Mi Abonyunk - Kövér László Cegléden: Cél a teljes foglalkoztatottság
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7051, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.03.04. 17:24

A 2014-20-as költségvetési ciklusban az Európai uniós támogatás 60 százalékát gazdaságélénkítésre szeretné fordítani a kormány – mondta Kövér László kedden, Cegléden. A házelnök az Ecseri Kft. fémöntödéjének meglátogatása után tartott sajtótájékoztatót, ahol közölte: Pest megye hátrányos helyzetű térségei – köztük a ceglédi is – számíthatnak arra, hogy a kieső uniós támogatást hazai forrásokkal pótolja a kormány.

A magyar munkahelyek, a GDP, és az export legnagyobb részét a kis- és középvállalkozások adják, ezért kiemelten fontos, hogy a külföldi és a hazai tőkéből ilyen beruházások jöjjenek létre – mondta Kövér László a ceglédi fémöntödében tartott sajtótájékoztatón. A kormány a munkahelyteremtést a gazdaságpolitikáján keresztül tudja támogatni a leginkább, vagyis olyan környezetet kell teremteni, amelyben nő a vállalkozási kedv. Az elmúlt időszakban ez sikerült is, a tőkebeáramlás rekord méretet öltött – közölte Kövér László.

A politikusok hajlamosak százalékokban beszélni a gazdasági folyamatokról, ám a számok mögött mindig emberek, és az emberek teljesítménye áll – mondta a házelnök. Magyarországon jelenleg több mint 4 millió embernek van munkája, ez a rendszerváltás óta a legkedvezőbb eredmény. Az ellenzék ezt próbálja hitelteleníteni, de az tény, hogy a 260 ezer fős foglalkoztatás-növekedés több mint felét a hazai kis- és középvállalkozások adják, csak a maradéknak a nagyobb részét a közfoglalkoztatás, és ennek csak kisebb részét a külföldi munkavállalók. Ha a jelenlegi kormány felhatalmazást kap a választásokon, és sikerül végrehajtani a következő 7 évre szóló foglalkoztatási programot, az ország elérheti a szinte teljes foglalkoztatottságot, ami 5 millió dolgozót jelent. Kövér László elmondta, bízik abban, hogy a jelenleg külföldön dolgozók hazatérnek, és összegyűjtött tőkéjüket, tapasztalatukat itthon kamatoztatják majd.

 

A következő költségvetési ciklusban az EU a magyar lobbinak is köszönhetően külön forrást biztosít a fiatalok munkanélküliségének csökkentésére. Kövér László elmondta, a magyar pályakezdők 20-25 százalékos munkanélkülisége nagyon sok, de még mindig kedvezőbb az európai átlagnál.

A házelnök a 4. sz. főút bővítésével és a 441-es újjáépítésével kapcsolatban elmondta, a kormánynak a legnagyobb erőfeszítéseket az infrastruktúra fejlesztése érdekében kell tennie, hiszen ahol ez megvan, ott nagyobb a beruházási kedv is. A központi régió problémájával kapcsolatban, vagyis hogy Pest megyébe kevesebb uniós forrás jut, úgy vélekedett: a támogatás célja éppen a különbségek csökkentése, ezért ha ezt EU forrásokból nem lehet megvalósítani, akkor a kormánynak kell megtalálnia ennek a módját, méghozzá hazai forrásokból.

 

Kövér László házelnököt Földi László, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője és jelöltje látta vendégül, aki a sajtótájékoztatón elmondta, a Dél-Pest megyei térségben a legnagyobb problémát a munkanélküliség jelenti, ami jelenleg 9-10 százalékos. Ezért is fontos az az 1000 milliárd forint, amit a következő 7 éves uniós ciklusban munkahelyteremtésre szánnak – habár a Közép-magyarországi régió ebből kevesebbet kap. Földi László kiemelte: a város adósságának átvállalásáért a kormány azt kérte, hogy az így felszabadult pénzből az önkormányzat a helyi vállalkozások munkahelyteremtését támogassák.

Önök Fidesz sajtóközleményt olvashattak
 

Politika:
FIDESZ   
 1 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Közlemény az abonyi Jobbik alapszervezetéről- Szeremi Anikó feloszlatta

Ők készítik majd elő a döntéseket: Abony Város Bizottságainak tagjai értünk dolgoznak

Október 28-án megalakul az új abonyi képviselő- testület: Ünnepélyes eskütételek, illetmények, alpolgármester

Egyedülálló eredmény a város történelmében, ezzel együtt hatalmas a felelősségünk is!- Interjú Pető Zsolt polgármesterrel

Már több, mint minden 5. szavazó leadta a voksát Abonyban

Egyhangú igen az abonyi műjégpályára! Szép volt!

A helyi Fidesz elnök, Balangó László NEM vállalja, hogy beüljön a képviselő- testületbe

Abonyban 1341 Fideszes is Pető Zsoltot támogatta!

Abonyi választási eredmények, fehéren feketén

Választási kisokos

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Ki volt ott?

kotivi -

2014.03.05. 20:25:41

Nem hoztatok az igért kötélből? Vagy már elfogyott?


Szavazás
Ön szerint milyen az abonyi városi kommunikáció?
   
 Kiváló, tudunk mindenről, köszönjük 
 Egész jónak tartom..... 
 Nem jó, semmiről sem tudunk 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok