Mi Abonyunk - Hogyan változik a szerelem az idő múlásával?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8087, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2024.06.12. 14:04


Amikor az elején tartunk egy új kapcsolatnak, akkor minden magas hőfokon lángol, ám idővel óhatatlanul is újabb szakaszokat élünk meg a kedvesünk iránt érzett szerelemben. A párkapcsolat fejlődése elkerülhetetlen, ezért jó tisztában lenni azzal, hogy változásokkal fogunk szembenézni.

 

Minden az anyával kezdődik?

 

Azt már sokszor hallottuk, hogy a korábbi tapasztalataink, a múltunk hatással van arra, hogyan alakulnak a későbbi életünk során a kapcsolataink. Jó, ha van lehetőségünk időt és energiát fektetni abba, hogy az önismeret fejlesztésével ezekkel mi magunk is tisztában lehessünk. Az OnlinePszichológus szolgáltatásának keretében erre akár elektronikus formában, az otthonunk kényelméből is lehetőségünk nyílik.

 

Azok a korai élményeink, tapasztalataink, amiket csecsemőkorban az elsődleges gondozónkkal, általában az édesanyánkkal megéltünk, hatással lesznek a későbbi életünkre. Ugyanis az ekkor megélt érzelmeink alakítják azt a képet is, amit saját magunkról alkotunk, valamint azt is, hogy hogyan fogunk tudni később benne lenni a kapcsolatainkban.

 

Milyen érzelmi mintázatok ismétlődnek a szerelemben?

 

Az anya és gyermeke között is alakul a kapcsolat, fejlődik, és egyre mélyebbé válik. Margaret Mahler az első szakasznak az egyénileg funkcionáló fázis nevet adta, mert ebben a fókusz még saját magunkra irányul. Egy párkapcsolat esetén az első időszakban ez azt fogja jelenteni, hogy a kölcsönös vonzalom és a közös érdeklődési pontok kapnak nagy hangsúlyt.

 

A következő fejlődési lépcsőben a szimbiotikus szakaszt élik meg a felek. Ez az anya és a baba közti erőteljes és intenzív érzelmi összekapcsolódást jelenti. Ha ezt a szerelmi viszonyra értjük, akkor ott abban az időszakban élhetjük meg az egybeolvadást, az összefonódás ekkor a legerősebb.

 

Ezt követi a szeparációs-individuációs fázisnak nevezett szakasz, amikor a kapcsolatban lévő felek az egymás egyéniségét, különállóságát is megtapasztalják. Fontos ebben az időszakban az, hogy mindkét résztvevő meghúzza a saját határait, és újra a kapcsolaton kívüli dolgokra is fókuszt helyezzenek.

 

A távolodás azonban szerencsére nem végleges, hiszen újabb újraközeledést fognak megélni a szerelmesek, amikor már érettebben, stabilabban köteleződnek el egymás mellett.

 

Ezeknek a szakaszoknak sem a linearitása, sem az időbeli hossza nem egyforma a különböző párok esetében, ugyanis mindenki a saját tempójában és módján éli meg ezeket, az azonban biztos, hogy nem kikerülhetők az egyes kihívások. Ez azonban azt is jelenti, hogy ha ismerjük őket, nem fognak váratlanul érni bennünket.

 

Mitől válik stabillá a párkapcsolatunk?

 

Egy jól működő kapcsolatban az őszinteség és a jó kommunikáció alapvető, hiszen ezeken fog múlni, hogy képesek vagyunk-e megosztani egymással az érzéseinket és a vágyainkat.

 

Azok az értékek és célok, amelyekről azonosan gondolkodunk, szintén rengeteget számítanak, ez vonatkozik a jövőbeli tervekre és a közös élményekre is, amelyek kohéziós erőt jelentenek. A bizalom, a kompromisszumra való hajlandóság és a tisztelet szintén alappillérei a boldog és kiegyensúlyozott kapcsolatnak.  

Reklám:
Reklám   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Általános kérdések a költözésről - Tippek és tanácsok

Konyha spájz nélkül? Nem tragédia!

Lakásbiztosítás váltása: mire kell odafigyelni?

Hogyan találjuk meg a megfelelő szállást Gyulán?

Mire figyeljünk az állványok használatakor?

Mikor van szükség a pénzügyi nevelésre?

Mit jelképeznek az adventi gyertyák?

Természetközeli élmények építőjátékok segítségével

Amit az EGR szelepről tudni kell

Mi mindenre jó egy két oldalon is járható fellépő?

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok