Mi Abonyunk - Így válasszuk ki a megfelelő urnát a kisállathamvasztáshoz!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2024.02.19. 07:54

Az elveszített kiskedvenc hamvasztásával kapcsolatos intézkedések szomorú és nehéz feladat elé állítják az egyébként is lesújtott lelki állapotban lévő gazdikat. De mivel ezek is az emlékük méltó megőrzését szolgálják, így muszáj végigcsinálni.

 

Ilyen lehet például az urna kiválasztása, amellyel kapcsolatban fontos, hogy előre átgondoljuk annak végső helyét. Ha úgy döntünk, hogy magunknál tartjuk a hamvakat, akkor érdemes egy dekoratív, ugyanakkor tartós urnát választani a Házi Kedvenc Hamvasztás vagy más kisállathamvasztással foglalkozó vállalkozás kínálatából.

 

Abban az esetben viszont, ha a hamvakat a szőrös barátunk kedvenc helyén vagy a kertben tervezzük elszórni, akkor elég lehet egy szimpla urna is.

 

Árkategória

 

Egy rövid, előzetes internetes kutatás után már nagyjából képesek vagyunk behatárolni azt, hogy hozzávetőlegesen mennyibe kerülnek a különböző típusú urnák. Vagy más oldalról megközelítve: fel tudjuk mérni, hogy az általunk erre a célra fordítandó összegből milyen típusú, anyagú és minőségű modell jön ki, amellyel nagymértékben megkönnyíthetjük a dolgunkat.

 

Személyre szabhatóság

 

Ha szeretnénk, hogy az urna valamilyen formában utaljon az elhunyt kedvencünkre, akkor érdemes olyan verziót választani belőle, amely személyre szabható. Egyes urnák például elláthatók névtáblával, de olyanok is akadnak, amelyekre egyenesen ráfestethetjük az elhunyt állat portréját.

 

Az urna szállítása

 

A kisállathamvasztással foglalkozó vállalkozások többségének a repertoárjában, beleértve a fentebb már említett Házi Kedvenc Hamvasztást is, szerepel a háztól-házig szolgáltatás, amelynek keretein belül a megkeresés követően elmennek a tetemért, és a hamvasztás után a kiválasztott urnában visszahozzák a hamvakat a gazdiknak.

 

Bár a legtöbbjük igyekszik ennek a folyamatnak a során kellő óvatossággal eljárni, de ettől függetlenül a szállítás során még előfordulhatnak balesetek. Ezeket megelőzendő célszerű kevésbé törékeny anyagból készült urnát választani.

 

Kegyeleti ékszerek a kisállatok hamvai számára

 

Ha nem szeretnénk urnában elhelyezni a hamvakat, akkor akár az is egy opció lehet, hogy készítettünk egy kegyeleti ékszert. Ez első ránézésre ugyanúgy néz ki, mint egy hagyományos medál, de a belsejében található egy kis zárható rekesz, amelyben egy jelképes mennyiség a hamvakból eltárolható.

 

Szerencsére manapság nagyon sokféle formában elérhetőek, vannak például kutya- , cica-, szív-, de tappancsalakúak is. Tehát könnyedén megtalálhatjuk azt az egyet, ami elnyeri a tetszésünket.

 

Miután pedig ez megtörtént, felfűzhetjük egy láncra, és viselhetjük úgy, mint bármely másik ékszerünket, vagy elhelyezhetjük egy nyitott díszdobozban a vitrinben, illetve a polcon.

 

Reméljük, hogy az útmutatónk hasznosnak bizonyul majd, és sikerül megfelelő döntést hozni.


  

Reklám:
Reklám   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Milyen az igazán jó masszázsmedence?

Mikor érdemes a matracot tisztítani és mikor jobb már lecserélni?

Hogyan találjuk meg a legolcsóbb repjegyeket?

Egy izgalmas szerkezet, amely sok előnyt kínál

Amit tudni érdemes a turbómaróról és a rotormaróról

Életmódváltás egyszerűen

Milyen ruhákra lesz szükség horgászathoz?

Tegyük komfortosabbá a kertünket árnyékolókkal!

Mikor és miért lehet jó a közösen megélt öröm?

Az online közműátírás menete, ha azt a régi szerződő kezdeményezi

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok