Mi Abonyunk - A végén csak összeborul a baloldal
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.01.08. 15:05

Az MSZP és az általa vezetett Együtt-PM közötti szövetség kibővítését javasolta hétfőn Bajnai Gordon. Az MSZP-t irányító országos választási bizottság felhatalmazta Mesterházy Attila pártelnököt az ez ügyben még a héten elkezdődő tárgyalásokra.  Az MSZP és az Együtt-PM augusztus végén állapodott meg, hogy közös jelöltekkel, de külön listán indulnak az országgyűlési választáson, és közös miniszterelnök-jelöltet sem neveznek meg. Az egyezséget azóta folyamatosan bírálta az abból kimaradó Demokratikus Koalíció.

    Bajnai Gordon hétfő reggel az ATV-ben és az MTI-nek küldött közleményben is úgy vélekedett, vissza kell adni a kormányváltást akaróknak a győzelembe vetett hitet.
Ehhez a lehető legszorosabb együttműködésre, akár közös listára van szükség az ellenzék érdemi támogatottsággal rendelkező erői között - folytatta.
Az Együtt-PM vezetője hozzátette, ez esetben nyilván nem ő vezetné az összefogást, neki is eggyel hátrébb kellene lépnie. Hangsúlyozta azt is, hogy a szövetségi megállapodás kibővítése csak az MSZP és az Együtt-PM egyeztetése révén történhet meg.
Mesterházy Attila a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában elmondta, a céljuk, hogy minden egyéni választókerületben csak egy baloldali jelölt álljon szemben a Fidesszel. Erre három lehetőséget lát: az egyes körzetekben kölcsönösen visszalépnek egymás javára, az Együtt-PM és az MSZP is bővíti saját szövetségi körét vagy közös listát állítanak.
A szocialista pártelnök arról is beszélt, mindenképp újra kell írni az MSZP-Együtt-PM-megállapodást azután, hogy az Együtt-PM nem szövetségként, hanem pártként kíván indulni a jövő évi választáson. Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke azonban cáfolta, hogy erről döntést hoztak volna, és jelezte: ha Bajnai Gordon javaslatára megvalósul a közös ellenzéki lista, ennek nincs is jelentősége.
Szigetvári Viktor az MTI-nek elmondta, hogy a következő napokban konkrét javaslatot tesznek az MSZP-nek a szövetségesi megállapodás kiszélesítésére, erről azonban nem akart nyilatkozni.
Az MSZP-t kampányidőszakban irányító országos választási bizottság (ovb) hétfő este felhatalmazta Mesterházy Attila pártelnököt és a szocialisták vezetőiből álló delegációt, hogy tárgyaljon az Együtt-PM-mel a korábban megkötött választási szövetség kibővítéséről.
Azt viszont a testület egyik tagja sem árulta el, hogy pontosan mire kapott mandátumot a küldöttség.
Mesterházy Attila sem bocsátkozott részletekbe az ATV Egyenes beszéd című műsorában, ám igennel válaszolt arra, hogy a közös lista- és miniszterelnökjelölt-állítás lehetőségéről kezdik-e meg a tárgyalásokat Bajnai-szövetséggel.
Arra a kérdésre, hogy Bajnai Gordonhoz hasonlóan hajlandó lenne-e hátralépni, lemondani a miniszterelnök-jelöltségről, az MSZP-elnök úgy válaszolt: minden opció megtárgyalására, átgondolására nyitott.
Azt is elmondta, mivel már csak három hónap van a választásokig és alig több mint egy hónap a jelöltállítás kezdetéig, az újranyitott tárgyalásokat a jövő hét végéig le kell zárni.
Az MSZP elnöke közölte, készek tárgyalni a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióval, de a DK 16 pontos programjában több olyan elem van, amellyel nem értenek egyet.
Emellett a tárgyalások része kell, hogy legyen az is, Gyurcsány Ferenc szerepelhet-e egy közös listán - mondta a pártelnök, aki ezt sem kívánta megelőlegezni.
Gyurcsány Ferenc a DK nevében üdvözölte Bajnai Gordon kezdeményezését, és közölte: pártja készen áll az együttműködésről szóló tárgyalások megkezdésére. Megerősítette: álláspontjuk szerint az ellenzék győzelmére a legnagyobb esélyt a közös jelöltek, a közös lista és a közös miniszterelnök-jelölt jelentené.
Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta: Magyarországnak nincs többé vesztegetni való ideje a bukott baloldal hatalmi játszmáira.
"Összeállt ugyanaz a bukott baloldal, amely egyszer már tönkretette az országot" - kommentálta az ellenzéki pártvezetők nyilatkozatait a szóvivő.
Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője úgy reagált az újrakezdődő ellenzéki egyeztetés hírére, hogy a balliberális oldal megint elkezdett a remélt koncon osztozkodni. 

Politika:
MSZP   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Zágráb Nándor a Jobbik országgyűlési képviselő jelöltje a választókerületben

Közadatok Antal- Láng Edináról- II. rész

Közlemény az abonyi Jobbik alapszervezetéről- Szeremi Anikó feloszlatta

Ők készítik majd elő a döntéseket: Abony Város Bizottságainak tagjai értünk dolgoznak

Október 28-án megalakul az új abonyi képviselő- testület: Ünnepélyes eskütételek, illetmények, alpolgármester

Közadatok Antal- Láng Edináról- III. rész

Közadatok Antal- Láng Edináról- I. rész

Egyhangú igen az abonyi műjégpályára! Szép volt!

A helyi Fidesz elnök, Balangó László NEM vállalja, hogy beüljön a képviselő- testületbe

Abonyban 1341 Fideszes is Pető Zsoltot támogatta!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok