Mi Abonyunk - A marketingfordítások komplexitása
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2023.12.21. 19:05

A fordítók munkáját tekintve ma már különböző szakterületeket különböztetünk meg, hiszen minden szakágnak megvan az a sajátossága, amit a fordítónak mindenképpen ismernie kell.

 

Külön területnek számít a reklámanyagok fordítása is. Mitől olyan különleges ez a szakág? Attól, hogy itt nem lesz elegendő a szó szerinti fordítás, hiszen a szöveg mondanivalója az, ami a marketingszövegek esetében a fókuszban van.

 

A marketing szakfordító feladata

 

Amennyiben Önnek reklámanyag fordítására van szüksége, a megfelelő eredmény eléréséhez érdemes megfontolni marketing területén jártas szakfordító alkalmazását. Az Edulingo21 Kft. reklámanyag fordítási szolgáltatása például olyan szakfordítókat biztosít a közös munka során, akik jártasak ezen a téren is.

 

Bizonyára már Ön is találkozott azzal a jelenséggel, amikor egy film címe teljesen máshogy jelenik meg magyar fordításban, mint az eredeti nyelven. Hasonló elven működnek a marketingfordítások is, hiszen a tükörfordítás, valamint az eredeti struktúra megtartása itt a legtöbb esetben nem valósul meg, sőt, tipikusan kerülendő.

 

A szakfordító célja munkája közben a szó szerinti fordítás helyett a célnyelvi kultúra sajátosságaihoz való igazítás. Ez azt jelenti, hogy az olvasóban fel sem szabad merülnie annak, hogy éppen egy fordítást olvas. A reklámanyagok idegen nyelvre történő adaptálásához így feltétlenül szükséges mind a kreativitás, mind pedig az írói affinitás. Ez a háttértudás elengedhetetlen ahhoz, hogy olyan szöveg készüljön, ami meggyőzi fogyasztóit arról, hogy az Ön terméke a legideálisabb választás.

 

A szakfordítás előnyei

A marketing szakfordítás az egyik legizgalmasabb műfajnak számít, hiszen a fordító ötletgazdag meglátásai által olyan produktumnak kell létrejönnie, ami a célnyelven is kifogástalanul megállja a helyét.

 

Ha fordításra kerülnek a reklámanyagai, azáltal egyetlen lépéssel a meglévőnél jóval nagyobb célközönséget érhet el termékeivel. A szakfordítás során pedig lehetősége nyílik az adott ország jellemzőinek a beépítésére, még személyre szabottabbá téve ezzel a reklámot.

 

Weboldalon közzétett szövegek esetében fontos hangsúlyozni a precíz fordítás kiemelt jelentőségét is. A célnyelv hibátlan ismerete nélkül könnyen ejthetünk fordítási hibákat, ezzel komolytalan látszatot kölcsönözve a honlapnak. Egy professzionális fordítás ezzel szemben bizalmat ébreszthet a vásárlóban.

 

A többnyelvű weboldal a kulcs

 

Amennyiben az Ön vállalkozása külföldi piacokat is meg szeretne célozni, az egyik legkézenfekvőbb lépés weboldala idegen nyelvekre történő fordíttatása.

 

A webshop és az abban szereplő termékek mellett érdemes a különböző reklám- és marketingszövegeket is elérhetővé tenni a célnyelveken, ezzel elősegítve, hogy a potenciális vásárlók minél könnyebben megkedveljék a termékeket.
  

Reklám:
Reklám   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Borhűtők a vendéglátóiparban

Mikor érdemes mobilt venni a gyermekünk részére?

Új lakásba költözöl? Íme, néhány tipp, hogy úgy nézzen ki, mintha lakberendező tervezte volna!

A VPS használatának legnagyobb előnyei

E-mail marketing: ma is az egyik leghatékonyabb eszköz

Profi csörlőhasználat: mit érdemes tudni a fordítócsiga használatáról?

Környezetbarát, eldobható tányérok ételkiszállításhoz és partikhoz

Manapság már mindent gépesítünk!

Rendelj különleges és egészséges avokádós szendvicset!

Mit értünk a steril kifejezés alatt? Miért létfontosságú az egészségügyben?

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok