Mi Abonyunk - Diáktüntetések: Berezelt a kormányzat, igazi arcát mutatja
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2012.12.20. 13:00

Olvasónk küldte: Orbán Viktor ezt rettenetesen elmérte. Bár hívei előszeretettel hivatkoznak rendkívül ?nom politikai érzékére, ha volt is ilyen, már oda – kiölték belőle az ellenzékben töltött vad évek, amelyek a 2002-es bukás mindent elsöprő dühéből táplálkoztak, és épp ebből fakadóan tették a legkisebb kompromisszumra is képtelenné, még ha adott esetben az nemzeti érdek lett volna is. Akarata talán még lenne a megértésre, de képessége már nincs rá: amire van, az a vízió, amit keresztül kell vinni.

Csak az erőből ért. Kitölti a teret, ami adatott neki, és tere bőven van. Ha mégis szűknek bizonyul, nekiveselkedik újra: beveti személyisége elsöprőnek hitt erejét, azt a dölyfös kivagyiságot, aminek pimaszsága maga alá gyűrte szinte az összes társadalmi csoportot és szinte valamennyi szakmát.

Aztán jönnek ezek a csendesen hetyke, önérzetes fiatalok, és jól keresztbe tesznek neki. Nem kérnek ebből a vízióból. Küzdenek ellene. És frissek. Bátrak. Tudják, hogy igazuk van. És nagyon okosak.


Folytatás ITT

Rogán Antal megmutatta az igazi arcát. Biztos elfelejti, hogy egykor ő maga is diákként kezdett el politizálni.
"Ez már nem a diákok valódi félelmeiről szól"

A Fidesz frakcióvetője érthetetlennek tartja a kormány döntése után a diákok tüntetését. Rogán Antal szerdán a Hír TV Rájátszás című műsorában azt mondta: szerinte a résztvevők többsége már csak a balhét keresi. Kifejtette, a kormány döntése nem csak azt jelenti, hogy jövőre legalább 55 ezren tanulhatnak ingyen a felsőoktatásban, hanem hogy jövőre több pénz jut a felsőoktatásra, hiszen 24 milliárd forint plusz forrásról döntött a kormányzat a felsőoktatás javára, ami jelentősen könnyíti majd az egyetemek terheit.
A kialakult helyzetről a „van sapka, nincs sapka” típusú kérdés jut eszebe. Azt gondolom, hogy ez most már nem arról szól, hogy mik a diákok valódi félelmei, hiszen azok – véleményem szerint – már teljes egészében elfoszlottak.
Mivel a pontszámok is nyilvánosságra kerülnek még karácsony előtt, az ünnepi asztalnál már minden család el tudja dönteni, hogy milyen irányban menjen továbbtanulni a gyerek, mi az, amit teljesíteni tud, mely pontszámoknak tud megfelelni. Úgy látom, hogy van itt néhány száz fiatal, aki élvezi, hogy a rendőrség kísérgeti őket fel és alá a városban, az adófizetők pénzén – jelentette ki a Rájátszásban Rogán Antal.

 

Nem is volt kés a diáknál!- "Nem volt kés nálam, erről nincs is szó a rendőrségi jegyzőkönyvben, hiszen akkor alá sem írtam volna" - ezt nyilatkozta az Indexnek Barabás Richárd 25 éves debreceni egyetemista, akit két társával együtt a szerdai fővárosi diáktüntetésről állítottak elő. A hallgató pert fontolgat a rendőrséggel szemben, mivel a hivatalos közleményben az áll: két kést is találtak nála.

Cáfolja a rendőrség állítását a szerda esti tüntetésről előállított Barabás Richárd debreceni egyetemista, akiről a rendőrség a hivatalos közleményében azt állította, hogy a meghallgatása során két kést találtak nála.

Barabás az Indexnek elmondta: nem volt nála kés, hiszen ha lett volna, akkor a rendőrségnek eljárást kellett volna indítania ellene emiatt. Ilyesmi a jegyzőkönyvben sem szerepelt, különben nem is írta volna alá, ha ez állt volna benne – mondta a hírportálnak. „Ügyvéd is volt velem. Nem tudom, hogy milyen lépéseket lehet tenni, de ha kell, akkor szívesen beperlem a rendőrséget” – tette hozzá.

Az Index szerint arról nem tudott nyilatkozni, hogy a többieknél volt-e kés. A Tiltakozunk a felsőoktatás egyoldalú módosítása ellen Facebook-csoport üzenőfalára azt írták ki, hogy az egyik diák táskájában találtak egy svájci bicskát, és erről állította azt a rendőrség, hogy kést talált a 17 éves budapesti tüntetőnél.

A balatonalmádi Magyar-Angol Kéttannyelvű Gimnáziumban a végzős diákokat és tanáraikat egymás után hívták be kedden az igazgatói irodába, és faggatták ki arról, hogy beszélnek-e a meghirdetett sztrájkról, buzdítanak-e az azon való részvételre, valamint a keretszámok szóba kerülnek-e közöttük. Az igazgató a beszélgetésekről jegyzőkönyvet készített, amelyeket el kívánt küldeni a Veszprém Megyei Kormányhivatalba - írta közleményében az LMP.
A diákok a párt szerint joggal tartanak attól, hogy tanulmányaikat, iskolai személyi viszonyaikat a jogsértő beszámoltatás komolyan megzavarta, és hogy a felvett adatokat nyíltan vagy közvetetten az ő sorsukról döntő személyek felhasználhatják.

Az igazgatónő cáfolja a vádakat.
MiA összeállítás
 

Oktatás:
Kormány   
 6 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

A pedagógusnap margójára

Biztonságos lesz az érettségi lebonyolítása

Mesebeli várak és kincses bányavárosok a Felvidéken - Itt jártak a somogyisok

A csoda folyatódott: 52. évfordulós osztálytalálkozón ünnepelte az osztály Katona Csöpi néni 90 szülinapját

Így épül a kézilabda pálya a Gyulai suliban

Búcsúzik a gimnázium igazgatónője

Augusztus végén érkeznek a szeptemberi családtámogatások

2,5 milliárd forintot kapnak hangszervásárlásra a zeneiskolák

Megint parkolj hülyén

A gyógypedagógus hiány ellen küzdenek Abony térségében

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Egy másik...

gandalf -

2012.12.27. 15:15:56

http://www.piacesprofit.hu/tarsadalom/menni-vagy-maradni-menni/

Egy újságcikkből kiragadott pár mondat...

gandalf -

2012.12.21. 15:14:51

Az igazán messze vágyóknak

Nem elérhetetlenek az Európán kívüli egyetemek sem. Japán például jó úti cél, ott külföldi diákok ezrei tanulnak ingyen. A sikeres felvételihez több út vezet: a hallgatót javasolhatja állami finanszírozású képzésre az adott ország japán nagykövetsége vagy maga az egyetem, ahova szeretne bejutni, és még arra is van lehetőség, hogy a fizetős képzésben Japánban tanulók költségeit átvállalja az állam. Bővebb információt a http://www.studyjapan.go.jp oldalon találtok.      

Békés Karácsonyt Neked és Szeretteidnek!!!                                                                                

Tisztelettel!      

Gandalf 

 

Nem abszurd?

napraforgo -

2012.12.21. 12:44:53

Nos kedves gandalf most eltérő a véleményünk, de ez nem baj. Viszont a konkolziódhoz csak annyit: ha külhonba akar menni a csemete legyen, de akkor a képzettséget( egyetemet, főiskolát) is ott kell megszerezni a tisztesség ezt kivánja. Japánban ezt ösztöndíjas képzésben az állam vállalja, majd külhonban tölti az un.gyakorlat megszerzését melyet a leendő és egyben kiküldő cég fizet. De ezekután kutya kötelessége  a cégnél dolgozni legalább addig, amíg a képzés és a kiküldés időtartama szólt. Japán a két v.háború után így lett ipari nagyhatalom, nem tiltakozott és tiltakozik ellene senki, mert ott a tisztesség szóban is nagy erejű. Nekünk szülőknek is vannak ebből következően feladataink ilyen értelemban. Békés Karácsnyt kívánok Neked és Családodnak.

Abszurd..???

gandalf -

2012.12.21. 09:13:42

http://eduline.hu/felsooktatas/2012/1/4/Ha_nem_kell_az_onkoltseg_mennyibe_kerul_a_t_6LW1XX#    

Talán nem éhbérért kellene dolgoztatni az ország munkavállóinak nagyrészét, akkor nem mennének el!!!                                                                                                                                                                                      

Nem vagyok olyan önzö hogy a gyermekem boldogulását megakadályozzam, ha kint jobban boldogul!!! Elmenni nem kötelező, de maradni sem!!!! 

Abszurd....

gandalf -

2012.12.21. 09:03:24

http://eduline.hu/felsooktatas/2012/1/4/Ha_nem_kell_az_onkoltseg_mennyibe_kerul_a_t_6LW1XX#

Abszurd.....

napraforgo -

2012.12.20. 18:09:21

Igen, abszurd a diákok követelése. Miért? Azért, mivel ha felsőfokú tanulmányokat akar folytatni nincs akadálya, nem kell a teljes képzési költséget megfizetnie csak kis részét. A többit az állam állja, mert ezért harcoltak a tüntetésük alatt. Az viszont abszurd, hogy az adófizetők pénzéből dotált tanulmányaik után külföldön kamatoztassák a tudásukat. Igen, nem lehet ilyen felelőtlen és önző senki sem. A szüleik önfeláldozása ( sok lemondás, verejték, rengetek munka, stb.) után ez a szülők arculcsapása is egyben. Gondolkodni kellene, nem harácsolni!!!!!! A "fejlett" nyugat sem enged meg ilyen kirívó otronba önzést.


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok