Mi Abonyunk - Új lakásba költözöl? Íme, néhány tipp, hogy úgy nézzen ki, mintha lakberendező tervezte volna!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2024.05.13. 14:34


Megtaláltad az új lakásodat? Gratulálunk, de még azért ne nagyon dőlj hátra, mivel a java csak most jön! Nem kis feladat ugyanis a belső terekből kellemes és lakható szobákat, a fehér falakból pedig otthont varázsolni.

 

Ezért is gondoltunk arra, hogy a mai cikkünkben megosztunk veled néhány egyszerű lakberendezési tippet, amelyek többségét mi is az Otthonok & Megoldások stílus rovatában olvastuk.

 

Legyen mutatós a lakás bejárata!

 

A bejárat dekorálása manapság már nem nagyon jellemző, pedig rengeteget tud dobni a lakás összhatásán. Nem véletlenül költöttek az emberek a régi időkben annyit a mutatós fogasokra vagy a kis asztalkákra, amelyeknek a tetején egy csokor virág ült.

 

De neked nem kell ilyen mélyen belenyúlnod a pénztárcádba, elég, ha elhelyezel a bejárathoz pár zöld növényt, és fellógatsz a falra néhány szép festményt, vagy esetleg egy szép keretes tükröt.

 

A tükröt egyébként kétszeresen is értékelni fogod, ha egy szűk területről van szó, mivel nem csupán nagyszerű dekoráció, hanem képes megnövelni a teret, és légiessé tenni azt. Ennek köszönhetően pedig a keskeny folyosó kevésbé fog majd szűknek tűnni.

 

Ami pedig a színeket illeti, tartsd be a kis terekre vonatkozó klasszikus ajánlásokat! Használj világos színeket a falakon, a padlón és a bútorokon, hogy optikailag nagyobbá tegyék a helyiséget!

 

Törekedj a harmonikus vonalakra!

 

Ha megnézed a lakberendező magazinokban látható lakások képét, akkor mi az, ami mindegyiknél egyből feltűnik? Nos, leginkább az, hogy a síkok harmóniában vannak, ami annyit jelent, hogy például a szekrény teteje egy vonalban van az ajtókeret felső pontjával vagy a falon elhelyezett festmény felső vonalával, illetve a polcok összefüggő vonalakat alkotnak.

 

Ha azt szeretnéd tehát, hogy a lakásod úgy nézzen ki, mintha egy lakberendező alkotta volna, akkor neked is erre kell törekedned.

 

Hozz létre egy fókuszpontot!

 

A fókuszpont jelentőségét nem lehet elégszer hangsúlyozni, különösen a nappaliban. Ez nem feltétlenül kell, hogy valami nagy dolog legyen. Sok esetben elég például egy tévé is, amely köré elhelyezed a bútorokat és a könyvespolcot.

 

Egy a lényeg: a fókuszpont környékét minél jobban dekoráld ki! Bár azért a ló túloldalára nem kell átesni, próbálj mértékletes maradni!

 

Használj díszfüggönyöket!

 

Szerelj fel a fényáteresztő függönyöd mellé két oldalra egy-egy díszfüggönyt, hogy keretet adj neki és kiemeld! A kiválasztásánál viszont arra nem árt odafigyelned, hogy mind a stílusában, mind pedig a színében is jól passzoljon hozzá.

 

 

Ha elfogadsz egy jó tanácsot, a nappaliba válassz földig érő darabokat, míg a ház többi részébe mehetnek a rövid, de színes vagy mintás változatok!

 

Ezek lettek volna a tippjeink. Reméljük, hogy hasznodra válnak majd az új lakásod berendezésében.
  

Reklám:
Reklám   
 0 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Tanzánia és Zanzibár - Kelet-Afrika csodái

Garancia az innovatív, biztonságos és sikeres üzlethez

Milyen kerékpárt vásároljon az, aki stílusos, egyedi bringát szeretne?

A műanyag redőny kánikulában is jó megoldás

A pajzsmirigy, az egyik legfontosabb szervünk

Milyen képességek kellenek egy irodai állás betöltéséhez?

Szabadtéri sütögetés ? tippek a tökéletes helyszín kialakításához

Hogyan válasszon ünnepi eseményekre bankettszékeket?

Néhány szó a munkaerő-kölcsönzésről

Betekintés a céges felelősségbiztosítások világába

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!