Mi Abonyunk - Majd amikor Orbán Viktort bedobják a postaládámba..
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7975, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.01.01. 13:33

Senki és semmi nem képes megakadályozni azt, hogy az ország első emberének reklámanyagait, valamint a kormányzati kommunikációs propaganda röpiaratokat behelyezzék a postaládámba. Választópolgárként ezt nem tilthatom meg, ám sok minden mást igen. Elvileg. A napokban kapják, vagy kapták kézhez a potenciális szavazók az Országos Választási Iroda, bocsi, NEMZETI papírjait, melyet sokan biztosan tágra nyílt szemekkel méregetnek. Így volt ez velem is, amikor a nem névre szóló kis borítékot kinyitottam. Véleményem az, hogy az aktivisták a tiltás ellenére sem fogják majd tudni, hogy melyik postaládába ne dobáljanak be kampányanyagokat és nem lesz tisztázott, hogy most akkor a tiltásom ellenére behajigált papírok miatt felelősségre lehet-e egyáltalán vonni valakit. Mindezt csak látszat intézkedésként élem meg, amolyan viharnak a biliben.

 

Tőlem aztán dobáljanak, amit csak akarnak, még archiválni is szoktam őket, hogy aztán majd négy év múlva elővegyem és a felelőtlen ígéreteket számon tudjam kérni. Lehet, hogy egyszerűbb lenne egy kis matricával ellátni a postaládákat, melyen jelzi a polgár a következőt. Pl. „ Ide, ne dobj be semmit, aktivista, mert meglakolsz! „ „ Tűnés a postaládámtól te káder! „ „ vigyázz, harapós postaláda! „ Vagy ilyesmi. Mert ugye, szóból ért az ember. Vagy nem.

 

Egyébként a kézbesített „ nemzeti „ anyag először is azt tudakolja, hogy nemzetiségi vagyok-e. Vagyis akarom-e bevetetni magam az ilyen- olyan névjegyzékbe. Roma biztos nem vagyok, de ruszin sem, meg egyéb nációhoz tartozónak sem érzem ( még ) magam, tehát ez kuka. Egyébként nekem így első látásra meglehetősen bonyolultnak tűnik a „ kérelem „. Az átlagpolgár ezt eleve kidobja, mert így kezdődik: „ Nemzetiségi választópolgárként történő nyilvántartásba- vétel „. Sokan nem is olvassák tovább, vagy ha igen, akkor jön a következő: „ fogyatékossággal élő választópolgár segítése „. Mivel szerencsére a magyar lakosság java részére ez sem vonatkozik, ( még… Hála Istennek ), sokan ekkor dobják a kukába a három az egyben lapot. Most jön azonban a lényeg, a „ személyes adatok kiadásának megtiltása iránti kérelem „, a harmadik felvonás. Na, ez viszont sokakra vonatkozhat, mondhatni minden választásra jogosult magyar állampolgárra. Ha ezt szeretnénk megtiltani, akkor erőt kell venni magunkon és a féloldalnyi kötelező adatszolgáltatást teljesítenünk, majd a lap másik oldalán ikszelnünk, hogy mit akarunk megtiltani. De ettől még meggyőződésem, hogy akkor is megtalálnak az aktivisták, ha a névjegyzékben szereplő adataimat nem adhatják ki. Tehát ez egy kapitális mókusvakítás.

 

Értesítést fog küldeni a választási iroda, hogy méltóztattak-e elfogadni a kéréseimet, ehhez megint rengeteg adatot meg kell adnom. Majd fognom magam, és vagy személyesen kell elvinnem a helyi választási irodába a levelemet, melyet gondolom, nem kezelnek úgy, mintha ajánlva érkezett volna, tehát akár ki is dobhatják a kukába, vagy pedig levélben kell beküldenem. A cím a www.valasztas.hu oldalon megtalálható, közlik velem egy mellékelt levélben. A hetvenöt éves Mari néni szerintem itt feladja, mert nem tudja, hova kell beadnia a kérelmet. Tehát ez egyáltalán nem bonyolult, csak úgy érzed, kedves választópolgár! Csak, hogy csináljon már valamit a kedves Nemzeti Választási Iroda. Ne unatkozzanak már annyira, ha már pár hónap múlva úgyis az övék lesz a főszerep.

 

Itt tartunk ma, feketén és fehéren, a hülyeség kulminálódik, a helyzet lassan, de biztosan fokozódik és az oroszok még nincsenek ugyan a spájzban, de lehet, hogy már Orbán, Földi László, Romhányiné dr. Balogh Edit, Volner János, Czinege Imre és társai ott vannak a postaládámban. Megyek is és megnézem! Vidám kampányt mindenkinek.

Lőrinczy Veronika

 

Utóirat: Egyébként a postán küldött tájékoztatóban az szerepel, hogy a www.valasztas.hu-n is megtalálható a megküldött nyomtatvány, de én azt nem találom! A főoldalon a külföldiek választási névjegyzékbe való hirdetése fut. Nyilván, ez sokkal fontosabb a hatalomnak, mint a fenti dokumentum… Nem csoda! Sok szavazót nyernek általa. Maguknak, persze.

Kép forrása ITT

Politika:
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Zágráb Nándor a Jobbik országgyűlési képviselő jelöltje a választókerületben

Közadatok Antal- Láng Edináról- II. rész

Közlemény az abonyi Jobbik alapszervezetéről- Szeremi Anikó feloszlatta

Ők készítik majd elő a döntéseket: Abony Város Bizottságainak tagjai értünk dolgoznak

Október 28-án megalakul az új abonyi képviselő- testület: Ünnepélyes eskütételek, illetmények, alpolgármester

Közadatok Antal- Láng Edináról- III. rész

Közadatok Antal- Láng Edináról- I. rész

Egyhangú igen az abonyi műjégpályára! Szép volt!

A helyi Fidesz elnök, Balangó László NEM vállalja, hogy beüljön a képviselő- testületbe

Abonyban 1341 Fideszes is Pető Zsoltot támogatta!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok