Mi Abonyunk - Borhűtők a vendéglátóiparban
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2024.05.23. 16:25


A háztartásokban is egyre gyakoribb (látvány)elem a borhűtő, hiszen a rendezetten sorakozó palackok látványa nyugalmat sugároz, kellemes kikapcsolódást ígér, de a vendéglátó-iparban viszont mondhatni kötelező berendezés, amennyiben a profil úgy kívánja.

 

Na de fontos kérdés, hogy a nagykonyhába milyen szempontok alapján válasszunk borhűtőt, miket tudjon, mekkora legyen a kapacitása, hol és hogyan helyezzük el.

 

Ezeket a fontos kérdéseket próbáljuk megválaszolni ebben a cikkben, olyan szempontokat, támpontokat adva, amelyek Önnek is a segítségére lehetnek a vállalkozása számára legmegfelelőbb készülék kiválasztásában.

 

Hova és mekkorát?

 

Természetesen az étterem adottságai is meghatározzák, hogy milyen modellt választunk. Van beépíthető és különálló típus, viszonylag könnyű eldönteni, hogy a körülmények mit tesznek lehetővé.

 

A választott modell mérete nagyban függ a vendéglátó-ipari egység, pontosabban a borszükséglet mértékén. Vannak akár 6 palackos keskeny szekrények is, amik például egy kisebb kávézóba, ahol nem ez a fő profil, bőven megteszi. Nagyobb éttermekben, bárokban szükség 100-200 palackos borhűtőkre, melyekből kapható két vagy több zónás kivitel is.

 

Fontos az energiahatékonyság, hogy a borhűtő alacsony fogyasztású legyen, és a zajszint is, hogy csendesen működjön a vendégek nyugalma érdekében. Végül figyeljünk arra is, hogy a borhűtő esztétikailag illeszkedjen a vendéglátóhely dizájnjához és a rendelkezésre álló helyhez.


A hűtési zónákról, páratartalomról

 

Vendéglátóhelyeken, mivel jellemzően többféle, és ezért különböző tárolási igényű borok vannak a kínálatban, érdemes több hűtési zónás készülékben gondolkodni, hogy a fehér a vörös és a rozé termékek is ideális hőmérsékleten várhassák a vendégeket, minőségromlás nélkül. Az igazán profi készülékekben a hűtési zónákat fizikailag is elválasztják, hogy a zónahatárok tisztán elkülönüljenek.

 

A hőmérsékleten felül a páratartalom is lényeges kritérium lehet. Ha egy klasszikus borospincéből indulunk ki, ott a páratartalom 50 százalék feletti, ami a fektetett palackok parafadugóinak záróképessége miatt bír jelentőséggel, de a csavaros palackokat már nem érinti.


Szellőzés

 

A megfelelő szellőzés is fontos lehet, egyre elterjedtebb az integrált szellőzőrendszer, melynek köszönhetően a beépített modelleknek sem kell rácsot beépíteni a bútorba.

 

Természetesen minden készülék más és más, ezért minden esetben alaposan át kell tanulmányozni a kezelési útmutatót az üzembe helyezés előtt, és szigorúan aszerint eljárni a szellőzés, illetve az elhelyezés tekintetében is.

 

Nagyon fontos, hogy az igényeinknek megfelelő kapacitású, és az igénybevételhez mérten is magas minőségű készüléket válasszunk, ezért érdemes a Nagykonyhai. com Webáruház szabadonálló és beépíthető borhűtő kínálatát böngészni, illetve üdítőkhöz és más italokhoz a eladó italhűtő választékukat megtekinteni.
 

Reklám:
Reklám   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Segítség a horgászoknak, túrázóknak, vadászoknak

Milyen masszázsfajták léteznek?

A sínrendszeres lámpák modern megjelenést adnak a helyiségnek

Germicid lámpákkal gyárakban, üzemekben

Csúcskategóriás, innovatív szoláriumok

Miért érdemes képezni magadat?

Hogyan változik a szerelem az idő múlásával?

A nők és az élvezetek

Górcső alatt a körpályás fóliázógép

Innovatív megoldások az új típusú automatikus sorompók tervezésénél

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok