Mi Abonyunk - Klíma vásárlás előtt is számos szempontot át kell gondolni, melyek ezek?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8067, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2023.05.22. 08:03

Az ember elsőre azt gondolná, hogy a légkondicionáló egy viszonylag kisebb, egyszerűbb szerkezet, megvesszük, és máris rendben vagyunk mindennel, haladnak a dolgok. Sajnos nem így van. Ugyanúgy át kell gondolni számos szempontot, mint ahogy egy bútorvásárlásnál, sőt.

 

Mondhatni még többet. Ugyanis, amíg egy kanapé vagy szekrény vásárlása után más dolgunk nincs igazán az adott bútorral, addig a klíma folyamatos odafigyelést igényel.

 

Az előkészületek

 

A klíma vásárlása régebben a nyárhoz kötődött, és azok, akiknek a lakása nyáron nagyon felmelegedett, rákényszerültek, hogy vegyenek egy légkondicionálót. Azonban ez napjainkra megváltozott.

 

A globális felmelegedés alapjaiban változtatta meg az időjárást, változnak az évszakok, nem lehet igazán előrejósolni hetekre, hogy milyen idő lesz. Hónapokra meg főleg nem. A másik pedig a nagy hőingás. Reggel még szinte nulla fok körül van, napközben meg majdnem nyárias meleg. Nyáron nagyobb lett a forróság, teleink hosszabbodnak.

 

A fentiek maguk után vonták, hogy a technológia olyan irányban fejlődött, hogy már nemcsak hűtésre, hanem fűtésre is tudjuk használni a klímákat. Ráadásul a jelentősen megemelkedett rezsiköltségek mellett a klímák fogyasztása olyan energiahatékony, hogy a számlánkon is észre fogjuk venni a csökkenést.

 

Ebből kifolyólag érdemes már nem csupán hűtő, hanem hűtő-fűtő készülékben gondolkodni, amelyre a Hisense klíma webshop kínálatában többféle példát is láthatunk. Érdemes végig böngészni a választékot, és kérdés esetén bátran keresni a cég munkatársait. Ha fűtésre is szeretnénk a berendezést használni, akkor az eszköz energiahatékonysági mutatóit kell górcső alá venni.


A figyelembe veendő szempontok

 

Először azt kell átgondolni, hogy mekkora az adott helyiség alapterülete, ahová a klímát szeretnénk. Van egy általános érvényű ökölszabály, amit figyelembe lehet venni ilyenkor, ez pedig nem más, mint hogy egy kb. 25-30 m2 alapterületű szobába kb. 3,5 kilowattos teljesítményű készülékre van szükség. Ha nagyobb a helyiség, akkor természetesen nagyobb teljesítményű berendezés kell. És a teljesítményt befolyásolja, hogy milyen a szoba belmagassága, nyílászárói és a hőszigetelése.

 

Plusz extrák

 

A napjaink multifunkcionális klímái már számos extrával is rendelkeznek, és a fejlődés töretlen. Ezért érdemes mindig a legújabb konstrukciót megvenni, amely már beépítette a legkorszerűbb technológiákat. Ilyenek például, hogy lehetőség van különböző alvásprofilok beállítására adott hőmérséklethez rögzítve. Ugyanis valószínűleg más hőmérsékletre van szüksége egy gyereknek, egy fiatalnak és egy idősebb embernek.

 

Ha áramkimaradás van az elektromos hálózatban, akkor automata újraindítással ismét bekapcsol a készülék. Okostelefonnal is össze lehet kapcsolni a berendezést, egy WIFI app-on keresztül. A mai klímák már légfertőtlenítésre hideg plazmás ionizátorral rendelkeznek, a levegőt HEPA és más ezüst ionok segítségével szűrik, beállítják a kívánt páratartalmat, és hangtalan üzemmódban működnek.
  

Reklám:
Reklám   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Ezért válassz gyerek franciaágyat!

Most van szükség környezetbarát irodai nyomtatóra?

A gyárból az otthonunkba: hogyan készül a műanyag nyílászáró?

Gyémánt eljegyzési gyűrű? Ki is tudna neki ellenállni!

Speciális kutyafekhely az egyedi igényekhez

Építsünk tudatosan LinkedIn-profilt!

Ha a kutyusodnak csirkehús-allergiája van

A powerbank haszna

Tippek, ha ki szeretnénk próbálni a CBD olajat

Itt az ideje plüsstakarókra váltani!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok