Mi Abonyunk - Partizánakció: Romhányiné az ellenzék országgyűlési képviselő jelöltje
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7064, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2013.09.05. 20:25

Meglehetősen viharos körülmények között jelentette be Romhányiné Dr. Balogh Edit, hogy ő lesz a baloldal országgyűlési képviselő jelöltje, nagyon kellemetlen pillanatokat szerezve ezzel többek között a helyi MSZP-seknek. Abony polgármesterét az ATV riportere, Szegő Péter hívta fel, akinek beismerte, hogy ő lesz a jelölt. Ezzel a partizánakcióval Romhányiné elérte, hogy a körzetben viharos gyorsasággal taggyűléseket hívnak össze. Nagyon kellemetlen, hogy a helyi tagságnak az országos médiából kell értesülnie arról, hogy kit fognak támogatni. Lapinformációink szerint Balogh Edit Budapesten járt a közelmúltban és jelöltségéről Bajnai Gordonnal állapodott meg. A körzetben élő MSZP tagság döbbenten áll a történtek előtt.

Az új felosztás szerint Abonyt, Ceglédet és Nagykőröst magába foglaló Pest megyei 12. választókerületben Romhányiné Balogh Edit független abonyi polgármestert indítják a demokrata erők. Információink szerint Pest megye 12., Cegléd központú választókerületében – melyhez Cegléden kívül két város, Abony és Nagykőrös, továbbá több falu tartozik – két név merült fel komolyabban: Romhányiné dr. Balogh Edit független abonyi polgármesteré és László Ferencé, aki a Pest Megyei Közgyűlés szocialista frakcióvezetője.

László Ferenc volt egyébként 2010-ben pártja országgyűlésiképviselő-jelöltje Pest megye akkori 16. választókerületében – melynek része volt Abony és Nagykőrös, de Cegléd nem.

Az MSZP és az Együtt-PM közti megállapodás alapján a választókerületben az Együtt-PM állít jelöltet. Úgy tudjuk: a jelölt az Abonyt 2006 óta függetlenként vezető Romhányiné dr. Balogh Edit lesz. Romhányiné az információnkat megerősítette. „Az Együtt és az MSZP megegyezett a személyemet illetőn és remélem, hogy a DK is beáll mögém” – mondta Romhányiné munkatársunknak. „Mérsékelt balközép vagyok, pártba nem lépek be, mint ahogy soha életemben nem voltam párttag” – tette hozzá. Abony polgármestere úgy érzi: nem esélytelen a kormánypártok várható jelöltjével, Földi László ceglédi polgármesterrel szemben. „Nagyon tisztelem Lacit, de mind képességeimben, mind a teljesítményemben felveszem a versenyt vele” – hangsúlyozta Romhányiné, aki polgármestersége előtt évtizedekig doktornő volt Abonyban.

Egy, a helyi ügyekre erős rálátással bíró szakember megkeresésünkre közölte: nehezen tudja elképzelni Földi vereségét, ugyanakkor Romhányiné malmára hajthatja a vizet, hogy Cegléd kereszténydemokrata polgármestere és Czira Szabolcs fideszes nagykőrösi polgármester – egyben Pest megyének a most megszűnő rendszer szerinti 16. választókerülete egyéni képviselőjelöltje – között „finoman szólva sem jó a viszony”. Forrásuk úgy vélte: „nem hiszem, hogy a nagykőrösi Fidesz túlzottan exponálná magát Földi mellett”.

Az MSZP jelöltjelöltje László Ferenc, a Pest Megyei Közgyűlés szocialista frakcióvezetője, egyben nagykőrösi szocialista önkormányzati képviselő volt. Pártja egyébként őt indította a 2010-es parlamenti választáson Pest megye akkori, már említett 16. választókerületében. László Ferenc az atv.hu megkeresésére hangsúlyozta: az MSZP maximálisan beáll Romhányiné mögé és támogatja. Kérdésünkre megerősítette: bár kívülről nem nagyon látszik, de Földi és Czira közt tényleg rossz a viszony.

 

atv.hu, Szegő Péter

 

Forrás és folytatás helye ITT

 1 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Közadatok Antal- Láng Edináról- III. rész

Közadatok Antal- Láng Edináról- I. rész

Egyhangú igen az abonyi műjégpályára! Szép volt!

A helyi Fidesz elnök, Balangó László NEM vállalja, hogy beüljön a képviselő- testületbe

Abonyban 1341 Fideszes is Pető Zsoltot támogatta!

Közadatok Antal- Láng Edináról- II. rész

Közlemény az abonyi Jobbik alapszervezetéről- Szeremi Anikó feloszlatta

Ők készítik majd elő a döntéseket: Abony Város Bizottságainak tagjai értünk dolgoznak

Október 28-án megalakul az új abonyi képviselő- testület: Ünnepélyes eskütételek, illetmények, alpolgármester

Egyedülálló eredmény a város történelmében, ezzel együtt hatalmas a felelősségünk is!- Interjú Pető Zsolt polgármesterrel

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Egy diplomás nő!

TATU -

2013.09.05. 06:09:53

Vagy hű vagyok,egy eszméhez,vagy szavahihetetlenné válok.Érthetetlen ez az ingatag eszmefuttatás.Előre egyeztetni arra ami talán soha nem következik be.Miért kell úgy hajlongani mint a nád,amerről a szél fú,aki nem tart ki az eszméjéhez az nem alkalmas semmire sem.


Szavazás
Ön szerint milyen az abonyi városi kommunikáció?
   
 Kiváló, tudunk mindenről, köszönjük 
 Egész jónak tartom..... 
 Nem jó, semmiről sem tudunk 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok