Mi Abonyunk - Balogh Edit: Több nőt a politikába!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7055, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.03.04. 19:06

Miként lehetne kiegyensúlyozni a családon belüli munkamegosztást? Mitől menne több apuka gyedre? Hogyan lehetne a nők és férfiak közti fizetési szakadékot összezárni? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ mai női workshopunkon. Az Együtt-PM számít a nők tudására és tapasztalataira: jelöltjeink egyharmada nő!- olvasható az Együtt PM pártszövetség facebook-os oldalán


Olyan pártot csinálunk, ahol a nem mellékes, mert a teljesítmény és a tisztesség számít

Az Együtt-PM véleménye szerint Magyarország felemelkedéséhez a nők helyzetbe hozásán és egyenjogúságának megteremtésén keresztül vezet az út – mondta a választási szövetségünk vezetője, Bajnai Gordon a szervezet hétfői, budapesti „Tényleg van választásod?” elnevezésű női workshopján.

Bajnai Gordon úgy fogalmazott: Magyarország sok egyéb ok mellett azért sem tudja kihozni a benne szunnyadó teljesítményt, mert háttérbe szorítja a nőket. Eközben pedig az ország talpra állásának és fejlődésének legnagyobb szellemi, erkölcsi, lelki, gazdasági és országvezetési tartaléka a nők egyenjogúságában rejlik – tette hozzá.

Magyarországon az az ódivatú nézet uralkodik a politikában, hogy a női ügyeket rá kell bízni egy-egy nőre, ő lesz a „nőpolitikus”, ő képviseli majd a médiában a női kvótát – közölte. „Egyébként meg otthon a nőknek a picsogás a dolga, meg a konyha, és ezzel a nők ki vannak pipálva a politikában” – jelentette ki, hozzátéve, hogy ma ez a gondolkodás van kormányon Magyarországon.

 

A nőkkel szembeni általános magatartás tekintetében nemcsak az ódivatúak miatt van szükség korszakváltásra. A legtöbb „régi párt” nőkkel kapcsolatos politikai cselekvése gyakran leszűkül március 8-ra, a nemzetközi nőnapra – folytatta. Nem a nőkkel, hanem saját és az ország jövőjével bánik mostohán és korlátoltan az a politika, amelyik így gondolkodik – közölte.

Az Együtt-PM megalakításakor a korszakváltást tűzték ki, ami egyúttal közgondolkodási innovációt is jelent „ebben a mi lejárt szavatosságú, megosztó, macsó politikai világunkban” – mondta.

Szavai szerint kevés olyan párt van, amelyik annyi áldozatot hozott volna, mint az Együtt-PM. Mint mondta, sok elvet és ügyet hátrébb vontak azért, hogy először a kormányváltás megtörténhessen, de vannak alapvető témák, amelyekben nem tesznek engedményeket. Ilyen a nők társadalmon belüli érvényesülésének és a nők esélyegyenlőségének az ügye is – jelentette ki.

Hangsúlyozta, büszkék ara, hogy a listájukon minden harmadik induló nő és ez az arány így alakul az egyéni jelöltek esetében is. Ők nem nőpolitikusok, ahogy „a kőkorszaki gondolkodás hívei” szokták nevezni női társaikat, hanem politikus nők – emelte ki.

A nőpolitikus kifejezés kicsit olyan, mint „amikor a holokauszt hetvenedik évfordulója kapcsán olyan mondatokat mondanak, hogy zsidók és magyarok együttéléséről van szó” – hangsúlyozta. Bajnai Gordon a hasonlatot hazugságnak nevezte, mert mint mondta, Magyarországon magyarok élnek együtt magyarokkal.
Aki a nőket a női témába, egyfajta tematikus gettóba zárja, az ugyanúgy egyfajta kirekesztést hajt végre, mint aki „cigányokról vagy magyarokról, zsidókról vagy magyarokról beszél” – jelentette ki. Az Együtt-PM ezt a gondolkodást elutasítja és le is fogja zárni a magyar politikában – jelentette ki. Hangsúlyozta, hogy női politikusaik az oktatáspolitikával, az agrárpolitikával és az önkormányzati területekkel is foglalkoznak és emellett érvényesítik a női egyenjogúság kérdését. Ahogy a roma politikusoknak sem elsősorban kisebbségi politikusoknak kell lenniük, úgy a nőknek sem elsősorban nőpolitikával kell foglalkozniuk, hanem az ország vezetésével – szögezte le.

Kijelentette, hogy egy olyan pártot akarnak csinálni, ahol a nem és a származás mellékes, mert a teljesítmény és a tisztesség számít.

Bajnai Gordon köszöntőbeszéde után az Együtt-PM női képviselőjelöltjei beszéltek azokról a problémákról és nehézségekről, amelyekkel a nőknek kell szembesülniük a politikában illetve az élet egyéb területein.

 1 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Közadatok Antal- Láng Edináról- III. rész

Közadatok Antal- Láng Edináról- I. rész

Egyhangú igen az abonyi műjégpályára! Szép volt!

A helyi Fidesz elnök, Balangó László NEM vállalja, hogy beüljön a képviselő- testületbe

Abonyban 1341 Fideszes is Pető Zsoltot támogatta!

Közadatok Antal- Láng Edináról- II. rész

Közlemény az abonyi Jobbik alapszervezetéről- Szeremi Anikó feloszlatta

Ők készítik majd elő a döntéseket: Abony Város Bizottságainak tagjai értünk dolgoznak

Október 28-án megalakul az új abonyi képviselő- testület: Ünnepélyes eskütételek, illetmények, alpolgármester

Egyedülálló eredmény a város történelmében, ezzel együtt hatalmas a felelősségünk is!- Interjú Pető Zsolt polgármesterrel

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Megint csak a csacskaság!

TATU -

2014.03.05. 08:15:53

Családon belüli munkamegosztás,nem,olyan fizetést kellene adni a férfiaknak,hogy a családot önmaga eltudja tartani,hogy a feleségnek ne 3 műszakot keljen teljesítenie.


Szavazás
Ön szerint milyen az abonyi városi kommunikáció?
   
 Kiváló, tudunk mindenről, köszönjük 
 Egész jónak tartom..... 
 Nem jó, semmiről sem tudunk 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok