Mi Abonyunk - Diáktüntetések: Berezelt a kormányzat, igazi arcát mutatja
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7573, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2012.12.20. 13:00

Olvasónk küldte: Orbán Viktor ezt rettenetesen elmérte. Bár hívei előszeretettel hivatkoznak rendkívül ?nom politikai érzékére, ha volt is ilyen, már oda – kiölték belőle az ellenzékben töltött vad évek, amelyek a 2002-es bukás mindent elsöprő dühéből táplálkoztak, és épp ebből fakadóan tették a legkisebb kompromisszumra is képtelenné, még ha adott esetben az nemzeti érdek lett volna is. Akarata talán még lenne a megértésre, de képessége már nincs rá: amire van, az a vízió, amit keresztül kell vinni.

Csak az erőből ért. Kitölti a teret, ami adatott neki, és tere bőven van. Ha mégis szűknek bizonyul, nekiveselkedik újra: beveti személyisége elsöprőnek hitt erejét, azt a dölyfös kivagyiságot, aminek pimaszsága maga alá gyűrte szinte az összes társadalmi csoportot és szinte valamennyi szakmát.

Aztán jönnek ezek a csendesen hetyke, önérzetes fiatalok, és jól keresztbe tesznek neki. Nem kérnek ebből a vízióból. Küzdenek ellene. És frissek. Bátrak. Tudják, hogy igazuk van. És nagyon okosak.


Folytatás ITT

Rogán Antal megmutatta az igazi arcát. Biztos elfelejti, hogy egykor ő maga is diákként kezdett el politizálni.
"Ez már nem a diákok valódi félelmeiről szól"

A Fidesz frakcióvetője érthetetlennek tartja a kormány döntése után a diákok tüntetését. Rogán Antal szerdán a Hír TV Rájátszás című műsorában azt mondta: szerinte a résztvevők többsége már csak a balhét keresi. Kifejtette, a kormány döntése nem csak azt jelenti, hogy jövőre legalább 55 ezren tanulhatnak ingyen a felsőoktatásban, hanem hogy jövőre több pénz jut a felsőoktatásra, hiszen 24 milliárd forint plusz forrásról döntött a kormányzat a felsőoktatás javára, ami jelentősen könnyíti majd az egyetemek terheit.
A kialakult helyzetről a „van sapka, nincs sapka” típusú kérdés jut eszebe. Azt gondolom, hogy ez most már nem arról szól, hogy mik a diákok valódi félelmei, hiszen azok – véleményem szerint – már teljes egészében elfoszlottak.
Mivel a pontszámok is nyilvánosságra kerülnek még karácsony előtt, az ünnepi asztalnál már minden család el tudja dönteni, hogy milyen irányban menjen továbbtanulni a gyerek, mi az, amit teljesíteni tud, mely pontszámoknak tud megfelelni. Úgy látom, hogy van itt néhány száz fiatal, aki élvezi, hogy a rendőrség kísérgeti őket fel és alá a városban, az adófizetők pénzén – jelentette ki a Rájátszásban Rogán Antal.

 

Nem is volt kés a diáknál!- "Nem volt kés nálam, erről nincs is szó a rendőrségi jegyzőkönyvben, hiszen akkor alá sem írtam volna" - ezt nyilatkozta az Indexnek Barabás Richárd 25 éves debreceni egyetemista, akit két társával együtt a szerdai fővárosi diáktüntetésről állítottak elő. A hallgató pert fontolgat a rendőrséggel szemben, mivel a hivatalos közleményben az áll: két kést is találtak nála.

Cáfolja a rendőrség állítását a szerda esti tüntetésről előállított Barabás Richárd debreceni egyetemista, akiről a rendőrség a hivatalos közleményében azt állította, hogy a meghallgatása során két kést találtak nála.

Barabás az Indexnek elmondta: nem volt nála kés, hiszen ha lett volna, akkor a rendőrségnek eljárást kellett volna indítania ellene emiatt. Ilyesmi a jegyzőkönyvben sem szerepelt, különben nem is írta volna alá, ha ez állt volna benne – mondta a hírportálnak. „Ügyvéd is volt velem. Nem tudom, hogy milyen lépéseket lehet tenni, de ha kell, akkor szívesen beperlem a rendőrséget” – tette hozzá.

Az Index szerint arról nem tudott nyilatkozni, hogy a többieknél volt-e kés. A Tiltakozunk a felsőoktatás egyoldalú módosítása ellen Facebook-csoport üzenőfalára azt írták ki, hogy az egyik diák táskájában találtak egy svájci bicskát, és erről állította azt a rendőrség, hogy kést talált a 17 éves budapesti tüntetőnél.

A balatonalmádi Magyar-Angol Kéttannyelvű Gimnáziumban a végzős diákokat és tanáraikat egymás után hívták be kedden az igazgatói irodába, és faggatták ki arról, hogy beszélnek-e a meghirdetett sztrájkról, buzdítanak-e az azon való részvételre, valamint a keretszámok szóba kerülnek-e közöttük. Az igazgató a beszélgetésekről jegyzőkönyvet készített, amelyeket el kívánt küldeni a Veszprém Megyei Kormányhivatalba - írta közleményében az LMP.
A diákok a párt szerint joggal tartanak attól, hogy tanulmányaikat, iskolai személyi viszonyaikat a jogsértő beszámoltatás komolyan megzavarta, és hogy a felvett adatokat nyíltan vagy közvetetten az ő sorsukról döntő személyek felhasználhatják.

Az igazgatónő cáfolja a vádakat.
MiA összeállítás
 

Oktatás:
Kormány   
 6 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Búcsúzik a gimnázium igazgatónője

Augusztus végén érkeznek a szeptemberi családtámogatások

2,5 milliárd forintot kapnak hangszervásárlásra a zeneiskolák

Megint parkolj hülyén

A gyógypedagógus hiány ellen küzdenek Abony térségében

Biztonságos lesz az érettségi lebonyolítása

Mesebeli várak és kincses bányavárosok a Felvidéken - Itt jártak a somogyisok

A csoda folyatódott: 52. évfordulós osztálytalálkozón ünnepelte az osztály Katona Csöpi néni 90 szülinapját

Így épül a kézilabda pálya a Gyulai suliban

Somogyi iskola: A Felvidéken jártunk...

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Egy másik...

gandalf -

2012.12.27. 15:15:56

http://www.piacesprofit.hu/tarsadalom/menni-vagy-maradni-menni/

Egy újságcikkből kiragadott pár mondat...

gandalf -

2012.12.21. 15:14:51

Az igazán messze vágyóknak

Nem elérhetetlenek az Európán kívüli egyetemek sem. Japán például jó úti cél, ott külföldi diákok ezrei tanulnak ingyen. A sikeres felvételihez több út vezet: a hallgatót javasolhatja állami finanszírozású képzésre az adott ország japán nagykövetsége vagy maga az egyetem, ahova szeretne bejutni, és még arra is van lehetőség, hogy a fizetős képzésben Japánban tanulók költségeit átvállalja az állam. Bővebb információt a http://www.studyjapan.go.jp oldalon találtok.      

Békés Karácsonyt Neked és Szeretteidnek!!!                                                                                

Tisztelettel!      

Gandalf 

 

Nem abszurd?

napraforgo -

2012.12.21. 12:44:53

Nos kedves gandalf most eltérő a véleményünk, de ez nem baj. Viszont a konkolziódhoz csak annyit: ha külhonba akar menni a csemete legyen, de akkor a képzettséget( egyetemet, főiskolát) is ott kell megszerezni a tisztesség ezt kivánja. Japánban ezt ösztöndíjas képzésben az állam vállalja, majd külhonban tölti az un.gyakorlat megszerzését melyet a leendő és egyben kiküldő cég fizet. De ezekután kutya kötelessége  a cégnél dolgozni legalább addig, amíg a képzés és a kiküldés időtartama szólt. Japán a két v.háború után így lett ipari nagyhatalom, nem tiltakozott és tiltakozik ellene senki, mert ott a tisztesség szóban is nagy erejű. Nekünk szülőknek is vannak ebből következően feladataink ilyen értelemban. Békés Karácsnyt kívánok Neked és Családodnak.

Abszurd..???

gandalf -

2012.12.21. 09:13:42

http://eduline.hu/felsooktatas/2012/1/4/Ha_nem_kell_az_onkoltseg_mennyibe_kerul_a_t_6LW1XX#    

Talán nem éhbérért kellene dolgoztatni az ország munkavállóinak nagyrészét, akkor nem mennének el!!!                                                                                                                                                                                      

Nem vagyok olyan önzö hogy a gyermekem boldogulását megakadályozzam, ha kint jobban boldogul!!! Elmenni nem kötelező, de maradni sem!!!! 

Abszurd....

gandalf -

2012.12.21. 09:03:24

http://eduline.hu/felsooktatas/2012/1/4/Ha_nem_kell_az_onkoltseg_mennyibe_kerul_a_t_6LW1XX#

Abszurd.....

napraforgo -

2012.12.20. 18:09:21

Igen, abszurd a diákok követelése. Miért? Azért, mivel ha felsőfokú tanulmányokat akar folytatni nincs akadálya, nem kell a teljes képzési költséget megfizetnie csak kis részét. A többit az állam állja, mert ezért harcoltak a tüntetésük alatt. Az viszont abszurd, hogy az adófizetők pénzéből dotált tanulmányaik után külföldön kamatoztassák a tudásukat. Igen, nem lehet ilyen felelőtlen és önző senki sem. A szüleik önfeláldozása ( sok lemondás, verejték, rengetek munka, stb.) után ez a szülők arculcsapása is egyben. Gondolkodni kellene, nem harácsolni!!!!!! A "fejlett" nyugat sem enged meg ilyen kirívó otronba önzést.


Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok