Mi Abonyunk - Az online közműátírás menete, ha azt a régi szerződő kezdeményezi
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2024.03.27. 12:01

Azt gondolnánk, hogy a közművek átírását kizárólag az új szerződő kezdeményezheti, pedig online ügyintézés keretében erre a régi szerződő is jogosult.

 

Az átírás kezdeményezése régi szerződőként opció az OnlineKozmu közművek átírása céljából létrehozott virtuális felületen akkor választandó, ha Ön régi szerződőként jár el, saját nevében módosítva a szolgáltatói szerződéseket.

 

Mikor kezdeményezheti?

 

A közműszerződések átírására a leggyakoribban előforduló adás-vételen kívül számos egyéb okból is sor kerülhet. Ilyen helyzet lehet az öröklés is, amikor az örökhagyó elhalálozásának következtében, a hagyatéki tárgyalás lezárulta után változás áll be az ingatlan tulajdonosi szerkezetében, ami a közműszolgáltatások igénybevételére is hatással van, magyarán természetszerűen változik a szolgáltatás igénybevevője.

 

Ez az az eset, amikor a régi szerződő nem tud eljárni, de ezenkívül, ajándékozás, bérbeadás, használati jog átengedése esetében könnyen elképzelhető, hogy a közművek átírása ügyében ő járjon el. Az ügyintézés során, legyen bárki is az átírás kezdeményezője, a jogcímet fel kell tüntetni.

 

Az ügyintézés menete

 

Az ügyintézés menete két lépcsős. Az első lépcsőben, mint fentebb említettük, meg kell jelölni a jogcímet, emellett pedig meg kell adni teljes pontossággal az átírással érintett ingatlan címét, illetve a bejelentő, tehát jelen esetben a régi szerződő adatait. Ez az első rész a számlázási adatok megadása után a fizetéssel zárul, mely történhet átutalással vagy bankkártyás online fizetéssel, természetesen a kártyaadatok biztonságos kezelése mellett.

 

A sikeres fizetést követően az oldal emailt küld, melyben újabb információk megadását kéri.
Itt már – a régi szerződő mellett – az új szerződő adatait is meg kell adni, illetve más adatkérésre is sor kerülhet az érintett közműszolgáltatók igényeinek függvényében.

 

MIlyen csatolmányokat kell készíteni?

 

Természetesen az ügyintézéshez bizonyos dokumentumokat is csatolni kell. A jogcímet keletkeztető (adás-vételi, öröklési, ajándékozási) szerződést első körben nem, viszont meglétéről nyilatkozni kell, és ha valamelyik szolgáltató igényli akkor ezt is köteles az átírás kezdeményezője megadott határidőre prezentálni.

 

Az egyéb dokumentumok tekintetében érdemes az oldalról letölthető formanyomtatványokat sablonként használni, így biztosítandó, hogy azokon minden fontos adat szerepeljen és semmiképpen se kerüljön sor kellemetlen plusz köröket jelentő hiánypótlási eljárásra.

 

Az új szerződő minden esetben meg kell hatalmazza az OnlineKozmu-t, hogy nevében közműátírást végző ügyintézőként eljárjon.

 

A régi szerződőnek le kell mondania nyilatkozatban a szolgáltatásokról, amennyiben pedig ő az eljárás kezdeményezője, az új szerzőtől meghatalmazásra lesz szükség, melyet szintén feltétlenül csatolni kell.

 

Ha minden dokumentum rendelkezésre áll, a folyamat gyorsan és zökkenőmentesen véghezvihető az interneten keresztül, sorban állás nélkül.

  

Reklám:
Reklám   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Borhűtők a vendéglátóiparban

Mikor érdemes mobilt venni a gyermekünk részére?

Új lakásba költözöl? Íme, néhány tipp, hogy úgy nézzen ki, mintha lakberendező tervezte volna!

A VPS használatának legnagyobb előnyei

E-mail marketing: ma is az egyik leghatékonyabb eszköz

Profi csörlőhasználat: mit érdemes tudni a fordítócsiga használatáról?

Környezetbarát, eldobható tányérok ételkiszállításhoz és partikhoz

Manapság már mindent gépesítünk!

Rendelj különleges és egészséges avokádós szendvicset!

Mit értünk a steril kifejezés alatt? Miért létfontosságú az egészségügyben?

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok