Mi Abonyunk - A család szerepe a mindennapokban
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8067, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2023.04.16. 20:41


Manapság egyre nagyobb probléma, hogy a családtagok nem kommunikálnak megfelelően egymással. Nem fogalmazzák meg azt, hogy mit gondolnak, nem mondják ki nyíltan, elbeszélnek egymás mellett, a feszültség pedig csak halmozódik. Pedig sokkal szebb és nyugodtabb családi életet lehetne élni, sokkal összetartóbbak lehetnénk, ha figyelnénk arra, hogy mi van a másikkal.

 

Ebben a cikkben arról írunk részletesebben, hogy milyen szerepe van ma a családnak a mindennapjainkban.

 

A család és mi

 

Akár nyaralni készülünk, akár otthon ülünk, nagyon fontos, hogy mindig tudjuk a másikról, hogy hol van és mit csinál. A családi rendszerben az emberek alapvetően kapcsolódnak a másikhoz, főleg a gyermek és a szülők, de a párok is hasonlóan vannak. Egy közös kiruccanás mindig közelebb hoz bennünket a másikhoz, főleg, ha még a Pamutlabor Pólónyomda családos pólóiban jelenünk meg. Tényleg olyan érzésünk lesz, mintha összetartoznánk, ráadásul ilyenkor sokkal szívesebben osztjuk meg a másikkal, hogy mit gondolunk. A “Családdal a parton” például remek választás, ha tengerpartra megyünk pihenni, de szóba jöhet az “Apa a gyerekkel” vagy éppen a “Családdal a Balatonon” feliratos változat is. Végre egy nagy és boldog családnak érezhetjük magunkat.

 

Tagadhatatlan, hogy a családnak fontos szerepe van a társadalmi viszonyokban, hiszen sok esetben generációkon át továbbvisszük az értékeket, normákat és a viselkedési szabályokat. Ha tehát nincs meg az összetartozás érzése, akkor a gyermek sem tudja, hogyan mutassa majd meg azt a saját családjának.

 

Átalakulóban van a családmodell?

 

A hagyományos családmodell az elmúlt évtizedekben sok változáson ment keresztül. Míg az apa a kenyérkereső, addig az édesanya otthon tartózkodik, süt és főz a családra, emellett gyermeket nevel. Korábban ebből állt egy család, ma azonban már teljesen máshogy működik a dolog. Sok a mozaikcsalád, de egyre többen vannak az egy gyermeket nevelő szülők is, akadnak azonban más gyermekét befogadó személyek is. Itt ugyanúgy fontos lenne az összetartozás, hogy a legkisebbek is megtapasztalják azt, milyen, ha egy boldog család tagjai.

 

Hozzá kell tenni azt is, hogy míg korábban a nők 22 éves koruk előtt szülték az első gyermeküket, addig ez ma 27 évre tolódott. Ez folyamatosan változik, egyre később vállalunk gyereket, így egyre kisebb az esélye annak, hogy nagy lesz a család.

 

Mit tehetünk?

 

A legfontosabb, hogy úgy neveljük a kicsiket, ahogy mi szeretnénk, és ne azt vegyük figyelembe, hogy mit gondol róla a társadalom, a nagymama, a testvér vagy éppen más rokon. Nagy valószínűséggel mi tudjuk a legjobban, hogy a gyerkőcnek mire van szüksége, legyen az tárgyi vagy érzelmi dolog. Beszélgessünk vele, osszuk meg a gondolatainkat, hogy ő is megtegye azt velünk. Ne titkolózzunk, avassuk be mindenbe, amibe tehetjük, így tényleg meglesz benne az összetartozás érzése.
  

Reklám:
Reklám   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Ezért válassz gyerek franciaágyat!

Most van szükség környezetbarát irodai nyomtatóra?

A gyárból az otthonunkba: hogyan készül a műanyag nyílászáró?

Gyémánt eljegyzési gyűrű? Ki is tudna neki ellenállni!

Speciális kutyafekhely az egyedi igényekhez

Építsünk tudatosan LinkedIn-profilt!

Ha a kutyusodnak csirkehús-allergiája van

A powerbank haszna

Tippek, ha ki szeretnénk próbálni a CBD olajat

Itt az ideje plüsstakarókra váltani!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok