Mi Abonyunk - Digitális egészségügy? Csak biztonságban!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2024.01.24. 07:57

Mi az a digitális bizalom?

 

A digitális bizalom napjaink egyik meghatározó fogalma, ami kiemelten fontos a modern egészségügyi technológiák területén.

 

Az IoMT-re (Internet of Medical Things - Orvostechnikai Dolgok Internete) kapcsolódó eszközök digitális biztonságának biztosítása alapvető fontosságú a betegellátásban és a gyógyító folyamatokban.

 

Az IoMT eszközök esetében a digitális bizalom magában foglalja az eszközök hitelességének felismerését, a hamisítás és másolás megakadályozását. A digitális tanúsítványok segítségével biztonságosan meghatározhatóak az egyes eszközök egyedi azonosítói, megelőzve ezzel a potenciálisan veszélyes helyzeteket.

 

Mivel a betegek személyes adatai vezeték nélküli vagy kábeles hálózaton keresztül továbbítódnak, ezen adatok védelme elsődleges fontosságú. Az adatok titkosítása, kulcsfontosságú a betegek személyiségi jogainak a védelmében. A digitális tanúsítványok biztonságot nyújtanak adatlopást és az adathamisítás ellen.

 

A bizalom a legfontosabb

 

A technológia lehetővé teszi az orvosok, nővérek és betegek számára, hogy megbízzanak az eszközökben amiket használnak. Talán nem kell magyarázni, hogy ez miért fontos: az okos orvostechnikai eszközök ugyan adott esetben növelik a túlélés esélyét, de ehhez egyben védettnek kell lenniük a műszaki hibák és rosszindulatú támadások ellen. Ez elengedhetetlen követelménye a modern egészségügyi ellátásnak.

 

Aztán ott van az integráció kérdése is: ezek az eszközök összeilleszthetőek más technológiákkal, ami szintén fontos szempont, például a felhő alapú rendszerek analízissel, kimutatással és riasztásokkal szolgálhatnak a kezelőorvos vagy egy családtag irányába.

 

Digitális bizalmi tanúsítvány nélkül ezek az eszközök nem lennének beilleszthetők az ellátási lánc védett rendszereibe - és nem lehetne automatizálni olyan fontos, esetenként életmentő lépéseket, mint például a gyógyszerek pontos és időben történő (készüléken keresztüli) beadását.

 

Kinek a felelőssége?

 

Az IoMT digitális bizalmi stratégiáinak kialakítása egy összetett folyamat, amely a gyártói oldalon kezdődik. Létfontosságú egy olyan gyártási stratégia kidolgozása és kikényszerítése, amely lehetővé teszi a digitális tanúsítványok folyamatos szállítását az egyes eszközökhöz, még internetkiesés esetén is.

 

A digitális bizalmi architektúrák és stratégiák kulcsfontosságúak az IoMT eszközök biztonságának fenntartásában. Ezek a stratégiák nemcsak a felhasználói oldalon biztosítják a bizalmat és a biztonságot, hanem a gyártók számára is lehetőséget nyújtanak arra, hogy proaktívan kezeljék az eszközök biztonságát és megelőzzék a lehetséges támadásokat.

 

A digitális bizalom fogalma ma talán még nem forog közszájon ám egy digitális eszközökkel felépített világában elengedhetetlen a biztonságos és hatékony működéshez. A betegellátás biztosítása csak a lefedendő helyzetek közül, ám kétségkívül az egyik legfontosabb. Mind a gyártóknak mind a szolgáltatóknak fontos szerepük van abban, hogy biztosítsák a technológia biztonságos és megbízható használatát.

 

Az IoMT eszközök fejlődése és a digitális bizalom növekedése a közeljövőben jelentősen növelni fogja a betegellátás színvonalát és ezáltal javítja majd a betegek életminőségét.
  

Reklám:
Reklám   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Tanzánia és Zanzibár - Kelet-Afrika csodái

Garancia az innovatív, biztonságos és sikeres üzlethez

Milyen kerékpárt vásároljon az, aki stílusos, egyedi bringát szeretne?

A műanyag redőny kánikulában is jó megoldás

A pajzsmirigy, az egyik legfontosabb szervünk

Milyen képességek kellenek egy irodai állás betöltéséhez?

Szabadtéri sütögetés ? tippek a tökéletes helyszín kialakításához

Hogyan válasszon ünnepi eseményekre bankettszékeket?

Néhány szó a munkaerő-kölcsönzésről

Betekintés a céges felelősségbiztosítások világába

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok