Mi Abonyunk - A mennyezetfestés előnyei és hasznos tippek a munkához
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2024.02.19. 08:00

Amikor elkap minket a vágy, hogy egy kicsit feldobjuk a belső tereket az otthonunkban, akkor elsőként a falak átfestése jut eszünkbe. Kétségkívül ez egy remek ötlet, ám nem ez az egyetlen módja annak, hogy egy kis változatosságot csempésszünk a szobákba.

 

Festeni ugyanis nemcsak a falakat tudjuk, hanem a mennyezetet is. Sok esetben azt fehérre tervezzük, de ezt a szokást bátran magunk mögött hagyhatjuk, hiszen a mennyezetfestésben rengeteg kreatív lehetőség rejlik.

 

Ez pedig egy olyan feladat, amit saját kezűleg, mi magunk is meg tudunk csinálni, ha rendelkezünk a MesterekFutára festékeinek egyikével. Mielőtt nagy lelkesen belevágnánk a munkába, nem árt tisztában lennünk néhány igen fontos tudnivalóval annak érdekében, hogy esztétikus végeredményre tegyünk szert. Mire gondolunk pontosan? Máris elmondjuk!

 

Különböző térhatást érhetünk el

 

A színekről egy valamit tudnunk kell: könnyen becsapják a szemünket. Ez pedig abban az esetben is igaz, ha nem a falakon, hanem a mennyezeten jelennek meg.

 

Ha a falakon egy világosabb színű festék van, de a mennyezetet sötétebbre festjük, akkor optikailag alacsonyabbnak fogjuk látni a szobát. Ez persze akár előnyös is lehet, például egy nagy belmagassággal rendelkező helyiség esetében.

 

Ellenkező esetben, tehát ha a falak sötétebb színnel vannak festve, a mennyezetre viszont egy világosabb festéket választunk, akkor azzal optikailag tágítjuk a teret. A világosabb színeket ugyanis úgy érzékeli a szemünk, mintha távolabb lennének. Ez a térhatás remek megoldást jelent ott, ahol alacsony a belmagasság.

 

 

Tippek a mennyezetfestéshez 

 

Ügyeljünk arra, hogy természetes fény mellett fessünk jó fényviszonyok között. A lehető legjobb eredményre úgy tehetünk szert, ha a munkát az ablaktól kezdjük, majd onnan haladunk befelé. Ennek azért van jelentősége, mert így esik a fény a mennyezetre.

 

Ha időnként megállunk egy kis pihenőre, ne várjuk meg, míg a festék teljesen megszárad, mert ez esetben nem lesz egyenletes a végeredmény. Amennyiben nem vagyunk tapasztalt fal- vagy mennyezetfestők, akkor ecset helyett nyugodtan használhatunk teleszkópos nyéllel felszerelt festőhengert, azzal ugyanis könnyebb dolgozni.

 

Ha a festéket több rétegben visszük fel a felületre, akkor mindig várjuk meg türelmesen, míg az előző réteg megszárad, csak ezt követően folytassuk a munkát.

 

Válasszunk minőségi festékeket!

 

Ezek tehát azok a tudnivalók, melyekkel mindenképp tisztában kell lennünk, ha a mennyezetfestés napirendre kerül. A lehetőségek tárháza szinte végtelen, csak a képzeletünk szabhat határt annak, hogy milyen színt választunk és hogyan dekoráljuk a mennyezetet.

 

Ugyanakkor a fent említett íratlan szabályokat minden esetben vegyük figyelembe! Ezek után pedig már csak arra kell ügyelnünk, hogy minőségi festékekkel dolgozzunk, de azokat nem kell sokáig keresnünk, ugyanis a MesterekFutára webshopjában megtaláljuk őket.

 

Reklám:
Reklám   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Milyen az igazán jó masszázsmedence?

Mikor érdemes a matracot tisztítani és mikor jobb már lecserélni?

Hogyan találjuk meg a legolcsóbb repjegyeket?

Egy izgalmas szerkezet, amely sok előnyt kínál

Amit tudni érdemes a turbómaróról és a rotormaróról

Életmódváltás egyszerűen

Milyen ruhákra lesz szükség horgászathoz?

Tegyük komfortosabbá a kertünket árnyékolókkal!

Mikor és miért lehet jó a közösen megélt öröm?

Az online közműátírás menete, ha azt a régi szerződő kezdeményezi

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok