Mi Abonyunk - A havi autópálya-matrica használatáról
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8067, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2023.05.13. 12:47

Jártunkban-keltünkben Európa vagy a világ más részein szembesülhet vele bárki, hogy autópálya-használat esetén különféle módokon kell az úthasználatért fizetni. Magyarországon ez a matricás rendszer segítségével történhet, és érdekességképpen érdemes megjegyezni, hogy az infrastruktúra kiépítésekor még valóban fel kellett ragasztgatni a megvásárolt matricákat az autó szélvédőjére.

 

A havi és más időtartamra érvényes matricák

 

Manapság azonban ez már egyáltalán nincs így, és a többféle vásárlási lehetőség közül bátran kijelenthető, hogy az Autopalyamatrica.hu oldalán is elérhető online megvásárolható matrica tekinthető a leggyorsabb, legkényelmesebb, legbiztonságosabb és leginkább korszerű megoldásnak, melyhez a fizetős utak ismerete is szükséges.

 

Hazánkban az autópályák fenntartója és üzemeltetője többféle konstrukciót is kidolgozott a matricák érvényességére vonatkozóan. Ennek megfelelően a különböző gépjármű-kategóriákon kívül léteznek tíznapos, havi és éves matricák, valamint ismertek az adott megyére érvényes jogosultságok is.

 

Gondoljuk át utazási szokásainkat!

 

Ez a sokszínűség nagy könnyebbség minden autópálya-használónak, hiszen jó eséllyel meg tudja találni azt a konstrukciót, amely leginkább megfelel utazási szokásainak vagy éppen egy-egy alkalomra. Ugyanakkor ez a bő választék némi utángondolást is igényel, hiszen minden egyes élethelyzet más és más megoldást kívánhat, és hetekkel előre kell gondolkodnunk.

 

A sokszínű palettán kezdetek óta megtalálható és mindmáig nagyon népszerű szereplő a havi autópálya-matrica, és ez a tény egyáltalán nem véletlen. Egyrészt a havi jogosultság remekül tervezhető, könnyen átlátható, érvényességének tekintetében pedig mindössze csak egy számot kell megjegyezni, hiszen az azt követő hónap ugyanazon nap éjfélig használhatók vele a fizetős útszakaszok.

 

Fontos tudni, hogy ha a következő hónapban nincs olyan nap, ami megfeleltethető lenne a vásárlás dátumával, azaz nincs 31 nap a hónapban, akkor a lejárati hónap utolsó napja jelenti a lejárati dátumot.

 

A havi matrica előnyei

 

Komoly érv a havi matrica mellett, hogy nincs területi hatálya, így az ország összes fizetős útján korlátlan számú utazásra felhasználható. Nem kell tehát megyehatárokkal és fizetős, nem fizetős utakkal foglalkoznunk, biztosak lehetünk benne, hogy az adott időtartamon belül Magyarország összes közútját jogosultság mellett használjuk.

 

Praktikus megoldást jelent ez a konstrukció nyaralások vagy egyéb szezonális utazások esetén, megvásárláskor pedig érdemes az Autopalyamatrica.hu oldalán felkínált online lehetőségeket választani. Ezzel időt és energiát takaríthatunk meg, ráadásul a jogosultság ellenőrzése is lényegesen egyszerűbb, mint egy elveszthető vagy kifakuló nyomtatott matrica esetében.

 

Amennyiben jól tudjuk tervezni utunkat, időben látjuk előre, hogy mikor utazunk, valamint több héten keresztül is szükségünk van autópálya-használatra, akkor feltétlenül érdemes a havi matricával számolnunk.


 

Reklám:
Reklám   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Ezért válassz gyerek franciaágyat!

Most van szükség környezetbarát irodai nyomtatóra?

A gyárból az otthonunkba: hogyan készül a műanyag nyílászáró?

Gyémánt eljegyzési gyűrű? Ki is tudna neki ellenállni!

Speciális kutyafekhely az egyedi igényekhez

Építsünk tudatosan LinkedIn-profilt!

Ha a kutyusodnak csirkehús-allergiája van

A powerbank haszna

Tippek, ha ki szeretnénk próbálni a CBD olajat

Itt az ideje plüsstakarókra váltani!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok