Mi Abonyunk - Milyen kommunikációs stílusok vannak?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2023.11.17. 08:12

Bizonyára te is tudod, hogy nem mindegy, hogyan kommunikálunk. Vannak olyan helyzetek, amelyek dühöt, agressziót válthatnak ki belőled, ám ilyenkor is célszerű nyugodtan elmondani, mi bánt téged, és megoldást javasolni a konfliktusra.

 

Amennyiben az érzéseidet kifejezve, együttműködést keresve kommunikálsz, az az asszertív kommunikáció. Nem könnyű dolog ennek az elsajátítása, és sok gyakorlást is igényel, ám a thebrightacademy.hu Asszertív kommunikációs tréningje segítségedre lehet ebben.

 

A passzív és az agresszív kommunikáció

 

Alapjában véve három fő kommunikációs stílus létezik, és ezek közül az asszertív kommunikáció csak az, ami hatékony. A passzív kommunikáció ismérve, hogy az illető nem fejezi ki az érzéseit, nem adja tudtára a másiknak, mi bántja, mik az igényei, nem együttműködő a beszélgetés során.

 

Ennek ellentéte az agresszív kommunikáció, amikor az illető dühösen reagál, ha sérelem éri, a másikat letorkollja, gyakran meg is alázza. Felemelt hangon hirdeti az igazát.

 

Egyik sem jó, és érdemes tudni azt is, hogy mindkettő hátterében az alacsony önértékelés áll. Az is, aki félénken meghúzódik, ha konfliktusról van szó, és nem közli valódi érzéseit, és az is, aki uralni akarja a másikat, tulajdonképpen fél. Fél attól, hogy kiderül: kisebbrendűnek tartja magát.

 

A passzív és az agresszív kommunikáció által nem jutunk egyről a kettőre, számtalan kapcsolatot tett már tönkre a nem megfelelő viselkedés.

 

Az asszertív kommunikáció

 

Ezekkel a stílusokkal szemben az asszertív kommunikáció igen hatékony, de van egy technikája, amelyet meg kell tanulni, csak így tudjuk sikeresen alkalmazni. Ezt a technikát oktatják a The Bright Academy Asszertív kommunikációs tréningjén.

 

Érdemes elvégeznie a kurzust azoknak, akik akár a magánéletükben, akár az üzleti életben, munkahelyen szeretnének hatékonyan kommunikálni, megoldáskeresés által win-win szituációkat teremteni, megelőzni a konfliktusokat.

 

Az egyik módja ennek, ha úgynevezett én-közléseket alkalmazunk: nem a másikat ítéljük meg, hanem őszintén elmondjuk, mi mit érzünk a szituációval kapcsolatban. Így nagyobb esélyünk van arra, hogy a másik fél megért minket és elfogadja az álláspontunkat.

 

Persze az asszertív kommunikáció alkalmazásához szükség van némi önismeretre is. Érdemes megfigyelni magunkat: mit érzek, mikor a főnököm megkér, hogy túlórázzak? Miért gondolom azt, hogy nem szabad nemet mondani? Félek-e attól, hogy a társam majd elhagy, ha szóvá teszem, mi zavar a viselkedésében? Olykor igen nehéz ez, de nagy felismerésekre juthatunk!


Néhány szó a tanfolyamról

 

A The Bright Academy online tanfolyamai akár azonnal elkezdhetőek, és nincsenek időkorláthoz kötve. Videós és szöveges tananyagok segítik a megértést. A képzés online végezhető, az otthonunk kényelméből.

 

Minden fejezet végén rövid tesztekkel ellenőrizhetjük a tudásunkat, a végén pedig egy elismerő certifikátot is kapunk. De a lényeg: a megszerzett tudás, képesség!

 

Az oldalon több önfejlesztő tanfolyam is elérhető, érdemes vetni rájuk egy pillantást!
 

Reklám:
Reklám   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Miért olyan népszerűek a napelemes lámpák?

Virágcsokor küldése anyák napjára is

Milyen az igazán jó masszázsmedence?

Mikor érdemes a matracot tisztítani és mikor jobb már lecserélni?

Hogyan találjuk meg a legolcsóbb repjegyeket?

Így indult útjára a nagynevű márka

Mikor jó döntés az üveggyapot szigetelés?

Életmódváltás egyszerűen

Milyen ruhákra lesz szükség horgászathoz?

Tegyük komfortosabbá a kertünket árnyékolókkal!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok