Mi Abonyunk - A páramentesítés fontossága a mindennapok során
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8072, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2023.03.16. 11:25

Ahhoz, hogy egészséges környezetben élj, és abban neveld fel a gyermekeidet, fontos, hogy az alapvető egészségvédelmi előírásokra odafigyelj az otthonodban is. Megfelelő higiéniai feltételeket teremts a lakásod minden helyiségében, és a levegő páratartalmát is optimális szinten tartsd.


Alacsony vagy magas páratartalom a jó?


Erre a kérdésre nagyon egyszerű a válasz: egyik sem, ugyanis a páratartalmat 45-65% közötti értéken kell tartani. Ha ennél alacsonyabb - ami általában a hálószobára és a nappalira jellemző a fűtés hatására -, akkor párásítani kell. A reggeli torokfájás, kiszáradás, köhögés okozója lehet ugyanis a túl száraz levegő. Ez gyermekek esetében fokozott problémát jelent, ugyanis ők még érzékenyebbek erre.


Ha pedig az optimális érték felett van a nedvességtartalom, ami a konyha, fürdőszoba, szárítóhelyiség esetében jellemző leginkább, akkor párátlanítani kell. A Trotec-LPV páramentesítő készülékeivel ez hatékonyan megoldható, akár a lakásodban, akár a munkahelyeden szükséges a páratartalom csökkentése. A magas páratartalom ugyanis előbb-utóbb penészedéshez fog vezetni.


Mikor indokolt a páramentesítés?


A helyiségek páratartalmát először is meg kell mérni egy mérőkészülékkel. A digitális hőmérsékletmérők általában már rendelkeznek ezzel a funkcióval. Ha a mérés során kiderül, hogy szinte mindig magas a nedvességtartalom, ennek érdemes kideríteni az okát. Lehet, hogy a mindennapos tevékenységek okozzák, amin nincs lehetőség változtatni, hiszen rendszeresen főzöl, szeretsz forró vízzel zuhanyozni vagy ruhát szárítasz az adott helyiségben. Ebben az esetben a Trotec páramentesítő gépek megoldást jelentenek a problémára. Használatukkal sokat tehetsz a családod egészsége érdekében, illetve az elektromos berendezések és értéktárgyak állagát is megóvod.


Különleges esetek, amikor a páramentesítő segít


A páramentesítő készülék egy építkezés során is jó szolgálatot tehet, hiszen meggyorsítja az egyes technológiai folyamatokat, például a vakolat vagy a festék száradását. Egy beázás esetén is nagy segítség a falak kiszáradásához, ugyanis a nedves fal nagyon hamar penészedni kezd, amit aztán nagyon nehéz lesz véglegesen elpusztítani. Az iroda légterét is páramentesítheted, ha szükséges, hiszen a napok jelentős részét töltöd a munkahelyeden is. Egészséges környezetben pedig jobb közérzettel hatékonyabb a munkavégzés. Ha a pince, garázs vagy valamilyen raktárépület ázott be, és ott nincs fűtés, akkor az adszorpciós páramentesítő gépet érdemes használni, hiszen ez hatékony igazán a fűtetlen helyiségekben.


Könyvtárakban, irattárakban, galériákban és múzeumokban is alkalmazzák a páramentesítő készüléket, hogy a felbecsülhetetlen értékű könyvek, festmények és egyéb alkotások értékét és állagát hosszú időn át megőrizzék.


A páramentesítésre - a megfelelő páramentesítő készülék használatával - tehát érdemes odafigyelni, hiszen a legfontosabbat, az egészséged védelmét szolgálja.
  

Reklám:
Reklám   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

A kulcs a megfelelő öntözéstechnikában rejlik

Így tisztítsd a sneakeredet, hogy sokáig tündököljön!

Készségfejlesztő játékok - amiből sosem elég

Háromból három csillagos monitort szeretnél? Segítünk!

Céltávcső használata: tudnivalók és előnyök

Milyen hatással van a CBD az alvásra, jó lehet-e alvásproblémákra?

Az olvasás mint az ismeretterjesztés és a személyiségfejlődés forrása

Milyen az ideális medencefedés?

A nagy WC-kalauz

Milyen kommunikációs stílusok vannak?

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok