Mi Abonyunk - ÚJABB TÖRTÉNELMI CSÚCSON A FOGLALKOZTATÁS
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7051, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.01.03. 18:10

Átléptük a lélektani, 4 milliós foglalkoztatási határt. Egészen pontosan 4 millió 12 ezer ember dolgozott Magyarországon a legfrissebb adatok szerint, a 2013-as év utolsó időszakában – jelentette ki Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője, pénteki sajtótájékoztatóján.  Hoppál Péter a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken ismertetett adataira reagálva „nagyon reménytelinek” nevezte azt a folyamatot, hogy minden korosztályban - a fiataloknál éppúgy, mint a nyugdíj előtt állóknál - nőtt a foglalkoztatás.

 

Egyetlen év eltelte alatt 88 ezer fővel nőtt Magyarországon a foglalkoztatottak száma. A munkanélküliségi számok vonatkozásában is nagyon jó hírek láttak napvilágot az újév kezdetén, hiszen tovább süllyedt a munkanélküliség – jegyezte meg Hoppál Péter.

 

A fideszes politikus emlékeztetett, tavaly nyáron süllyedt először 500 ezer fő alá a munkanélküliek száma és 10 százalék alá a munkanélküliség. Ez a szám az év végére még tovább mérséklődött. Úgy tűnik, most már inkább már a 400 ezerhez áll közel, semmint az 500 ezerhez a munkanélküliek száma Magyarországon - mutatott rá Hoppál Péter, hozzátéve, a munkanélküliségi ráta 9,3 százalékra csökkent.

A Fidesz szóvivője szerint „az örvendetes adatsor nem azt jelenti, hogy hátradőlhetünk, megelégedhetünk és megállhatunk a munkában, sőt, tovább kell folytatnunk az eddig megkezdett kemény munkát”. 2014-ben az eddigieknél is több foglalkoztatást ösztönző és a hazai vállalkozások növekedését elősegítő programot fogunk működtetni. Annyi azonban magabiztosan kijelenthető 2014 elején, hogy Magyarország sokkal jobban teljesít a foglalkoztatás és a munkanélküliség területén, mint ahogy tette a kormányváltás előtti időszakban – szögezte le Hoppál Péter, aki úgy fogalmazott, a jelenlegi kormány a bukott baloldal politikájával szemben bebizonyította, hogy alkalmas és képes arra, hogy megteremtse a foglalkoztatás növeléséhez és a béremelésekhez szükséges gazdasági feltételeket.

 

Hoppál Péter egyértelműen cáfolta, miszerint a kedvező adatok kizárólagosan a téli közfoglalkoztatási programnak lennének köszönhetőek. Ugyanakkor – mint mondta – kiállnak a közfoglalkoztatásban résztvevő emberek mellett, hiszen „a közfoglalkoztatottak munkája is ugyanolyan értékű munka, mint más emberek munkája”. Nagyon fontosnak tekintjük, hogy a mindenkori kormány ne segélyt kínáljon az embereknek, hanem olyan munkát, amelyből meg tudnak élni és fenn tudják tartani a családjukat is – fogalmazott Hoppál Péter.

(fidesz.hu) 

Politika:
FIDESZ   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Közlemény az abonyi Jobbik alapszervezetéről- Szeremi Anikó feloszlatta

Ők készítik majd elő a döntéseket: Abony Város Bizottságainak tagjai értünk dolgoznak

Október 28-án megalakul az új abonyi képviselő- testület: Ünnepélyes eskütételek, illetmények, alpolgármester

Egyedülálló eredmény a város történelmében, ezzel együtt hatalmas a felelősségünk is!- Interjú Pető Zsolt polgármesterrel

Már több, mint minden 5. szavazó leadta a voksát Abonyban

Egyhangú igen az abonyi műjégpályára! Szép volt!

A helyi Fidesz elnök, Balangó László NEM vállalja, hogy beüljön a képviselő- testületbe

Abonyban 1341 Fideszes is Pető Zsoltot támogatta!

Abonyi választási eredmények, fehéren feketén

Választási kisokos

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön szerint milyen az abonyi városi kommunikáció?
   
 Kiváló, tudunk mindenről, köszönjük 
 Egész jónak tartom..... 
 Nem jó, semmiről sem tudunk 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok