Mi Abonyunk - Boldog karácsonyt, boldog országot kívánnak a szocik!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2013.12.24. 12:00

Az ajándékokat már megvettük, a fenyő egyelőre még összekötözve várja, hogy feldíszítsük, de nem tudom kiverni a fejemből, amit az egyik hétvégi lapban olvastam: 2013 végén Magyarországon vannak óvodások, akik reggel még nem tudják, hol fognak aludni. Iskolások, akiket tanáruk villamosjegy nélkül, „lógva” visz megnézni a Dunát, amiről éppen tanulnak, de még a partjára se nagyon jutnak el, pedig csak pár kerületre élnek tőle. Gyerekek, akik csak civil szervezetek jóvoltából esznek meleg ételt. Saját, az otthon melegét és biztonságát élvező lányom és fiam helyett most nekik kérek valamit.


Olyan országot, ahol minden gyerek tizennyolc éves koráig az iskolapadban ül, hozzáértő, türelmes, ha kell szigorú, de mindig szerető pedagógusok készítik fel az életre. Ehhez persze tisztességgel fizetett, oktatási szabadságukban, méltóságukban megerősített pedagógusok is kellenek, meg olyan tankönyvek, amelyekből nem a XIX., hanem a XXI. század levegője érződik.

Olyan országot képzelek el nekik, ahol a gyerekek akkor is áldásnak számítanak, ha szegény családban látták meg a napvilágot. Ahol a tágabb közösség, a társadalom és az állam is segít szüleiknek, hogy a családban senkinek ne kelljen éhesen lefeküdnie, legkevésbé a gyerekeknek. Egy pillanatra sem feledhetjük, hogy ezek a gyerekek jelentik Magyarország jövőjét. Nem csak a szerencsés családba születettek, hanem mindannyian, köztük a szegények, a cigányok gyerekei, a 3 „H”-sok, a halmozottan hátrányos helyzetűek is.

Ahhoz, hogy a társadalom segíteni tudjon, nem csak szándék és jó példa kell, hanem erő is. A gyereknek is az a legjobb, ha szüleinek van munkája, amiért becsületesen megfizetik. Ehhez szabályozott, de a maga törvényei alapján fejlődő piacra, felelősségteljes, ugyanakkor a saját számításukat is megtaláló cégekre, vállalkozókra van szükség. Nem olyanokra, akik egy összegben kiveszik vállalkozásuk teljes hasznát, hogy aztán a bankban, netán külföldön fialtassák, hanem olyanokra, akik egyre több munkahelyet teremtve terjesztik maguk körül a becsületes munka kultúráját. Politikai kegyből osztogatott, gyalázatosan fizetett közmunka, netán napocskarajzoló tanfolyamnak álcázott, megalázó alamizsna helyett modern, a globális világgazdasághoz kapcsolódó munkahelyeket szeretnék.

Persze ennek is vannak feltételei: kiszámítható gazdaságpolitika, hosszú távon is stabil adórendszer, fejlett távközlési és közlekedési infrastruktúra, modern technológia és az azt befogadni, elsajátítani képes, idegen nyelveket beszélő – nocsak, már megint az iskoláknál vagyunk! – munkaerő. Világszerte, a korábban messze leszakadt fejlődő országok jórészében is emelkednek a jövedelmek, még Amerikában is sztrájkot szerveznek a Wal-Mart áruházak vagy a gyorséttermek minimálbéren élő dolgozói. (Tudom, nekünk legyen mondva a 7.25–9.19dolláros, azaz 1600–2100 forintos minimális órabér! De a lényeg mégiscsak az, hogy már Obama elnök is a jövedelemkülönbségek csökkentését, a gazdagok fokozottabb társadalmi felelősségvállalását, magasabb kulcs szerinti adóztatását sürgeti.)

Felbukkant és Európában is élénk figyelmet keltett az alanyi jogon, tehát munka nélkül is járó minimáljövedelem bevezetésének gondolata. Ugyanis az emberiség, bárki bármit mondjon, nem a sötét középkor, hanem egy új, felvilágosult, a technológiai fejlődés áldásait a közjó céljaira fordító világ felé halad. Olyan országot szeretnék a magyar gyerekeknek, amelyik nem szembemegy ezzel a világgal, hanem az Európai Unió sikeres tagjaként az élén jár ennek a haladásnak.

Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek, főleg a gyerekeknek! Meleg ágyat, ünnepi vacsorát szegénynek és jólétben élőnek! Boldog országot, ahol ez nem csak álom!

Mesterházy Attila,
az MSZP elnök-frakcióvezetője

Politika:
MSZP   
 0 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Zágráb Nándor a Jobbik országgyűlési képviselő jelöltje a választókerületben

Közadatok Antal- Láng Edináról- II. rész

Közlemény az abonyi Jobbik alapszervezetéről- Szeremi Anikó feloszlatta

Ők készítik majd elő a döntéseket: Abony Város Bizottságainak tagjai értünk dolgoznak

Október 28-án megalakul az új abonyi képviselő- testület: Ünnepélyes eskütételek, illetmények, alpolgármester

Közadatok Antal- Láng Edináról- III. rész

Közadatok Antal- Láng Edináról- I. rész

Egyhangú igen az abonyi műjégpályára! Szép volt!

A helyi Fidesz elnök, Balangó László NEM vállalja, hogy beüljön a képviselő- testületbe

Abonyban 1341 Fideszes is Pető Zsoltot támogatta!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok