Mi Abonyunk - Építsünk tudatosan LinkedIn-profilt!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8082, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2023.10.02. 09:05

A LinkedIn az elmúlt években meghatározó tényezővé vált az álláskeresési piacon mind magyarországi, mind globális szempontból. Ma már elengedhetetlen a munkakeresők számára, hogy rendelkezzenek saját profillal. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan építjük fel a profilt.

 

A LinkedIn SSI tud segíteni

 

Ez egy olyan mutató, aminek a segítségével információt kaphatunk arról, hogy a platform algoritmusa a tevékenységünket és a profilunkat hogyan értékeli. Érdemes profi segítséget is igénybe venni hozzá: a CV Shark LinkedIn útmutatója képbe hozhat minket a “hogyan használjuk” kérdésben.

 

Kezdjük a sort azzal, hogy mégis mi az értelme az SSI-nek? Ezzel tulajdonképpen kapunk egy visszajelzést arról, hogy mennyire hatékony a LinkedIn-jelenlétünk. A pontszám még nem jelent semmilyen garanciát, de az biztos, hogyha minél magasabb, annál nagyobb lesz a valószínűsége annak, hogy megjelenünk a keresésekben, bejelölnek és bekövetnek minket. A megfelelő SSI pontszám segítségével még több állásinterjúhoz és ajánlathoz is eljuthatunk. Összességében jobb eredményeket érhetünk el, mint alacsonyabb pontszámmal.

 

Elméletileg az is előfordulhat, hogy magas SSI mutató mellett sem kapunk megkereséseket, de a gyakorlatban ez egyáltalán nem szokott megesni. Ha tudatosan építjük a profilunk úgy, hogy a pontszámra is figyelünk, akkor az álláskeresés és a márkaépítés szempontjából is javulni fognak az eredményeink.

 

Erős korreláció figyelhető meg a magas SSI mutató és a keresési találatokban történő megjelenés gyakorisága között. A segítségével egy megfelelő visszajelzést kapunk arról, hogy jó úton haladunk-e vagy sem a profilunk építésével kapcsolatban.

 

Mit látunk az SSI oldalon?

 

Ennek az aloldalnak a tetején az Industry SSI rank és Network SSI rank mutatókat fogjuk először megtalálni. Azt mutatják meg, hogy az ismerőseink között, valamint a profil iparági besorolása alapján mire elég a pontszámunk. Ezzel túl sokat kezdeni nem tudunk, de legalább el tudjuk helyezni, hogy éppen hol járunk a többi felhasználóhoz képest.

 

Az SSI azt méri, hogy mennyire jól építettük fel a profilunkat. Például töltöttünk fel egyedi háttérképet? Töltsünk ki minden adatot, lehetőleg profilképnek egy profi, üzleti fotót válasszunk. Ezen kívül az SSI megmutatja, hogy milyen a kapcsolatépítésünk, az interakcióink a felülettel.

 

Nem kell a maximumra törekedni

 

Tökéletes, 100 pontos SSI mutató nem létezik és teljesen felesleges is. Már egy 40-50-es érték is jónak számít, mivel ezzel is bőven a felső 10-20 százalékba fogunk tartozni. Ez már elég ahhoz, hogy a keresési találatok első oldalán helyezkedjünk el. A 60-70 pontszám számít egy igazán jól felépített profilnak, ami aktív jelenlétet tükröz.

 

70 fölé már igazán nagy kihívás vinni, de nincs is rá szükség, mivel így is a felső pár százalékban fogunk helyet foglalni. A LinkedIn-profilt csak tudatosan érdemes építeni.
 

Reklám:
Reklám   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Miért olyan népszerűek a napelemes lámpák?

Virágcsokor küldése anyák napjára is

Milyen az igazán jó masszázsmedence?

Mikor érdemes a matracot tisztítani és mikor jobb már lecserélni?

Hogyan találjuk meg a legolcsóbb repjegyeket?

Így indult útjára a nagynevű márka

Mikor jó döntés az üveggyapot szigetelés?

Életmódváltás egyszerűen

Milyen ruhákra lesz szükség horgászathoz?

Tegyük komfortosabbá a kertünket árnyékolókkal!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok