vagyok a szenvedélybetegekkel foglalkozó Kékkereszt Egyesületnek is és 2008 óta tagja Lelki Egészség Fóruma civil szervezetnek. A közösségi szemléletű társaságunk most az országos lelki egészség stratégia kidolgozásának egyik résztvevője. Ennek nyomán tavaly ősztől a családsegítős munkatársaimmal Cegléden is elkezdtünk mozgolódni. A városban dolgozó humán szakembereknek rendszeres fórumot és munkacsoportot szervezünk a helyi lelki egészségvédelem és a függőségek megelőzése érdekében.


Alapító tagja vagyok az Élőlánc Magyarországért ökológiai pártnak. Az Élőlánc 2005-ben a budapesti traktoros gazdatüntetés után alakult, az itt résztvevők és a fővárosi környezet és városvédők találkozásaként, a vidék és a város összefogását, együvé tartozását, közös , egymással összefüggő érdekét képviselve. Nem a nyugat-európai mintára, a baloldalhoz kötött zöldpártok nyomvonalán,”környezetvédőként”. Az ökopolitika az nemcsak a környezetvédelmet jelent, hanem egy társadalompolitikai programot is. Felhívja a közfigyelmet, kiáll a legkiszolgáltatottabb csoportok , a közszolgáltatások , a családi gazdaságok ,a kistelepülések érdekében, helyi értékeink, közösségeink és az emberiség közös szellemi vagyona védelmében a mostani gazdasági uralommal szemben és alternatívát kínál. Cél: ott lenni és beleszólni a döntésekbe.” Nem jobb vagy bal oldalon vagyunk , hanem elől.”( www.elolanc hu. és a választásokra készült Élőlánc újság.) Programunk egy egységes és teljes szemlélet váltó program. A társadalom és gazdaságpolitika elválaszthatatlan. Arra van szükség, hogy a társadalmat szolgálja a gazdaság. A fenntarthatóság elve kényszer is , de egyben utat is mutat egy mostaninál igazságosabb, élhetőbb világ felé.


Az Élőlánc Magyarországért és a vidékstratégia készítő Ángyán József alapította Tisztesség és Emberség Szövetsége támogatásával országosan kilenc jelölt indul, köztünk olyanok, akik mára országosan ismerten, bátran kiálltak fontos ügyek mellett. Horváth András, a Nemzeti Adóhivatalról szóló zöld dosszié elkészítője (nagy adózók által elkövetett áfacsalások összege több mint 100 milliárd forint/hó ,ez évi 250 ezer forint/fő), Léhmann György ügyvéd, aki 800 devizahiteles ügyét viszi ingyen és Ács Sándorné, a megszüntetésre ítélt és a fennmaradásáért küzdő Kishantosi vidékfejlesztési központ és mintagazdaság egyik vezetője .

 

Az Élőlánc a jelölteknek csak háttértámogatást nyújt, nem parlamenti gombnyomogatásra kötelez. Mindenkinek a képviseletre a saját közösségével kell szerződni és az ügyeiket felvállalni. Képviselőként szeretném a mindennapi tapasztalataimat, szakmai tudásomat és közéleti ismereteimet környezetem javára fordítani. Ez jelenti az itt élők valós problémáinak és érdekének képviseletét, a helyi gazdaság ,kultúra és a közösségi önrendelkezés megerősödésének elősegítését, a korrupcióval és az erőszakkal szembeni fellépést. Az országot érintő döntésekben a hazai érdek és a fenntarthatóság elvének felelős és következetes érvényesítését.

Nagy reményekkel fogtunk bele a választásokba. Már az ajánlások idején beleütköztünk ,de nem keveredtünk bele az országszerte gátlástalanul folyó csalásokba A választások tisztasága érdekében a Kúriához és a Legfőbb ügyészhez fordultam, eredménytelenül. Az ország ott tart, hogy a mai napig a tömeges és nagyon durva visszaélésekkel szemben semmilyen intézmény és senki sem lép fel a tisztesség alapján és hatékonyan. Úgy ,hogy azok a kellő sürgősséggel kivizsgálásra kerüljenek és helyreálljon a kibillent jogrend. Egyenlőre nincs felelős és nincs következmény sem. Az utóbbi további csalásokra ösztönözhet.

 A Pest megye 12 vk-nek ,Dél-Pest megyének már van egy, a Jobbik pártlistás 3. helye alapján a következő parlamentben is biztosan ott ülő képviselője. Lesz-e másik is és valamelyik mostani polgármester, a ceglédi vagy az abonyi kerül-e be vagy az emberek azt mondják, hogy nem kell a „csak a” Fidesz sem a „kormányváltók”, a „folytatjuk vagy a múlt”, hanem tudnak másra is szavazni, bizakodva valamilyen lehetséges és szükséges változásban. A jelenlegi választási matematika szerint és a jelölteket tekintve a következő országgyűlésben túlnyomóan fideszes képviselők és férfiak lesznek. A Fidesz többsége biztos, de tegyenek róla, hogy ne csak fideszesek jussanak be egyéniben és küldjenek nőket is a Parlamentbe!


„Senki sem követhet el nagyobb hibát, mint az, aki azért nem tesz semmit, mert amit megtehet, az kicsiny.”
Lehet tisztességes a politika? Szerintem, igen!

HM


Ez a cikk elérhető a facebook-on is. facebook.com/okocegled
Legyen szíves, adja tovább.

Az Élőlánc honlapja IDE kattintva elérhető

A TESZ honlapja ITT található

Választási csalások, választási túlkapások - miért nem lehet ellenük tenni?

Másolások százasával, hamis aláírások, adok- veszek gátlástalanul. 40 íven minden második embernek elcsúszott az anyja neve, mégis indulhat a jelölt és erre senki sem reagál. Ötösével vagy tízesével állnak össze a pártok, közösen másolgatnak és jó részük listát is állít így. Ha valakinek visszaéltek az aláírásával , nem tehet semmit, még a saját adatait sem kérheti ki. Egy nő utólag tudja meg, hogy egyik pártnál ő is jelölt volt. Több száz szavazó költöztetésére is van gyanú egy pesti kerületben A Fidesz aktivisták a rezsicsökkentő listájukkal minden korábbi aláíróhoz bekopognak,” egy szavazat sem veszhet el”. Az emberek a munkájukat és a segélyüket féltik, nem mernek mást mondani.

 

Önök a cikkben fizetett politikai hirdetést olvashattak, az ÁSZ listán közzéadottak szerint

Politika:
 1 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Közadatok Antal- Láng Edináról- III. rész

Közadatok Antal- Láng Edináról- I. rész

Egyhangú igen az abonyi műjégpályára! Szép volt!

A helyi Fidesz elnök, Balangó László NEM vállalja, hogy beüljön a képviselő- testületbe

Abonyban 1341 Fideszes is Pető Zsoltot támogatta!

Közadatok Antal- Láng Edináról- II. rész

Közlemény az abonyi Jobbik alapszervezetéről- Szeremi Anikó feloszlatta

Ők készítik majd elő a döntéseket: Abony Város Bizottságainak tagjai értünk dolgoznak

Október 28-án megalakul az új abonyi képviselő- testület: Ünnepélyes eskütételek, illetmények, alpolgármester

Egyedülálló eredmény a város történelmében, ezzel együtt hatalmas a felelősségünk is!- Interjú Pető Zsolt polgármesterrel

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Szimpi vagy de!

gykiss57 -

2014.04.05. 20:15:07

Szimpi vagy de igy nem lehet leváltani az IDIÓTÁT!


Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok