Mi Abonyunk - Céltávcső használata: tudnivalók és előnyök
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8078, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2023.11.17. 08:15

Mindenki találkozott már távcsövekkel, hiszen számtalan esetben lehetnek hasznos eszközök. A vadászati felszerelések között megtalálható változatokat leggyakrabban terepen használják, főként távolban található vadállatok, tárgyak és egyéb dolgok látószög alatti megfigyelésére. Több típusuk van, ebben a cikkben azonban a céltávcsövekről lesz szó.

 

A céltávcsövek legfőbb tulajdonságai

 

A Katonadolog Webáruház céltávcsövei kiválóan alkalmasak fegyverekre, hiszen a puskákra szerelhető eszközök elősegítik a pontos célzást, így a vadak többé nem szabadulhatnak előlünk. Fontos azonban, hogy minden fegyverre más típusra lesz szükségünk, hiszen terepi viszonyok között csak egy minőségi darab tud nekünk segítséget nyújtani. Ügyelni kell továbbá a rögzítésre, hiszen csak akkor tudjuk kihasználni minden előnyét, ha időben gondoskodtunk annak biztonságos elhelyezéséről. A legjobb, ha már a céltávcső megvásárlása során beszerezünk egy erre a célra tervezett szerelvényt, amivel stabilan tudjuk azt rögzíteni a puskára.

 

Ott van még nekünk a szemkagyló, ami segít megtalálni a szem és a távcső közötti tökéletes távolságot. Úgy kell azt beállítani, hogy minden esetben és terepen kényelmesen láthassunk rajta, nem jó, ha túl közel van, de az sem, ha túl messze kell állni a távcsőtől. Végül jöhet a dioptria beállítása, amely lehetővé teszi a szem számára, hogy a lencsén keresztül is élesen tudjuk látni.

 

Melyik a legjobb céltávcső a piacon?

 

Egyértelmű választ nehezen lehet adni, hiszen megannyi típus közül válogathatunk. Az viszont biztos, hogy egyes márkákban sokkal jobban megbízhatunk. Az egyik legkelendőbb modell a 3-9x56 Walther céltávcső, ami egy 9-11 mm-es szerelékkel ellátott, légfegyverre, valamint kispuskára is szerelhető kivitel. A magas szerelékkel rendelkező változat No.8(R4)-as megvilágított szálkereszttel felszerelt, 7 fokozatban állítható fényerős távcső.

 

Ugyanezek a tulajdonságok mondhatóak el a 4x32-es modellről is. A különbség, hogy ez már front parallax-szal készült, valamint a 30 mm-es tubus mellé még egy Mil-Dot szálkeresztet is biztosítottak. A látómezeje 10 és 100 méter között van, így bármely terepen biztos célzást eredményez.

 

Mire kell figyelni a választás során?

 

Ha szeretnénk, hogy az amúgy sem túl olcsó eszközünk hosszú távon segítse a munkánkat, nem árt a lencséit rendszeresen tisztítani. Ezzel ugyanis meggátolhatjuk a homályos képet, emellett elkerülhetjük azt, hogy a por beleüljön a lencsék réseibe. Amikor az üveg piszkos, esetleg szennyeződésekkel van tele, akkor nem elég hatékony, előfordulhat, hogy hátráltatja a kinti feladatok elvégzését.

 

Mindig győződjünk meg arról, hogy a céltávcső használatával a fegyver is stabil marad, így a célzással sem lehet probléma. Szükség esetén nyugodtan gyakoroljunk, hiszen a pontosság javítása mindennél fontosabb, főleg a vadak elejtése esetében. Lőtéren, sportlövészeti klubokban ezt bármikor megtehetjük, itt lehetőségünk van arra, hogy fejlesszük a képességeinket.
  

Reklám:
Reklám   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Milyen étkészletet célszerű vásárolni az ovis gyermeknek?

Egy különleges ajándék, amelynek minden férfi örül

Így válasszuk ki a megfelelő urnát a kisállathamvasztáshoz!

Tudtad, hogy a lézeres terápia a hajhullás kezelésére is alkalmas?

Milyen összefüggéseket találtak a növényi alapú táplálkozás és a krónikus betegségek kockázatai között?

Hogyan kell alkalmazni a forradalmi nanotechnológiás szigetelést?

A mennyezetfestés előnyei és hasznos tippek a munkához

3 hasznos tipp, hogy mindig rend legyen az irodánkban

Az egészséges életmód és a vitaminok

Hol és hogyan szárítsuk a ruhákat, hogy az ne okozzon kárt az otthonunkban?

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok