Mi Abonyunk - LEADER számtan
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7980, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.03.21. 20:57

Kistérségünkben a LEADER pályázati források mintegy 60 %-át vállalkozásfejlesztésre költötték, tudtam meg Pásztor Imrétől, Kőröstetétlen polgármesterétől, aki hozzátette, hogy náluk ezzel már megvalósult az a kormányzati szándék, mely ugyanezt arányozza elő a 2014- 2020-as fejlesztési források elosztásánál. „ Ez utóbbinak 6000 mikro- , ki- és középvállalkozás lehet részese.

 

Sajnos a Ceglédi Kistérség nem lesz hátrányos helyzetű, mert a Központi régióban vagyunk, a támogatási intenzitás szolid lesz, 30- 40 %-os,a többi az önerő. A LEADER-ben 100 forintból 60 volt a támogatás. Itt 55-ből 2/3 részben vállalkozásoknak tudtunk segíteni. Így például támogatást kapott egy ceglédi gyümölcsléüzem, a kőröstetétleni piac és az egyik abonyi vadászház felújítására is jut hatmillió forint. „ – mondta el lapunknak Pásztor Imre

Politika:
 11 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Zágráb Nándor a Jobbik országgyűlési képviselő jelöltje a választókerületben

Közadatok Antal- Láng Edináról- II. rész

Közlemény az abonyi Jobbik alapszervezetéről- Szeremi Anikó feloszlatta

Ők készítik majd elő a döntéseket: Abony Város Bizottságainak tagjai értünk dolgoznak

Október 28-án megalakul az új abonyi képviselő- testület: Ünnepélyes eskütételek, illetmények, alpolgármester

Közadatok Antal- Láng Edináról- III. rész

Közadatok Antal- Láng Edináról- I. rész

Egyhangú igen az abonyi műjégpályára! Szép volt!

A helyi Fidesz elnök, Balangó László NEM vállalja, hogy beüljön a képviselő- testületbe

Abonyban 1341 Fideszes is Pető Zsoltot támogatta!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
ki is ortega

ortega -

2014.03.30. 18:32:13

Kedves Ballik!

 

Majd elkerülte a figyelmem. Írtad: "Állítolag kedves ortega még elnem mentél nyugdíjba,addig voltak szép idők Tetétlenen!" 

Van tippem kire gondolsz - de ez most nem nyert. Az ortega nicknevet Ortega y Gasset A tömegek lázadása mű ihlette. Gyakorlatilag egy asztaltársaság "szellemi műhelye".

Akire tippelsz, Ő a társadalomtudományok közül főkép a hatalomelmélet mélységeibe ásta be magát. Az emberi szemétség néha engedi eltéríteni az elvi vitától. Olvasd el, milyen mélységbe áshatta be magát a társadalomtudományokba - miközben műszaki pályán dolgozott. Egy link régebben (2003) megjelet cikkéről:

http://www.magyarhirlap.hu/velemeny/paks_es_a_politika_avagy_az_allatorvosi_lo_esete.html 

És ez még abból a világból ered, ahol reménykedtünk egy esetleges szociáldemokrata (kereszténydemokrata) társadalmi berendezkedés felépítésén. Be kell látni, az vadkapaitalizmus eredeti tőkefelhalmozás korát éljük. Közel egymillió, aktív kereső a lábával szavazott. Nem itt fizet adót, tb-t, nyugdíjjárulékot. A maradtak közül hárommillió ember a mélyszegénységben él. Gyakorlatilag az éhezés határán. És hány millió retteg hogy ne kerüljön ebbe a kategóriába?

Az újtőkés réteg pénz és hataloméhes, miközben nem hajlandó finanszírozni az állam működését. 

 

Ez az elmúlt harminc év politikai hatalmának a műve. A nyugdíjas ortega a hatalomelmélet nagy mágusa. Nem imádják akkor, ha valaki kijelenti: szeretem az embereket, az emberiséget. Ő visszaszokott kérdezni: És a szomszédod?

 

Egy szó mint száz, Kőröstetétlent ő ajánlotta kutatásaimhoz, mintegy kisminta modellnek. Tetétlen életútja 1950-től napjainkig hálás kutatási téma lehetne a különböző egyetemek szakdolgozatainak, diplomamunkáinak sorában.

 

Sajnálom, hogy a nyugdíjas ortegát nem érdekli a téma. Pedig jó ismerője. De lelke rá. 

 

IFA

Ballik -

2014.03.28. 21:52:48

Bingó!!{#emotions_dlg.down}

Kedves emlék

Ballik -

2014.03.28. 08:06:30

Tisztelt ortega!

Régi szép idők, mikor még a boltos veri a jegyzőt de most sem

rossz amikor a guta uti a boltost!!{#emotions_dlg.facewithglasses}

Nem tudhatom

ortega -

2014.03.27. 16:29:02

Kedves Ballik!

 

Nem tudhatom Neked milyenek voltak azok a szép idők és ma sem tudom Neked milyen Tetétlenen a szép idő. 

Nyugdíjasként a húsz évvel ezelőtti Tetétlenen én biztos jól érzném magam. 

 

{#emotions_dlg.facebeard}

Szép idők

Ballik -

2014.03.27. 09:24:11

Állítolag kedves ortega még elnem mentél nyugdíjba,addig voltak szép idők Tetétlenen!!{#emotions_dlg.intraining}

A hatalom és a józan ész

ortega -

2014.03.26. 23:59:33

Kívülállóként - kellő távolságból názve a józan paraszti és azt diktálná, hogy ne induljon. Veszélyes idők jönnek. Nincs mit osztogatni - fosztogatni a közösből, a központi pénzek elosztásának megváltoztak a játékszabályai. Visszaköszön a marxi kishal megeszi a nagyhalat valóság. 

Nincs nyílvános visszhangja, hogy megszünt az NFÜ (Nemzeti Fejlesztési Ügynökség). A lakosság jelentős részének életsznvonalát Közép-Afrikai országokhoz viszonyítják. A hatalmat mind megakarja tartani, aki benne van. A kialakult helyzetért elleségképet kell kreálni, ami elég szélekörű, az emberek számára látható legyen. És természetesen az úgynevezett tőkekoncentráció folytatódik. 

Tejüzemi IFA sorőrre még sokan emlékeznek. Nem egészen áll jól neki sem aa diszmagyar, sem a Bocskai mente. Normális ember igyekszik közel maradni gyökereihez. Az képes esetenként megvédeni, ha a táplálkozási láncban mégis rá kerülne sor. 

A hatalom részegít. A hatalomban csak mocskolódni lehet. Írhatnám végtelenségig, de inkább Kádárt idézem: "Aki a fogorvostól és a hatalomtól nem fél, az nem ember".

 

Tetétlen Polgármestere ebben a hatalami hierarchiában nagyon a táplálkozási lánc végén van. Fejétől büdös a hal, de a farkától kezdik pucolni. És itt jön a másik régi magyar igazság: "pénzben, nőben, hatalomban nincs barátság"

 

Ha esze és szerencséje van, jól jön ki a buliból. Okosan kell választani a két tőzsdei stratégia közül: a nyereség maximalizálása avagy a veszteség minimalizálása időszak következik. 

Emberből vagyunk mindannyian. A mohóság és a félelem irányít. Többet és többet akarunk pénzből, szerelemből, hatalomból. És ugyanakkor félünk, hogy mindent elbukhatunk. 

 

Egy biztos: a régi játékszabályok elavultak.

Infó 2

Ballik -

2014.03.26. 19:10:28

Meg azt is hallottam,hogy nem is indul Polgármesternek Tetétlenen!{#emotions_dlg.facewithglasses}

Így néz ki

kotivi -

2014.03.25. 15:01:24

egy "ál" díszmagyar"

Szegénységi bizonyítvány

ortega -

2014.03.25. 12:42:35

Ez azok szegénységi bizonyítvénya, akik így teszik naggyá, de lelkük rá. Ilyen a világ.

És ha nem nyeri meg a Polgármsteri választást tetétlenen, akkor is Alpolgármester lesz?

Szegény Ceglédiek.

Infó

Ballik -

2014.03.23. 20:31:59

Én meg arról is értesültem, hogy ősztöl Cegléd alpogármestere lesz!!{#emotions_dlg.smiley119}

Úri - muri

ortega -

2014.03.23. 15:53:22


"....a kőröstetétleni piac és az egyik abonyi vadászház felújítására is jut hatmillió forint. „ – mondta el lapunknak Pásztor Imre"

Menjen végig bárki napközben Kőröstetétlenen, rögtön kérdezi: minek ide piac? A nyolcszáz fős településen a gazdabolttal együtt három bolt és három "kocsma" van.
Mit lát az átutazó? Sok idős embert. Tetétlen lassan az alvótelepülések kategóriájába fog tartozni. Nincs messze Szolnok, és érdemes innen bejárni. A piac építése legalább annyira a falu érdekeit szolgálja, mint az abonyi emberek hétköznapi életét a vadászház felújítása. Mi ez az egész? A válasz előtt egy kis kitérőt kívánok tenni a tetétleni Polgármester kedvéért. Csupán azért, hogy írásom miatt ne akarjon egyből a bíróságra rohanni. (Munkahelyemről nehezebben rugat ki, mint másokat, mert a gyerekszáj és a deres halánték védelmet élvez).
Kénytelen vagyok utalni a Magyar Közlöny 2014 március 7. számában megjelent AB határozatra. (Letölthető: http://www.kozlonyok.hu/nkonline/index.php?menuindex=0200&pageindex=0210 ) A közszereplők kritizálhatóságáról szóló módosítás.
Érvelés egy cikkből:
"Az Ab szerint nem lehet figyelmen kívül hagyni a megszólalással érintett személy státuszát. A közhatalmat gyakorlók és a közszereplő politikusok esetében a személyiségvédelem korlátozottsága mindenki másnál szélesebb körben tekinthető „szükségesnek és arányosnak”. Az ő esetükben a közügyekkel összefüggésben megfogalmazott, értékítéletet kifejező véleménynyilvánítás főszabály szerint nem lehet alapja polgári jogi felelősségre vonásnak. Az Alkotmánybíróság szerint mindez nem jár az emberi méltóság védelmének kiüresedésével. A közhatalmat gyakorlókat és a közszereplő politikusokat is megilleti a személyiségvédelem, ha az értékítélet a személyüket nem a közügyek vitatása körében, nem közéleti tevékenységükkel, hanem magán- vagy családi életükkel kapcsolatban érinti. Továbbá indokolt lehet a polgári jogi felelősségre vonás akkor, ha a megfogalmazott vélemény az érintett személy emberi státusának teljes, nyilvánvaló és súlyosan becsmérlő tagadásaként az emberi méltóság korlátozhatatlan részébe ütközik – írja határozatában a 15 tagú testület.

Kőröstetétlen talán Magyarország legfiatalabb települése. Az újonnan - szétválással létrejövő településeknek volt történelmi előzménye. Tetétlen annyira fiatal település, hogy temploma is nemrég épült fel. Tanyaközpont volt, Nagykőrös külterületén. 1950-ben alakult önálló településsé. Itt a történelemben ugorhatunk egy nagyot. A rendszerváltást megelőzően viszonylag magas életszínvonalon éltek az emberek. A TSZ, a Tejüzem, Szolnok - és Cegléd közelsége miatt válogatni lehetett a munkahelyekben. S jött Krisztus újjászületése - akarom mondani a rendszerváltásnak nevezett valami. Kőröstetétlen újból önálló Polgármesteri hivatalt kapott. Megindult a fejlődés útján, de mint általában nem a látványos résszel kezdődik. A gáz és a szennyvíz bevezetése az amúgy is földes utcákat szinte járhatatlanná tette.
1998-ban választották Polgármesterré Pásztor Imrét. Volt szerencsém olvasni választási programját. Társadalmai munkában tölti be a tisztséget, és munkahelyteremtő beruházásokról tárgyalt már akkor. Ha jól emlékszem fékbetétgyártás. Jól működhetnek, mert a gyár ma sem ért ide.
Ami elvitathatatlan: az 1998 - 2006 közötti két ciklusban mintatelepülést varázsolt tetétlenből. Én a viszolygóknak mindig azt mondtam: csak az irigység szól ki belőletek. Be kell látnom: volt igazuk. A 2010-es választáson már igyekeztek megszabadulni a Polgármestertől zűrős dolgai miatt. A közel 80%-os részvétel is kevés volt. 15 azaz tizenöt fővel maradt a régi polgármester. Nálam itt amortizálta le magát. Első dolga volt, hogy a Polgármesteri Hivatal ügyintézőjét hivatalos indoklás nélkül kirúgta. A valós okot mindenki tudta: egész nap ott ült az irodájában a településre telepített térfigyelő rendszer kamerája előtt, és figyelte a mozgást, a Hölgy pedig az ellenjelölt boltjában vásárolt. A Hölgy beperelte a Hivatalt a Munkaügyi Bíróságon, és természetesen nyert. Amennyiben továbbra is bármilyen módon hozzáférése van a Térfigyelő Rendszerhez a Polgármesternek, az személyi mozgásszabadság korlátozása büntetőjogi kategória - letöltendő börtönbüntetéssel.
Társadalomkutatók figyelmébe ajánlanám a kialakult helyzetet. A lopakodó diktatúra veszélye. Az előző választáson indult ellenjelölt félti gyermekét. A községi óvodába jár. Azt mondja: ha elindul, lehet hogy már előre tönkreteszik gyereke és netán Felesége munkahelyét.
Nem hittem el. Bizniszbeli összefüggéseket kerestem a neten. Hááááát.... LEADER program összeköt embereket. Értem, miért fél. Lassan az első éjszaka joga is bevezetésre kerül. Érdekes kapcsolati háló lehet a háttérben, amikor egy nyolcszáz fős falu gyermeknapra milliókat nyer, de ugyanez a helyzet a böllérversennyel.
Nem kívánok mélységekbe menni, de egy kis adalék:
Tavaly tavasszal a következőt találtam Kőröstetétleni vállalkotások címszó alatt:

Teljes név: Pásztor Imréné
Székhely: 2745 Kőröstetétlen, Kocséri út 31.
Cég adószáma: 61578641-1-33
Főtevékenység: Üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadás

Kíváncsiságból megnéztem a forrást most. (nyílvános, bárki számára hozzáférhető: http://www.partnercontrol.hu/cs/CompanySearch/CompanyData/3230582

Teljes név: Pásztor Imréné

Székhely:2745 Kőröstetétlen, Nagypengyom Dűlő 2.

Cég adószáma: 61578641-1-33

Főtevékenység: Egyéb projektvezetési szolgáltatás, kivéve építési projekt

Egy másik vállalkozás:

A cég elnevezése
HUN-VIKTIM Ingatlanfejlesztő és Szolgáltató Korlátolt FelelősségűTársaság
Bejegyzés kelte: 2009/01/23
Hatályos: 2009/01/23 ...

A cég rövidített elnevezése
HUN-VIKTIM Kft.
Bejegyzés kelte: 2009/01/23
Hatályos: 2009/01/23 ...

A cég székhelye
2745 Kőröstetétlen, Kocséri u 33.
Bejegyzés kelte: 2009/01/23
Hatályos: 2009/01/23 ...

A létesítő okirat kelte
2009. január 21.
Bejegyzés kelte: 2009/01/23
Hatályos: 2009/01/23 ...

A cég tevékenysége
4110 '08 Épületépítési projekt szervezése
Főtevékenység.

Bejegyzés kelte: 2013/02/02 Közzétéve: 2013/02/28
Hatályos: 2013/02/02 ...

6820 '08 Saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadása, üzemeltetése

Bejegyzés kelte: 2013/02/02 Közzétéve: 2013/02/28
Hatályos: 2013/02/02 ...

Egy érdekesség - a Kocséri út 2-be bejegyzett cég (amint az első babérlevél lehullt a koszorúról és a tüske szúrni kezdett, átjelentették más telephelyre). Ennek a cégnek a tevékenységi körébe talán még az űrkutatás is be van jegyezve. Érdemes megnézni a cégjegyzékben, ámbár tavaly óta a profilt nagyon átszűrték.
A cég elnevezése
BIA-SPED Fuvarozó, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Bejegyzés kelte: 2007/06/18 Közzétéve: 2007/07/12
Hatályos: 2007/06/18 ...

A cég rövidített elnevezése
BIA-SPED Kft.
Bejegyzés kelte: 2007/06/18 Közzétéve: 2007/07/12
Hatályos: 2007/06/18 ...

A cég székhelye
2745 Kőröstetétlen, Kocséri út 2.
A változás időpontja: 2011/07/04
Bejegyzés kelte: 2011/07/18 Közzétéve: 2011/08/04
Hatályos: 2011/07/04 ...

A létesítő okirat kelte
2007. június 8.
Bejegyzés kelte: 2007/06/18 Közzétéve: 2007/07/12
Hatályos: 2007/06/18 ...

A Képviselő Testület 2013. 11. 26. ülésén a közvilágítással kapcsolatosan elhangzott E-onra utalás teljes dokumentációját szerencsés lenne, ha az EON felső vezetése nyilvánosságra hozná, tekintettel a rezsicsökkentés körüli hisztériában esetleg felvetésre kerül, hogy az állami szervek nem ismerik el a beruházást jogos költségként. Ugyanis prioritást élvez a temetői út és a temető világítása, tekintettel kegyhely jellegére. Fő és alfogyasztóvá tételhez nem kell villanyoszlopot cserélni. Főképp úgy, hogy a szűcs tanyától háromszáz méterre lakók házában még nincs villany.
Tehát ebben a formában a korrupció gyanúját hordozza.

Nem kívánok a továbbiakba belemenni. Megjegyzésül annyit, ha a Polgármester Úr el kívánja tüntetni a hozzászólást, szerezzen érvényes bírói engedélyt róla, és az Újság Tulajdonosa eleget tesz a bírósági határozatnak.

Üdvözlettel: ortega

 


Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok