Mi Abonyunk - 3 hasznos tipp, hogy mindig rend legyen az irodánkban
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2024.02.16. 08:48

Bár napjainkra elmondható, hogy egyre kevesebb papírt használunk, az irodákban mindig akadnak olyan számlák, szerződések és egyéb iratok, amelyek tárolását meg kell oldanunk. Nézzük meg, hogy milyen praktikákat érdemes betartani, hogy munkahelyünk mindig rendezett legyen.

 

Szelektáljunk rendszeresen!

 

Az évek során akár észrevétlenül is felhalmozhatunk olyan papírokat, amelyekre egyáltalán nincs már szükségünk. Bár a felesleges dolgok tárolása egy ideig nem okoz majd gondot, egyszer csak azt fogjuk észrevenni, hogy nem fér több irattároló a polcra, vagy már nem tudjuk betolni a mindenfélével telepakolt fiókot.

 

Hogy megelőzzük ennek a jelenségnek a kialakulását, célszerű meghatározott időközönként átnézni a bútorainkat és megszabadulni azoktól a dokumentumoktól, amelyekre már nincs szükségünk. Az Ápisznál kapható iratmegsemmisítők erre jó megoldást nyújthatnak, hiszen ezzel az eszközzel pillanatok alatt felszámolhatjuk a személyes vagy érzékeny információkat tartalmazó papírlapokat is.

Ez utóbbi a 2018-as GDPR adatvédelmi rendelet miatt kiemelten fontos, tehát ügyeljünk rá, hogy az ilyen iratok véletlenül se a papírkosárba kerüljenek, így elkerülve a visszaéléseket.

 

Alkossunk kategóriákat!

 

A rendszeres szelektálás mellett az sem elhanyagolható, hogy meg is találjuk később a keresett anyagainkat. Célszerű tehát nem véletlenszerűen elrakni az egyes papírokat, hanem kategóriákba rendezve tárolni őket.

 

Hogyan tehetjük ezt meg a legegyszerűbben? A csoportok megalkotását követően válogassuk szét a dokumentumainkat, majd tegyük őket téma szerint külön mappákba, irattartó papucsokba. Itt viszont nem ér véget a feladatunk, hiszen fel is kell címkéznünk az egyes tárolóelemeket, hogy még könnyebben a keresett lapok nyomára bukkanhassunk.

 

A legtöbb irattartó ma már rendelkezik ilyen felülettel, ha pedig mégsem, egyszerű és költséghatékony megoldás lehet öntapadós etikettet használni, amelyre ráírhatjuk az elemek aktuális tartalmát.

 

Legyünk következetesek, tartsuk fenn a rendet!

 

Ha mind a rendszeres szelektálás, mind pedig a csoportok kialakítása megtörtént, nincs más dolgunk, mint tartani magunkat a kialakult rendszerhez. Semmit nem ér ugyanis, hogy órákat töltöttünk a rendrakással, ha pár nap múlva már össze-vissza helyezzük el az archiválandó papírokat.

 

Az irodai rendszerezés tehát nem egy bizonyos időközönként megejtendő feladat, hanem egy folyamatos teendő, amire figyelnünk kell a munkánk során. Miért éri meg mégis erre időt szánni? Aki már volt olyan helyzetben, hogy nem talált egy hirtelen szükségessé vált, fontos iratot, az jól tudja erre a választ. Rendszeres szelektálással, csoportosítással és a megfelelő konzisztenciával viszont megelőzhetjük az ilyen gondok kialakulását.
  

Reklám:
Reklám   
 0 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Miért olyan népszerűek a napelemes lámpák?

Virágcsokor küldése anyák napjára is

Milyen az igazán jó masszázsmedence?

Mikor érdemes a matracot tisztítani és mikor jobb már lecserélni?

Hogyan találjuk meg a legolcsóbb repjegyeket?

Így indult útjára a nagynevű márka

Mikor jó döntés az üveggyapot szigetelés?

Életmódváltás egyszerűen

Milyen ruhákra lesz szükség horgászathoz?

Tegyük komfortosabbá a kertünket árnyékolókkal!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok