Mi Abonyunk - Egy bringa, amellyel a legkeményebb terepeken is áthajtasz
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8056, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2023.03.16. 11:21

Bár a fat bike már az 1900-as évek eleje óta létezik, de csak a 20. század végén kezdett el igazán népszerűvé válni. Manapság pedig még inkább rivaldafénybe kerül a kerékpáros közösségben, és mi ezen egy cseppet sem csodálkozunk. A puha, csupán 0,3-2 barra fújt, ugyanakkor 10-16 cm széles külsőinek köszönhetően szinte akadály nélkül képes végiggördülni a laza talajon.

 

Ha még mindig nem vagy meggyőzve teljesen, akkor javasoljuk, hogy olvass tovább, mivel alábbiakban felsoroljuk még a Kerekparom.hu: Kerékpár Webshop kerékpár kínálatában is megtalálható fat bike néhány további előnyét.

 

De előbb beszéljük át röviden a fat bike jellemzőit!

 

Bár elsőre ez a biciklitípus a kerékipar megcsúfolásának tűnik, mégis a felépítése gépészeti értelemben kifejezetten szép és jól átgondolt. A legérdekesebb alkatrészei egyértelműen a kerekek, amelyek legalább kétszer, ha nem háromszor olyan szélesek, mint a hagyományos társaik. A kimart középső részüket és a rajtuk elhelyezett andráskereszt mintát pedig nem is említettük, amelyek súlytakarékossági okokból rendkívül előnyösek.

 

A vázát egy hagyományos hegyi bringa formája adja, amelyen nincsen első teleszkóp, hanem egy erős szénszálas villa kerül az elejébe. Ebben az esetben ugyanis nincsen szükség felfüggesztésre, mivel az út egyenetlenségeit a fentebb is már említett, könnyű és ellenálló ballonos gumijai simítják ki. Minél kevesebb levegő van bennük, annál jobban megnő a rugalmasságuk, ami felfogja az ütéseket és a rázkódásokat. Az eredmény pedig még rossz terepviszonyok között is sima és kényelmes tekerés.

 

Jobb egyensúlyozást tesz lehetővé a kezdő vagy nem hozzáértő kerékpárosok számára

 

A gumik szélesebb profilja amellett, hogy felfogja borzalmas útminőség miatti rázkódást, nagyobb érintkezést tesz lehetővé a talajjal, amely jobban kiegyensúlyozza majd a kerékpárt. Tehát, ha most tanulsz biciklizni, vagy a vékonyabb gumival rendelkező bicajokat túlzottan ingatagnak érzed, akkor a fat bike-ot pont neked találták ki.

 

Kevés karbantartást igényelnek

 

Mint, ahogy azt már fentebb is említettük a fat bike-on a teleszkóp feladatát a gumik látják el, így a vázuk egy egyszerű, merev vázszerkezet, amely könnyen gondozható. De ezen túlmenően még azt is meg kell említenünk, hogy a legtöbb fat bike egysebességes, vagy csak egy első illetve hátsó sebességváltóval rendelkezik, ami csökkenti a váltó alkatrészek karbantartását.

 

Végül, de nem utolsósorban, alaposan megmozgat

 

A téli hónapokban nagyon nehéz fittnek maradni, mivel mozgásra szinte csak az edzőtermekben van lehetőség. A fat bike-ok azonban garantálják a szabadtéri testmozgást, sőt rendkívül kemény edzéseket biztosítanak. A segítségükkel óránként akár 1500 kalóriát is elégethetsz, anélkül, hogy észrevennéd. De nem csupán télen érdemes őket használni az aktivitás megőrzésére. Vannak olyan modelljeik, amelyek többféle kerékmérettel is kompatibilisek, ami azt jelenti, hogy nyáron vékony gumival is felszerelheted őket. 

  

Reklám:
Reklám   
 0 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Karintiai kirándulási ötletek

Milyen munkakörökben szükséges a hőálló ruházat?

Mi kell a jó lánybúcsúhoz? Kreativitás és néhány vicces nyomtatott póló!

Elegáns és utcai táskák a hétköznapokra

Öregfiúk Magyar Válogatott Abonyban

Klíma vásárlás előtt is számos szempontot át kell gondolni, melyek ezek?

Teljes lakásfelújítás saját kezűleg

A sokoldalú kisasztal

Fogfehérítés kémiai anyag nélkül

A weathering technikák eszközei, a bemosók és a filter

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok