Mi Abonyunk - A kiskeresetű szülők már ki tudják számolni, mennyivel nő a fizetésük- Kalkulátorral
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8072, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2013.10.26. 17:27

A kiskeresetű, gyermeket nevelő munkavállalók már ki tudják számolni, hogy mennyivel több fizetést kapnak kézhez januártól. A kormany.hu honlapon kalkulátor segíti a számolást, elég megadni a család bruttó jövedelmét és a gyermekek számát. A nettó fizetés annak köszönhetően nő, hogy 2014-től tovább csökken a kiskeresetű családok adója. 260-270 ezer kiskeresetű család zsebében így az eddiginél is több pénz marad.

A családi adórendszernek köszönhetően már az elmúlt két évben is közel egymillió gyermeket nevelő családnál összesen 364 milliárd forinttal több maradt. Jövőre még több teher kerül le a családok válláról. A családi adókedvezmény kiterjesztése az eddiginél is több pénzt hagy a három vagy több gyermekes, valamint a két gyermeket nevelő egykeresetű családoknál. Januártól már ők is 100%-osan ki tudják használni a családi adókedvezményt. Ha valaki a 16%-os személyi jövedelemadóból eddig nem tudta a családi adókedvezményt teljesen kimeríteni, akkor jövőre már az egészségbiztosítási- és nyugdíjjárulékból is igénybe tudja venni azt.

A legalacsonyabb jövedelmű 110 ezer családnak gyakorlatilag a zsebében marad a bruttó jövedelme. Egy 100 ezer forintot kereső, két gyermeket nevelő családnak havonta 4 ezer forinttal, egy átlagbért kereső három gyermeket nevelő családnak további 39 ezer forinttal több pénz marad a zsebében. Egy két gyermeket nevelő, bruttó 90 ezer forintos összjövedelemmel rendelkező családnak havonta 5600 forinttal lesz több a jövedelme. Három gyermek esetében, bruttó 100 ezer forintos kereset esetén havi nettó 17 ezer forinttal több marad a családi kasszában, 200 ezer forintos bruttó jövedelem mellett havi 34 ezer forinttal gazdálkodhatnak többől. Két magyar átlagjövedelem esetén, vagyis bruttó 400-450 ezer forintos összjövedelem mellett három gyermeket nevelve, 35 ezer forintot jelent a megtakarítás. Egy havi 300 000 forintos bruttó jövedelemmel rendelkező három gyermekes család esetében a család havi nettó jövedelme 51 ezer forinttal növekszik a jelenlegihez képest. Egy havi 400 000 forintos bruttó jövedelemmel rendelkező négy gyermekes család esetében 68 ezer forinttal növekszik a család havi nettó jövedelme. A példák tájékoztató jellegűek, egyénileg mindenki pontosan megnézheti, hogy neki hogyan alakul a fizetése a kormany.hu honlapon működő kalkulátor segítségével.

Az Európa egyik legalacsonyabb, 16%-os adókulcsával kombinált családi adórendszert 2011-től azért vezette be a Fidesz, mert egyértelmű volt, hogy a Gyurcsány-Bajnai-kormány adórendszere megbukott. Sem a munkavállalást, sem a gyermekvállalást nem ösztönözte. Egyszerűen csak megcsapolta a munkavállalók fizetését a magas adókulcsokkal és egyenesen büntette a gyermeknevelést. Megszüntették a családi adókedvezményt, háromról két évre csökkentették a gyest, kétszeresére emelték a rezsiköltségeket, megszüntették a kedvezményes otthonteremtési lehetőségeket devizahitelekbe hajszolták családok százezreit. A bukott baloldal, ha tehetné, ugyanazt a családellenes politikát folytatná, mint korábban. Szűkítenék a családi adórendszert, sokaknak kevesebbet adnának. Ha a baloldalon múlna, megint a családok húznák a rövidebbet.

Fidesz Sajtóiroda

Politika:
FIDESZ   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Zágráb Nándor a Jobbik országgyűlési képviselő jelöltje a választókerületben

Közadatok Antal- Láng Edináról- II. rész

Közlemény az abonyi Jobbik alapszervezetéről- Szeremi Anikó feloszlatta

Ők készítik majd elő a döntéseket: Abony Város Bizottságainak tagjai értünk dolgoznak

Október 28-án megalakul az új abonyi képviselő- testület: Ünnepélyes eskütételek, illetmények, alpolgármester

Közadatok Antal- Láng Edináról- III. rész

Közadatok Antal- Láng Edináról- I. rész

Egyhangú igen az abonyi műjégpályára! Szép volt!

A helyi Fidesz elnök, Balangó László NEM vállalja, hogy beüljön a képviselő- testületbe

Abonyban 1341 Fideszes is Pető Zsoltot támogatta!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok